Μιχάλης Τσόχος

Σας … γελάει ο Λέτο!

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού να κατακτήσει το πρωτάθλημα αυξάνονται, εξηγεί γιατί το ρόστερ του Ατρομήτου μπορεί να τον στείλει πλέι οφ και αναλύει στο www.sport-fm.gr τους αγώνες τςη δεύτερης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι ομάδες που θέλουν να κατακτήσουν το ελληνικό πρωτάθλημα, πρέπει να μπορούν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, να φτιάχνουν πολλές φάσεις και να τα καταφέρνουν με ομάδες που παίζουν μαζική άμυνα. Άλλωστε αν είσαι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ είναι πολύ λίγα τα ματς της Σούπερ Λίγκας που ο αντίπαλος έχει την ποιότητα να σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που του δημιουργείς εσύ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ο Παναθηναϊκός με την εμφάνιση που έκανε κόντρα στον ΠΑΣ έδειξε ότι είναι ομάδα που πάει για πρωτάθλημα (αν υπήρχαν κάποιοι που είχαν αμφιβολία για αυτό). Όχι μόνο επειδή είναι Παναθηναϊκός, όχι γιατί έχει καλούς παίκτες και θα παίζει ένα ματς την εβδομάδα, άρα θα είναι πάντα φρέσκος, αλλά και γιατί ο Φερέιρα φτιάχνει μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, πρωτοβουλίας και δημιουργίας φάσεων. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να πάρεις τον τίτλο στην Ελλάδα. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια κανείς στην Ελλάδα δεν πήρε τίτλο επειδή έπαιζε καλή άμυνα, ή επειδή ήξερε να κρατά το μηδέν.

Ο ΠΑΟ που εμφανίστηκε στο ματς με τον ΠΑΣ, τα είχε όλα αυτά. Τρία γκολ, τρία δοκάρια, αρκετές ακόμη τελικές προσπάθειες (πραγματικές και όχι τελικές της στατιστικής υπηρεσίας) ήταν το δείγμα της ομάδας που θέλει να φτιάξει ο Φερέιρα. Βεβαίως αυτό έχει και το κόστος της. Και το κόστος στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η ομάδα είναι αρκετά σοφτ σε ότι έχει να κάνει με την ανασταλτική λειτουργία της. Στο ελληνικό πρωτάθλημα όμως αυτό μπορούν να το εκμεταλλευτούν μάλλον πολύ λίγες ομάδες. Στο ελληνικό πρωτάθλημα με λίγα λόγια από την έκτη θέση και κάτω πολύ μα πάρα πολύ δύσκολα θα βρεις ομάδα σαν την Μακάμπι. Αντιθέτως θα βρεις πολλές ομάδες σαν τον ΠΑΣ. Ο οποίος έβαλε ένα γκολ, είχε ένα δοκάρι, έφτιαξε και δύο τρεις φάσεις, αλλά αυτές όταν δέχεσαι τρία γκολ και θα μπορούσες να δεχτείς και άλλα τόσα δύσκολα σου δίνουν βαθμό ή βαθμούς. Το μόνο που σου προσφέρουν είναι το χειροκρότημα και στον αντίπαλο το τρίποντο.

Όλα αυτά για να γίνουν βέβαια χρειάζεται και η ποιότητα ορισμένων παικτών. Σε αυτό το παιχνίδι η δεδομένη ποιότητα του Λέτο, σφράγισε τη νίκη του ΠΑΟ. Ο Αργεντινός σε ένα από τα ελάχιστα ματς που ήταν καλός και στα 94 λεπτά της αναμέτρησης (συνήθως είναι καλός για κάποιο διάστημα ή για ένα μεγάλο διάστημα) επιβεβαίωσε ότι όταν θέλει η κλάση του φτάνει και περισσεύει για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με τέτοιο Λέτο ο Παναθηναϊκός αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες του για τίτλο. Και τονίζω το με τέτοιο Λέτο, γιατί ο Κουίνσι και σε αυτό το ματς ήταν μία σκέτη απογοήτευση.

Κατά τα λοιπά στα άλλα ματς της δεύτερης αγωνιστικής επιβεβαιώθηκαν ορισμένα πράγματα που ξέραμε. Πρώτον ότι ο Ατρόμητος έχει ρόστερ που του επιτρέπει να στοχεύει στα πλέι οφ. Ο Μήτρογλου μπορεί να του λύσει και το πρόβλημα στο σκοράρισμα που είχε πέρυσι και δεν του επέτρεψε να τερματίσει πιο ψηλά στη βαθμολογία. Δεύτερον ότι ο Άρης είναι μία καλή, αλλά σοφτ ομάδα και κυρίως χωρίς plan B. Τρίτον ότι ο Πανιώνιος σε ότι έχει να κάνει με την ενδεκάδα του είναι ομάδα για την πρώτη οκτάδα, σε ότι έχει να κάνει με τον πάγκο του, ας μην το συζητάμε. Τέταρτον ότι ο Παναιτωλικός δεν πήρε ούτε έναν παίκτη που το βιογραφικό του να δείχνει ότι έχει το εύκολο γκολ και αυτό μπορεί να του κοστίσει. Πέμπτον ότι Αστέρας και Κέρκυρα δεν έχουν άλλο στόχο παρά την παραμονή στην κατηγορία. Έκτον, ότι ο Εργοτέλης είναι ίσως η ομάδα που μπορεί υπό πολλές προϋποθέσεις να κυνηγήσει το όνειρο των πλέι οφ και φυσικά δεν θα κινδυνεύσει.
Στα ευχάριστα της αγωνιστικής ότι ο 19χρονος Καραγκούνης του Ατρομήτου και ο 18χρονος Μπακασέτας του Αστέρα έπαιξαν βασικοί. Ο πρώτος μάλιστα για δεύτερη φορά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x