Stoiximan Super League

«Γιάννη, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»

Ολομέτωπη, σκληρή και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επίθεση εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο “Mr MIG” πρότεινε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, θέτοντας όρους, και ομολόγησε… «Εγώ μόνος δεν μπορώ. Χρειάζομαι κι άλλους».

Ολομέτωπη, σκληρή και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επίθεση εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Αθήνας με διάρκεια περισσότερες από δύο ώρες.

Ο “Mr MIG” κατηγόρησε τον κ.Βαρδινογιάννη για αθέτηση τριών συμφωνιών και όχι μιας που ήταν οι λόγοι «διάλυσης της πολυμετοχικότητας» και της απόφασης του –όπως υποστήριξε- για την απομάκρυνση του από την ΠΑΕ.

Παρακολουθήσατε όλη την συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου από το www.sport-fm.gr σε live streaming εικόνα από τον ξενοδοχείο «Πεντελικόν», αλλά και live ροή με τα σχόλια του Μιχάλη Τσόχου και του Βασίλη Σαμπράκου.



«Στο καλό. Κατέστρεψε το ρόστερ και διέλυσε την πολυμετοχικότητα εκ των έσω», ανέφερε ο κ.Βγενόπουλος ο οποίος στη συνέχεια –και πάλι απευθυνόμενος στον Γιάννη Βαρδινογιάννη- άφησε σαφείς αιχμές για το «πού» πήγαν 10,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία βγήκαν από τα ταμεία του συλλόγου για το γήπεδο και χρησιμοποιήθηκαν από την ΓΗΠΕΛ.

«Επί της ουσίας η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη έγινε όταν παρέδωσε την ευθύνη στη νέα γενιά, στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Την οικογένεια Βαρδινογιάννη, την τιμώ. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που χρεώνει ένα εκατομμύριο ευρώ την ομάδα για την χρήση της Παιανίας», υποστήριξε ο κ. Βγενόπουλος.

Για το αύριο
«Εγώ είμαι εδώ. Θα παλέψω, έστω κι αν δεν είμαι όσο δυνατός ήμουν το 2008. Στα δύσκολα παλεύω. Κι η ήττα δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να χάνεις χωρίς να κατέβεις στο γήπεδο». Ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρότεινε μια Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ύψους 15 εκατομμύριων ευρώ, με κάποιους όρους.

1. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να δεχθεί την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.
2. Το νέο συμφωνητικό να αναφέρει ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έχει δικαίωμα ψήφου.
3. Να δεχθεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης την ευθύνη της ΓΗΠΕΛ για τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου, «λογοδοτώντας» -όπως είπε χαρακτηριστικά- για την ευθύνη και τα χρήματα που ''σπαταλήθηκαν'' χωρίς αποτέλεσμα.

«Έστειλα εξώδικο στην ΠΑΕ στο οποίο ασκώντας τα δικαιώματά μου ως μέτοχος ζητώ την πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση. Να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όποιος δεν ακολουθήσει θα μειωθεί το ποσοστό του, βάσει νόμου κατά 60%.
Αυτή η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που γίνεται σε λογική τιμή, υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα πρέπει να την καλύψουμε και θα μειωθεί το ποσοστό του κ.Βαρδινογιάννη μέχρι να εξαλειφθεί. Ο κ.Βαρδινογιάννης θα πρέπει να δεχθεί την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Να υπάρξει νέο συμφωνητικό που θα λέει ότι οι μετοχές του
, δεν ψηφίζουν ως το ποσοστό του να μηδενιστεί. Δεν θα προχωρήσω σε καμία λύση εάν ο κ.Βαρδινογιάννης έχει έστω και μια ψήφο. Δεν θα του ζητήσω ευθύνη για τον Γκοβού; Δεν θα πάρει το καπέλο του και να φύγει χωρίς να λογοδοτήσει για την ΓΗΠΕΛ. Να λογοδοτήσει για τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ που έγιναν μακέτες»
, ανέφερε ο Ανδρέας Βγενοπουλος και κατέληξε σχετικά με την πρότασή του…

«Στο πρώτο θέμα που πρέπει να απαντήσει είναι:
Δέχεται την αύξηση; Δέχεται να καταλυθεί το συμφωνητικό; Δέχεται να αναλάβει την ευθύνη που έχει η ΓΗΠΕΛ. Εάν τα δεχθεί ‘’we are in business”. Τότε προχωράμε.
Τότε θα πρέπει να συσπειρωθούμε και όποιος εύπορος Παναθηναϊκός μπορεί να συμμετάσχει Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Στο σημείο που μπορώ. Καλώ σε συσπείρωση όλους τους Παναθηναϊκούς»
, είπε.



Αναλυτικά τα σημαντικότερα όσων είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος:

-Η εισαγωγή του:
«Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Κάθε μέρα απαξιώνεται ένα μέρος του επιχειρηματικού και του οικονομικού ιστού και έχουμε μπροστά μας πιο δύσκολες μέρες. Οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει, προφανώς και οι δικές μου. Τις έχω πει στο παρελθόν και τις τιμώ. Και ο Παναθηναϊκός είναι μια προτεραιότητα, όχι τόσο σημαντική, αλλά προτεραιότητα. Όλη μου τη ζωή, από τότε που ήμουν 5-6 χρονών είχα σαν επίκεντρο τον Παναθηναϊκό. Μεγάλωσα στο μπαλκόνι που βλέπει το γήπεδο. Διάβαζα και παρακολουθούσα τις προπονήσεις. Ανδρώθηκα με τον Παναθηναϊκό και τιμήθηκα φορώντας το τριφύλλι. Με τις εξελίξεις αυτές μου είναι αδιανόητο να μην ασχοληθώ.

Υπάρχει αναγγελία από τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάνη περί της αποχώρησης της οικογένειας μετά από 32 χρόνια παρουσίας. Διαφωνώ κάθετα όταν αυτή είναι η πραγματικότητα. Αποχώρησαν όταν παρέδωσαν στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Η οικογένεια που είναι ένα κομμάτι της ιστορίας, ο Βαρδής, ο Θόδωρος, ο Γιώργος. Κρητικοί, παλικάρια. Ήταν άνθρωποι που πήραν μία έκταση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την έκαναν προπονητικό κέντρο. Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που χρεώνει ένα εκατομμύριο ευρώ νοίκι για τις εγκαταστάσεις. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι πρόκειται τώρα για αποχώρηση. Η οικογένεια έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια. Τώρα αποχωρεί ο Γιάννης, που δεν πιστεύω ακόμα αν το εννοεί ή όχι.

Έχουμε κάνει τρεις συμφωνίες που τις αθέτησε και τις τρεις. Πρώτη το 2008 με την πολυμετοχικότητα. Τότε που μπήκαν στο ταμεία κοντά στα 67 εκατομμύρια ευρώ σε μια αποτίμηση για τον Παναθηναϊκό κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ και συμφωνήσαμε να οδηγήσουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του πρωταθλήματος και -αν τελειώσουν τα χρήματα- να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε τον Παναθηναϊκό. Μου είχε πει αν τελειώσουν θα συνέχιζε να βάζει χρήματα. Η πολυμετοχικότητα δεν απέτυχε, προσπάθησε ο Βαρδινογιάννης να τη διαλύσει αθετώντας τις συμφωνίες. Γράφεται ότι παραδόθηκε ''καθαρός'' ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Πατέρας παρέλαβε τον Παναθηναϊκό με 6 εκατομμύρια χρέος, με παίκτες όπως οι Μάτος και Ίβανσιτς που έπρεπε να πληρωθούν, αλλά και να δοθούν χρήματα για μεταγραφές όπως του Σπυρόπουλου.

Πρότεινε πρόεδρο τον δικό του φίλο -που δεν γνώριζα- τον κ. Πατέρα. Πρότεινε για τεχνικό διευθυντή τον κ. Αντωνίου και τους αποδέχθηκα. Ήταν δικές του επιλογές. Έπρεπε να τηρήσω τη συμφωνία μας αποδεχόμενος τις επιλογές του.

Στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή Κυργιάκου δεν αντέδρασα. Τον ήθελε ο Πατέρας, κι εγώ, αλλά είπε "όχι" λόγω της δικαστικής διαμάχης. Άσκησε βέτο. Δικαιώθηκε ο Κυργιάκος. Αν τον είχαμε πάρει ίσως παίρναμε πρωτάθλημα πιο νωρίς.

Δεύτερη παρέμβαση η απομάκρυνση του κ. Βέλιτς από τον Πατέρα, με την αιτιολογία ότι προκαλούσε προβλήματα στον κ.Τεν Κάτε, κάτι που δεν απεδέχθη ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης. Μετά από μεγάλη πίεση δική μου το δέχθηκε.

Πήραμε Σισέ, Λέτο, Κατσουράνη, ενώ έναν χρόνο πριν τους Μελίσση και Σόουζα. Όταν έχεις χρόνο δεν κάνεις λάθη. Αυτός που ξόδεψε λεφτά ήμουν εγώ. Όχι ο κ. Πατέρας. Υπήρχε ένα ΔΣ, πλειοψηφίας του κ. Βαρδινογιάννη, όπου έπαιρνε τις αποφάσεις.

Είναι προφανές ότι ο Πατέρας είχε την ευθύνη της διετίας. Δεν ήταν πρόεδρος-γλάστρα. Έκανε τη δουλειά του και απλώς έπαιρνε έγκριση από τους μετόχους. Εγώ δέχομαι ότι έκανα τα έξοδα, αλλά να μου πιστωθεί και το νταμπλ.

Όταν εξασφαλίσαμε το νταμπλ, τότε άρχισε μια λασπολογία κατά του Πατέρα. Υπήρξε σειρά ανταλλαγής επιστολών μεταξύ Πατέρα-Βαρδινογιάννη. Μετά άλλαξε το περιεχόμενο αυτών και πλέον αναζητείτο ως υπαίτιος ο Βγενόπουλος.

Ιούνιος 2010... δεύτερη συμφωνία με Βαρδινογιάννη. Με αυτή θα απομακρύνετο ο Πατέρας και έκανα προσπάθεια για να γεφυρώσω το χάσμα μεταξύ τους. Μετά από πάρα πολλά τηλέφωνα καταλήξαμε σε συμφωνία. Μου ζήτησε να έχει τον έλεγχο και εγγύηση αν ξεπεραστεί το μπάτζετ και δέχθηκα ακόμα και τραπεζική εγγύηση να του δώσω, πράγμα που με προσέβαλε. Την επόμενη μέρα και ενώ τα είχαμε συμφωνήσει, εξέδωσε μία επιστολή και πήρε τον Παναθηναϊκό ο ίδιος

Οκτώ εκατομμύρια μετρητά και 22 εκατομμύρια εισπρακτέα από το Champions League. Δεν παρέλαβε κανένα χάος. Παρέλαβε όχι χρεωμένη ομάδα, αλλά με +30 εκατ. Και τι έκανε; Πήγε και πήρε τον Γκοβού, τον Γκαρσία, τον Φερνάντες, τους οποίους μπορείτε να αντιπαραβάλετε με τις μεταγραφές τύπου Σισέ. Δεν κατηγορώ κανέναν, κάποιες μεταγραφές θα σου βγουν και κάποιες όχι. Ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε από την πολυμετοχικότητα, καθαρός και συν 30 εκατ. ευρώ. Μόνη παραφωνία ήταν ο Σισέ. Το ήξερα μου το είχε πει ο Πατέρας, αλλά μου τόνισε ότι θα πάρουμε τα 22 εκατ. από το Champions League. Ο Σισέ την έβγαλε τη μεταγραφή του. Αν για κάποιο λόγο δεν θα παίρναμε το πρωτάθλημα, θα βάζαμε κι άλλα χρήματα.

Τρίτη συμφωνία που δεν τήρησε ο Γιάννη Βαρδινογιάννης. Παρένθεση, εγώ στήριξα κάθε διοίκηση, όποια κι αν ήταν αυτή. Δεν γίνεται να κάνεις αντιπολίτευση στο μαγαζί σου. Μετά το "χ" με την Ξάνθη, με κάλεσε δημόσια για να μου δώσει δήθεν δωρεάν το 24% των μετοχών του. Λάθος μου που πήγα σε αυτήν τη συνάντηση. Μετά από δύο αθετήσεις έπρεπε να με κάνει να καταλάβω ότι και πάλι δεν θα έκανε ό,τι έλεγε.

Συμφωνήσαμε σε ένα μνημόνιο που είχαμε φέρει με τον κ. Πατέρα. Είπε ότι ήθελε κάτι αλλαγές και τελικά συμφωνήσαμε προφορικά. Η συμφωνία ήταν "πρώτον ότι αφού εσύ πήρες την ευθύνη του οικονομικού προϋπολογισμού θα πρέπει να καλύψεις το 54% των 55 εκατομμυρίων και εγώ αυτό που μου αντιστοιχεί". Δεν τα έβαλε τελικά τα χρήματα που του αναλογούσαν. Την τελευταία μέρα εγώ και ο Πατέρας τα στείλαμε. Μετά από τέσσερις ημέρες έστειλε μία σύμβαση χορηγίας που έλεγε θα πληρωθούν μετά από μέρες, μεσά από κάποια κυπριακή εταιρεία. Η ένστασή μας ήταν ότι ο Παναθηναϊκός πλήρωνε δάνειο στην Τράπεζα Πειραιώς και δεν πλήρωσε το μερίδιό του για γλιτώσουμε από τους τόκους του δανείου.

Στο κομμάτι της ομόνοιας δεν έγινε τίποτα. Οι... δηλητηριογράφοι του δεν άφησαν να υπάρξει ενότητα.

Το γήπεδο. Θα έπρεπε να λογοδοτήσει και να μας πει που πήγαν 10.5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για μακέτες. Είπε να αξιώσουμε από το δήμο 23 εκατομμύρια.

Άλλο ένα σημείο που ποτέ δεν καταλήξαμε είναι το προπονητικό.

Τα ποσοστά. Δεν θα έπαιρνα εγώ μετοχές χωρίς να έχω το δικαίωμα ψήφου ώστε να διοικήσω τον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή που δεν έβαλε τα χρήματα στην ΑΜΚ δεν προχωρήσαμε. Κατάλαβα ότι ήθελε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό υπό τη διοίκησή του, με άλλους υπευθύνους.

Επί δέκα μήνες δεν είπα τίποτα κι ας θεωρούν ότι εγκατέλειψα τον Παναθηναϊκό. Δεν εγκατέλειψα ποτέ τον Παναθηναϊκό, κι ας έλεγαν έτσι οι οπαδοί που επηρεάζονται από τον Βαρδινογιάννη. Δεν έχω να λογοδοτήσω σε κανέναν φίλαθλο. Είναι ο Παναθηναϊκός δικός τους και δεν είναι περισσότερο δικός μου; Παρ’ όλα αυτά άφησα το όνομά μου να λασπολογείται και δεν έκανα τίποτα για να μην φέρω κι άλλες διχόνοιες. Αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα τον Παναθηναϊκό.

Έχει κάνει ορισμένες τοποθετήσεις, που δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να έχουν τον οποιοδήποτε υποστηρικτή, αλλά είχε μια τεράστια επικοινωνιακή δύναμη. Κάτι για το οποίο κατηγορούσαν εμένα. Εγώ έχω κανάλια και εφημερίδες;

Γίνεται μία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Λες πόσο θέλεις; 30%; Άρα 4,5 εκατομμύρια. Αλλά δεν θα λειτουργήσω με βάση τα χρήματα που έχουμε πει, αλλά με βάση αυτά που έχουν πει οι άλλοι. Δηλαδή αν βάλω εγώ λιγότερα, θα βάλω και εγώ το ποσοστό μου επί αυτού.

Είπε και την παγκόσμια πρωτοτυπία: “καθιστώ τις μετοχές μου αδρανείς και τις καταθέτω σε δικηγορικό γραφείο”. Με μεγάλη μου εντύπωση βλέπω ότι ο Τύπος δεν ασχολήθηκε με αυτό. Χρεώνεις μια επιχείρηση και μετά καθιστάς αδρανείς τις μετοχές σου; Δεν γίνεται αυτό.

Είχε πει ότι είναι εγγυητής. Τώρα που τον ρώτησαν είπε ότι είναι μία φράση που χρησιμοποίησα για ευρύτερες εγγυήσεις και ότι λάθος κατάλαβαν ότι μιλούσε για οικονομικά. Ας μου εξηγήσει λοιπόν και μένα κάποιος τι εγγυήθηκε τελικά. Τον Μάρτιο μετά από ένα Δ.Σ. και αφού εγώ ήμουν στο στόχαστρο, είπε ότι ήμουν καιροσκόπος και περαστικός.

Εσύ Γιάννη Βαρδινογιάννη είσαι εδώ και εγώ είμαι καιροσκόπος; Εγώ σου απαντώ από αυτό εδώ το βήμα. Είμαι εδώ, εσύ που είσαι;

Αν μέσα από τη Γενική Συνέλευση δεν βγει καινούριο ΔΣ θα πάμε σε λύση πρωτοδικείου. Όσον αφορά τις μετοχές, υποχρεούται να τις προσφέρει πρώτα στους μετόχους και μετά σε ξένους. Επίσης υποχρεούται να βάζει 10 μέλη στο ΔΣ, όπως κι εγώ 2 και ο Πατέρας 2 και ούτω καθεξής.

Όταν μπήκα στον Παναθηναϊκό γνώριζα απλά την ιστορία του Βοτανικού. Απέδειξα και έμπρακτα το ενδιαφέρον μου για το γήπεδο με τον όμιλο μου να προσφέρει ως χορηγία 23 εκατομμύρια για να χτιστεί το γήπεδο. Βέβαια απογοητεύτηκα όταν είδα φυλλάδες να κάνουν λόγο για το όνομα του γηπέδου την ώρα που άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης παίζουν σε γήπεδα με ονόματα χορηγών.

Όταν μπήκα στην ιστορία του γηπέδου αντιλήφθηκα κάποια απίστευτα έξοδα που γινόντουσαν. Και κατάλαβα ότι το γήπεδο αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει. Πρέπει να βρούμε ποιοι αγόρασαν εκτάσεις κοντά στο γήπεδο στις πρώτες εξαγγελίες. Μετά πρέπει να δούμε τα οικολογικά που μας προκάλεσαν προβλήματα. Τελικά αυτοί που ονομάσαμε κορμοράνους είχαν δίκιο. Και αφήστε το ότι θα πηγαίναμε τον Παναθηναϊκό κοντά στο προπονητικό του Ρέντη.

Είχε πει για προδότες και μας είχε υποδείξει έναν, τον οποίο ο ίδιος είχε βάλει στην επιτροπή.

Για το γήπεδο πρέπει να λογοδοτήσει και να δούμε όλα τα έξοδα. Που και πως δόθηκαν 10,5 εκατομμύρια. Να μην έχει υποχρεώσεις ο Παναθηναϊκός και να ζητήσει τα χρήματα που του ανήκουν.

Αρχική / Ποδόσφαιρο / Διοικητικά / Βγενόπουλος: "Εγώ είμαι εδώ"
Βγενόπουλος: "Εγώ είμαι εδώ"

12 Σεπ. 2011 13:04 Από

Tags: Διοικητικά
Κατά μέτωπο επίθεση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, που τόνισε ότι δεν θα παρατήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν πρόκειται να αναλάβει μόνος του όλο το βάρος και σίγουρα δεν θα κάνει καμία κίνηση, αν ο "Τζίγγερ" δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα του.
25 σχολια


O Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε ευθεία επίθεση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον οποίο κατηγόρησε για αθέτηση συμφωνιών παραθέτοντας στοιχεία, τους έθεσε όρους για το πως θα αποχωρήσει και κυρίως του ζήτησε να ολοκληρώσει το θέμα της ΓΗΠΕΛ και να δει που χάθηκαν 10,5 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ τόνισε ότι θα είναι στη νέα προσπάθεια, ώστε να μην φτάσει ο Παναθηναϊκός στο Πρωτοδικείο, αρκεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να ικανοποιήσει κάποιους όρους του.

Παράλληλα τόνισε ότι η μοναδική λύση για το γήπεδο και τον Ερασιτέχνη θα είναι η Πράσινη Πολιτεία στον χώρο του ΟΑΚΑ, για την οποία έχει κάνει ήδη κινήσεις και αναζητά συμμάχους μιας και μόνος του δεν πρόκειται να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Βγενόπουλος:

"Όπως ξέρετε, η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές, κάθε μέρα που περνά απαξιώνεται, η ανεργία αυξάνει και δυστυχώς έχουμε μπροστά μας πολύ πιο δύσκολες ημέρες. Προφανώς, οι προτεραιότητες όλων έχουν αλλάξει... Προφανώς και οι δικές μου, αυτή την περίοδο, είναι αυτές που έχω πει στο παρελθόν και πολύ πιο σημαντικές. Τις προτεραιότητές μου τις τιμώ, δουλεύοντας σκληρά.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία προτεραιότητα για μένα. Όχι τόσο σημαντική όσο άλλες φορές αλλά είναι μία προτεραιότητα. Μεγάλωσα στο μπαλκόνι που βλέπει το γήπεδο, διάβαζα και παρακολουθούσα τις προπονήσεις, ανδρώθηκα με τον Παναθηναϊκό και σε τέτοιες εξελίξεις μου είναι αδιανόητο να μην βοηθήσω τον Παναθηναϊκό.

Αυτή την περίοδο υπάρχει ένα κατεστημένο που έχει οδηγήσει την χώρα στην κατάρρευση. Αυτά τα μη ποδοσφαιρικά για να βάλουμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Διαφωνώ κάθετα ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και η οικογένεια του αποχώρησε τώρα από τον Παναθηναϊκό. Η οικογένεια αποχώρησε όταν παρέδωσε την ευθύνη στη νέα γενιά, στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, δηλαδή. Ο Βαρδής και ο Γιώργος ήταν Κρητικοί, παλικάρια, λεβέντες. Ήταν οι άνθρωποι που πήραν μία έκταση από ΓΓΑ, την έφτιαξαν προπονητικό κέντρο, το 1980 και την παρέδωσαν στον Παναθηναϊκό. Αυτή ήταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απλά τώρα χρεώνει την ΠΑΕ με ένα εκατομμύριο Ευρώ. Δεν έχει αποχωρήσει ακόμα.

Έχουμε κάνει τρεις συμφωνίες, τις οποίες αθέτησε και τις τρεις.

Η πρώτη ήταν η αποτίμηση της ΠΑΕ. Τότε είχαμε πει ότι θα υπάρχουν όργανα στον Παναθηναϊκό στα οποία δεν θα επεμβαίνει και ότι θα υπάρχουν χρήματα που θα βάζαμε όλοι και θα μας οδηγήσουν στο νταμπλ. Η πολυμετοχικότητα τότε δεν απέτυχε. Λέγεται ότι παραδόθηκε ένας Παναθηναϊκός χωρίς χρέη. Όμως ο κ. Πατέρας τότε παρέλαβε έναν Παναθηναϊκό με 6 εκατομμύρια Ευρώ και με ποδοσφαιριστές που φτάνουν το έλλειμμα στα 15 εκατομμύρια.

Ο κ. Βαρδινογιάννης πρότεινε πρόεδρο τότε τον δικό του τον φίλο, τον κ. Πατέρα, τον οποίο εγώ δεν γνώριζα. Και εκείνος πρότεινε και τον κ. Αντωνίου. Εγώ έπρεπε να τιμήσω την δική μου συμφωνία στηρίζοντας τις επιλογές του. Η συμφωνία περί μη παρέμβασης δεν τηρήθηκε από την πρώτη στιγμή. Αυτή ήταν η απόκτηση του Σωτήρη Κυργιάκου. Εμείς τον θέλαμε, αλλά ο κ. Βαρδινογιάννης όχι γιατί είχαμε δικαστικές διαμάχες. Βέβαια αν τον είχαμε πάρει αντί του κ. Μελίσση ίσως να είχαμε από την πρώτη χρονιά πάρει το πρωτάθλημα.

Η δεύτερη είναι με τον κ. Βέλιτς. Ο κ. Βέλιτς δεν μας έδωσε κανένα πλάνο για παίκτες ή για προπονητές. Ο κ. Πατέρας μου είπε ότι θέλει να τον διώξει, αλλά ο κ. Βαρδινογιάννης είπε όχι. Τότε είχαμε την πρώτη ρήξη και μετά από την πολύ μεγάλη μου επιμονή τελικώς απομακρύνθηκε.

Η δεύτερη αθέτηση της συμφωνίας μας είναι πολύ σημαντική. Ο ίδιος είχε πει ότι όποτε χρειαστεί θα κάνουμε αύξηση κεφαλαίου. Όποτε τελειώσουν τα λεφτά. Όταν ήρθε η στιγμή και έπρεπε να βάλει το 54% αυτό δεν το ήθελε. Ποια ήταν η σπατάλη του κ. Πατέρα;

Στην αρχή έκανε κάποιες αποτυχημένες μεταγραφές. Τον δεύτερο χρόνο πήραμε τον Σισέ, τον Λέτο, τον Κατσουράνη. Περίεργο. Τον πρώτο χρόνο που ο κ. Αντωνίου έκανε αποτυχημένες μεταγραφές τον στήριξε, την δεύτερη χρονιά όχι.

Αυτός που ξόδεψε λεφτά ήμουν εγώ. Όχι ο κ. Πατέρας που ήταν πρόεδρος. Ο κ. Βαρδονογιάννης έχει στείλει επιστολές στον κ. Πατέρα και του λέει πως αυτός που φταίει για την καταστροφή του Παναθηναϊκού είμαι εγώ.

Ο κ. Πατέρας απλά ζητούσε πάντα την στήριξη των μετόχων. Εγώ όμως έχω κάνει τα έξοδα για να πάρει ο Παναθηναϊκός το νταμπλ, οπότε πρέπει και το νταμπλ να πιστωθεί σε μένα. Δεν μπορεί εγώ να έχω βάλει τα λεφτά και να το πιστώνετε άλλος.

Την δεύτερη χρόνια ξεκίνησε ένας πόλεμος λάσπης με πολλές επιστολές που ο κ. Πατέρας μου έχει κοινοποιήσει και αν θέλει ο ίδιος ας της δημοσιοποιήσει.

Αυτά συνέβησαν τα δύο πρώτα χρόνια της πολυμετοχικότητας. Τον Ιούνιο του 2010 έγινε μία νέα συμφωνία με τον κ. Βαρδινογιάννη. Τότε που ο κ. Πατέρας θα έφευγε και εγώ έκανα μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να γεφυρώσω το χάσμα ανάμεσα στον ίδιο και στον κύριο Βαρδινογιάννη.

Είπα στον κ. Βαρδινογιάννη ότι μπορεί να βάλει αντιπρόεδρο όποιον θέλει, ακόμα και τον κ. Φιλιππίδη για να ελέγχει το μπάτζετ. Συμφωνήσαμε με εμένα να του καλύψω το μπάτζετ ακόμα και με τραπεζική εγγύηση αν αυτό ξεπεραστεί.

Την επόμενη μέρα και ενώ τα είχαμε συμφωνήσει, εξέδωσε μία επιστολή και πήρε τον Παναθηναϊκό ο ίδιος. Παρέλαβε έναν Παναθηναϊκό με κάποια συμβόλαια αλλά και με συν 30 εκατομμύρια. Δεν ήταν υπερχρεωμένος. Και τι έκανε; Πήγε και πήρε τον Γκοβού, τον Γκαρσία, τον Πλεσίς, τον Φερνάντεζ. Μπορείτε αυτούς να τους συγκρίνετε με αυτούς που είχε πάρει ο κ. Πατέρας ένα καλοκαίρι νωρίτερα.

Μπορείτε να δείτε πόσα λάθη έκανε εκείνο το καλοκαίρι. Το θέμα με το μπάτζετ ήταν με τον Σισέ. Ο κ. Πατέρας μου είπε ότι θα ξεπεράσουμε το μπάτζετ με την μεταγραφή του Σισέ και τα έβγαλε τα λεφτά του με το Champions League. Με ρώτησε αν αξίζει το ρίσκο και του είπα να το πάρει.

Τρίτη συμφωνία που δεν ετήρησε. Παρένθεση... Εγώ έχω στηρίξει όλους όσους είναι στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι δυνατόν στο μαγαζί σου να κάνεις αντιπολίτευση. Όταν λοιπόν, ο κ. Βαρδινογιάννης είδε ότι με τις μεταγραφές που έχει κάνει δεν πάει πουθενά, με κάλεσε δημόσια να αναλάβω τον Παναθηναϊκό.

Ήταν μεγάλο λάθος μου να πάω εκεί και να μιλήσω μαζί του και να δεχτώ. Συμφωνήσαμε στο ξενοδοχείο σε γενικές γραμμές και δεν υπογράψαμε το μνημόνιο γιατί ήθελε κάποιες τροποποιήσεις.

Εκεί συμφωνήσαμε στο ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα έβαζε τα χρήματα που του αναλογούν για να καλύψει το χρέος. Αντί να στείλει τα χρήματα, έστειλε μία σύμβαση χορηγίας με την υποχρέωση να αναλαμβάνει μία κυπριακή χορηγία. Εκεί θα έπρεπε να υπάρχει η εγγύηση Βαρδινογιάννη και να αναλάβει τις υποχρεώσεις του ΦΠΑ. Η ένσταση μας ήταν ότι ο Παναθηναϊκός είχε λάβει δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς και υπήρχαν τόκοι τους οποίους δεν πλήρωσε οπότε αυτόματα δεν τηρούσε και την συμφωνία του.

Δεν υπήρχε και ομόνοια. Από την επομένη κιόλας, οι δηλητηριογράφοι συνέχιζαν την δουλειά τους και οι διάφοροι Ζαρμακούπηδες και ντουρου ντουρου ντουρου μας έβαζαν εμπόδια.

Το θέμα του γηπέδου. Ξοδεύτηκαν εκατομμύρια σε μακέτες και μας είχε πει ότι θα πάρουμε πίσω 23 εκατομμύρια από τον Δήμο. Το θέμα του γηπέδου δεν δέχτηκε ποτέ να το συζητήσει και με δικές μου κινήσεις έγιναν αγωγές.

Το τέταρτο σημείο που ποτέ δεν καταλήξαμε είναι το προπονητικό.

Το πέμπτο θέμα είναι τα ποσοστά. Εγώ θα έφτανα στο 34% και δεν θα μπορούσα με τέτοιο ποσοστό να μην διοικώ. Σε αυτό το θέμα δεν συζητήσαμε πολύ, αλλά από την στιγμή που δεν έβαζε τα χρήματα στην αύξηση δεν υπήρχε και λόγος να συνεχίσουμε. Το όλο ζήτημα καταλάβαμε ότι ήταν επικοινωνιακό. Ήθελε να διοικεί και να δείχνει άλλους να φταίνε.

Αποχώρησα με ανακοίνωση δύο γραμμών. Το επέλεξα γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν μέσα στους στόχους του και με όλη την κρίση που υπήρχε, προτίμησα να μην πω τίποτα. Δεν ήθελα να πω τίποτα έστω και αν πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού ίσως να επηρεάζονται από τους επικοινωνιακούς κύκλους.

Σήμερα όμως ο κόσμος μαθαίνει την πραγματικότητα.

Να σας πω για την περιβόητη χορηγία. Είπε ότι το συμφωνητικό χορηγίας είχε σταλεί, αλλά για άγνωστους λόγους δεν έγινε. Ο δημοσιογράφος που τον ρώτησε δεν επέμεινε. Και είπε στη συνέχεια, ότι η βασική διαφωνία ήταν ότι εγώ θα βάζω σταδιακά τα χρήματα. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αθέτησε την συμφωνία.

Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο κάποιες τοποθετήσεις εκτός λογικής. Θα έπρεπε να τον πάρουν με τις πέτρες αλλά διαθέτει μία τεράστια επικοινωνίακη δύναμη και έτσι όπως τα είπε τον πήραν ως λογικό. Κατά τα άλλα εγώ έχω οπαδικές εφημερίδες; Είναι πράγματα που σε βγάζουν από τα ρούχα τους.

Γίνεται μία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Λες πόσο θέλεις; 30%; Άρα 4,5 εκατομμύρια. Αλλά δεν θα λειτουργήσω με βάση τα χρήματα που έχουμε πει, αλλά με βάση αυτά που έχουν πει οι άλλοι. Δηλαδή αν βάλω εγώ λιγότερα, θα βάλω και εγώ το ποσοστό μου επί αυτού.

Είπε και την παγκόσμια πρωτοτυπία πρόσφατα. Ότι καθιστώ τις μετοχές μου αδρανείς και τις δίνω σε δικηγορικό γραφείο. Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία την οποία με εντύπωση βλέπω ότι ο αθλητικός τύπος την υιοθέτησε. Δεν μπορείς να έχεις μία επιχείρηση χρεωμένη και να δίνεις απλά τις μετοχές σε ένα δικηγορικό γραφείο και άντε γεια σας.

Είχε πει ότι είναι εγγυητής. Τώρα που τον ρώτησαν είπε ότι είναι μία φράση που χρησιμοποίησα για ευρύτερες εγγυήσεις και ότι λάθος κατάλαβαν ότι μιλούσε για οικονομικά. Ας μου εξηγήσει λοιπόν και μένα κάποιος τι εγγυήθηκε τελικά. Τον Μάρτιο μετά από ένα Δ.Σ. και αφού εγώ ήμουν στο στόχαστρο, είπε ότι ήμουν καιροσκόπος και περαστικός.

Σου απαντάω κύριε Βαρδινογιάννη; Είσαι παρών και εγώ είμαι καιροσκόπος; Εσύ προσπαθείς να φύγεις και εγώ είμαι εδώ.

Ο Παναθηναϊκός οδηγείται στο Πρωτοδικείο. Υπάρχει ένα συμφωνητικό και ξέρω ότι με ακούει τώρα. Σε αυτό λέει ότι έχουμε δικαίωμα προτίμησης για τις μετοχές του. Έτσι τώρα είναι υποχρεωμένος να προσφέρει τις μετοχές του στους υπόλοιπους μετόχους αν θέλει να φύγει. Δεν μπορεί ένας μέτοχος να μην βάζει μέλη στο Δ.Σ. σύμφωνα με το συμφωνητικό. Δεν μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο Πρωτοδικείο.

Θα σας μιλήσω και για το γήπεδο. Θα μιλήσω και για το μέλλον αλλά πρώτα θα πω για το παρελθόν και ας μην τον βολεύει. Όταν μπήκα στον Παναθηναίκό γνώριζα απλά την ιστορία του Βοτανικού. Απέδειξα και έμπρακτα το ενδιαφέρον μου για το γήπεδο με τον όμιλο μου να προσφέρει ως χορηγία 23 εκατομμύρια για να χτιστεί το γήπεδο. Βέβαια απογοητεύτηκα όταν είδα φυλλάδες να κάνουν λόγο για το όνομα του γηπέδου την ώρα που άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης παίζουν σε γήπεδα με ονόματα χορηγών.

Όταν μπήκα στην ιστορία του γηπέδου αντιλήφθηκα κάποια απίστευτα έξοδα που γινόντουσαν. Και κατάλαβα ότι το γήπεδο αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει. Πρέπει να βρούμε ποιοι αγόρασαν εκτάσεις κοντά στο γήπεδο στις πρώτες εξαγγελίες. Μετά πρέπει να δούμε τα οικολογικά που μας προκάλεσαν προβλήματα. Τελικά αυτοί που ονομάσαμε κορμοράνους είχαν δίκιο. Και αφήστε το ότι θα πηγαίναμε τον Παναθηναϊκό κοντά στο προπονητικό του Ρέντη.

Είχε πει για προδότες και μας είχε δείξει έναν, τον οποίο ο ίδιος είχε βάλει στην επιτροπή.

Στο γήπεδο πρέπει να λογοδοτήσει και να δούμε όλα τα έξοδα. Που και πως δόθηκαν 10,5 εκατομμύρια. Να μην έχει υποχρεώσεις ο Παναθηναϊκός και να ζητήσει τα χρήματα που του ανήκουν.

Πήρα τηλέφωνο τον κ. Πηλαδάκη και μου είπε ότι το νέο γήπεδο της Λάρισας κόστισε 28 εκατομμύρια. Η Λάρισα έδωσε 28 εκατομμύρια και έχει ένα γήπεδο 16 χιλιάδων. Εμείς δώσαμε 10,5 και έχουμε μακέτες. Επίσης μας είχαν πεί ότι το γήπεδο θα κοστίσει 140 εκατομμύρια. Το γήπεδο το φτιάχνεις για να έχεις έσοδα όχι για να δίνεις περισσότερα.

Είπε ο κ. Βαρδινογιάννης. "Δεν έχω καμία ανάμειξη και δεν θέλω να έχω με τον Παναθηναϊκό". Άντε γεια σας λοιπόν. Έδωσε τις ευχαριστίες του και ευχαριστεί τον κ. Σαμαρά που όπως είπε υλοποίησε το έργο. Τι υλοποίησε; Πήρε 10 εκατομμύρια και μας έδωσε μακέτες. Αλλά ευχαρίστησε και τον κ. Πέτρο Κόκκαλη. Έναν άνθρωπο που είχε πει ότι είμαστε ομάδα του παλατιού. Θα λογοδοτήσουν για τα χρήματα όλοι και ανάλογα θα υπάρξουν αποτελέσματα.. Ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να φύγει έτσι. Θα ασκήσω όλα τα νόμιμα μέσα. Δεν παίζει κανείς έτσι με τον Παναθηναϊκό και το όραμα του γηπέδου.

Αν θέλει να φύγει ο Γιάννη Βαρδινογιάννης, στο καλό. Διέλυσε την πολυμετοχικότητα, διέλυσε το ρόστερ. Τα «πρωτοπαλίκαρα» του συλλαλητηρίου Νίκας και Πλυτάς, στο οποίο δεν είχα σχέση εγώ, μου είπαν να δώσω 30 εκατ. ευρώ για να φύγει και μετά ο ένας ήταν μέλος της πλευράς Βαρδινογιάννη στο ΔΣ. Διέλυσε την πολυμετοχικότητα από μέσα. Χάλασε το ρόστερ και κέρδισε λιγότερα λεφτά από ότι θα κερδίζαμε αν βρισκόμασταν στην Ευρώπη.

Γιατί αδρανοποιείς τις μετοχές σου τώρα που έχεις διαλύσει το ρόστερ και μας άφησες εκτός Ευρώπης. Δεν θέλει να βάλει λεφτά αλλά το χειρότερο από όλα, είναι η επικοινωνία δηλητήριο. Εξαιρώ την οικογένεια Βαρδινογιάννη την οποία τιμώ και μιλώντας για τον Τζίγγερ, του λέω "Ότι και να κάνεις, έχεις το 54% του Παναθηναϊκού. Αν θέλεις να φύγεις, φύγε όπως θέλεις. Ο Παναθηναϊκός δεν σε έχει ανάγκη. Η οικογένεια σου δεν αξίζει τέτοια υστεροφημία". Ξέρω πόσο δύσκολο είναι για τον πατέρα του, να βλέπει το παιδί του τι κάνει. Κάπου θα έπρεπε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ότι ο Παναθηναϊκός είναι κάτι πολύ μεγάλο.

Στο μέλλον, εγώ είμαι εδώ, όχι τόσο δυνατός όσο το 2008. Όλοι περνάμε κρίση. Στα δύσκολα δεν εγκαταλείπω, δεν φεύγω. Και η ήττα δεν είναι ντροπή. Αρκεί να έχεις παλέψει. Ο Παναθηναϊκός δεν καταστρέφεται. Έχει προβλήματα.

Έστειλα εξώδικο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με το οποίο, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά μου ως μέτοχος, ζήτησα να συγκληθεί το συντομότερο δυνατό Γενική Συνέλευση για ΑΜΚ 15 εκατομμυρίων ευρώ. Σε μία τιμή 0.33 ευρώ ανά μετοχή. Έτσι βγαίνει η αξία 7.800.000 ευρώ. Σημειώστε ότι η ΑΜΚ που έγινε πρόσφατα και απέτυχε τη βγάλανε στα 128.000.000 ευρώ. Και όταν μπήκαμε εμείς τον είχε αποτιμήσει 185.000.000.

Όποιος δεν μπει θα χάσει το 60% των μετοχών του. Ακολουθώ αυτή τη διαδικασία γιατί υπάρχουν και κάποια όρια. Δεν θέλω τίποτα δωρεάν. Αυτή την ΑΜΚ, η οποία γίνεται σε μία τιμή που είναι πολύ λογική σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα την καλύψουμε και θα μειωθεί σημαντικά το ποσοστό του Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια θα μηδενιστεί.

Πρέπει να την αποδεχθεί, αν δεν ψηφίσει μπορεί να την μπλοκάρει. Πρέπει να συμφωνήσουμε να διαλυθεί το συμφωνητικό. Είναι απίστευτη η κατάσταση 20 μελών στο ΔΣ που καταντάει τσίρκο, αυτό πρέπει να καταλυθεί. Επίσης πρέπει να γίνει ένα νέο συμφωνητικό που θα λέει ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στο νέο ΔΣ, ανεξαρτήτως του ποσοστού των μετοχών του. Δεν πρόκειται να προχωρήσω αν έχει μία ψήφο ή έναν εκπρόσωπο. Χάρισμά του όλα τα υπόλοιπα. Και οι μεταγραφές Γκοβού. Δεν θα τον αφήσω όμως να πάρει το καπέλο του και να αποχωρήσει μέχρι να ξεκαθαρίσει όσα έχουν γίνει με τη ΓΗΠΕΛ, αλλά και για τα 10.5 εκατομμύρια ευρώ που έχει χρεωθεί ο Παναθηναϊκός για μακέτες.

Να μας απαντήσει: Δέχεται την αύξηση; Να καταλυθεί το συμφωνητικό; Να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στο νέο ΔΣ; Να ελεγχθεί για τη ΓΗΠΕΛ; Αν ναι τότε έχουμε συμφωνία. Αν αυτό γίνει, τότε προχωράμε κανονικά και ζητάμε κάθε επιφανής Παναθηναϊκός να βάλει χρήματα Πρώτος θα βάλω εγώ. Αυτό προτείνω, εκτός αν κάποιος άλλος έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό. Δεν γίνεται να βλέπω στους επισήμους τόσους Παναθηναϊκούς που να παίρνουν μόνο ένα διαρκείας, αλλά να ασκούν κριτική. Όποιος θέλει να έχει θέση στα δρώμενα, ορίστε ας έρθει. Αλλιώς να κάτσει απ’ έξω και τουλάχιστον να μην μιλάει.

Για την περίπτωση λαϊκής βάσης.Η θέση μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει και εύπορους μετόχους αλλά και τον απλό λαό. Όμως αυτή την περίοδο ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν θα μπορεί να βοηθήσει. Θα γράψετε ότι θέλω να πάρω τα χρήματα του κόσμου. Δεν πρόκειται να βάλει χρήματα ο κόσμος, αλλά όποιος βάλει θα είναι μέτοχος και θα έχει δικαίωμα ψήφου στο τι γίνεται. Αν βρεθούν 1000 άτομα να βάλουν 300 θα είναι μέτοχοι του Παναθηναϊκού. Προς τα εκεί πρέπει να πάμε. Να σταματήσουν οι κριτικές και η διχόνοια. Να πάμε καλά.

Μπορεί να πάει λάθος, αν πει όχι ο κ. Βαρδινογιάννης σε οποιοδήποτε από τα τρία σημεία που πρότεινα. Να πάμε σε περίοδο εμφυλίου. Να δεχθούμε αντιπολίτευση χωρίς να υπάρχει αντιπρόταση.

Φίλαθλοι δεν ξέρω τι θα γίνει και δεν ξέρω αν θα τελειώσει καν το φετινό πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βρίσκεται στο ύψιστο σημείο παρακμής. Η αδικία δημιουργεί σπίθες έκρηξης. Ζούμε σε μία δύσκολη περίοδο αλλά εγώ θα παλέψω. Θα εξαρτηθούν όλα και από την συμπεριφορά των φιλάθλων. Εγώ είμαι αντίθετος και στην φραστική βία, που είναι κατ' εμέ η γενεσιουργός αιτία της βίας.

Ένας βοηθός αθλητικού εισαγγελέα μέσα στο γήπεδο. Βρίσατε; Όλοι στην μέση του γηπέδου. Ξαναβρίσατε; Στοπ στο παιχνίδι.

Αυτήν την περίοδο δεν μπορώ να αναλάβω μόνος μου την ευθύνη του Παναθηναϊκού. Άλλωστε αυτοί που δεν συμμετέχουν είναι οι χειρότεροι εχθροί. Στα δύσκολα κάποιος πρέπει να προσπαθήσει. Εγώ θα προσπαθήσω, δεν θα τον αφήσω. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

-Για τη συμμετοχή των υπόλοιπων μετόχων:
«Δεν είναι τα οικονομικά δεδομένα τέτοια που να μιλάμε για πήχη παραπάνω ή παρακάτω. Κατ’ αρχήν χρειάζεται μια αύξηση 15 εκατομμυρίων ευρώ. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι πλην του Γιάννη Βαρδινογιάννη ο οποίος είναι ανεπιθύμητος. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, αλλά όποιος θέλει ας προσφέρει.

Αυτό που ξέρω είναι ότι με 15 εκατομμύρια πάμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτή την πληροφόρηση έχω. Τότε θα αποφασίσουμε και τι θα γίνει για την επόμενη χρονιά».

-Για τις εγκαταστάσεις:
«Γιατί αφού είχε πει ότι με στοιχειώδη χρήματα γίνεται προπονητικό δεν τα δίνει αυτά τα στοιχειώδη; Άλλωστε είχε τονίσει ότι δεν θα τα χαλάσουμε σε αυτό το θέμα. Θέλω ένα προπονητικό που θα είναι του Παναθηναϊκού».

-Για τον Ερασιτέχνη:
«Απίστευτα τα όσα γίνονται εκεί. Είχα πει να γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και να βοηθήσουμε, αλλά δεν έγινε. Είχα δώσει 220.000 ευρώ για κάποια τρέχοντα έξοδα χωρίς να πάρω απόδειξη. Πήρα μια φωτοτυπία της απόδειξης που έλεγε προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση. Από τότε δεν ξαναασχολήθηκα.

Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει περάσει πολλές δεκαετίας και έχουν περάσει τόσοι αθλητές που και αυτοί και οι οικογένειές τους ήθελαν να γίνουν μέλη, αλλά μία κάστα ανθρώπων δεν τους το επέτρεψαν. Αλλά το πρόβλημα είναι οι εγκαταστάσεις. Είναι δυνατόν να μην έχεις εγκαταστάσεις να βγάλεις αθλητές, αλλά και να εισπράξεις χρήματα από τις συνδρομές;

Το μέλλον είναι η “Πράσινη Πολιτεία”. Να μας δώσει τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ η Πολιτεία. Να αξιοποιήσουμε ένα "νεκρό" πράγμα, μεταφέροντας όλα τα τμήματά μας εκεί. Εκτός αν έχει κάποιος άλλος κάτι άλλο να προτείνει. Το είχα πει και στον Σαμαρά και τον Βαρδινογιάννη. Αν μας ξεμπλέξει ο Βαρδινογιάννης από το Βοτανικό, εγώ πιστεύω ότι η “Πράσινη Πολιτεία” είναι το μέλλον για τον Παναθηναϊκό».

Για τη ΓΣ στις 4 Οκτωβρίου:
«Το ΔΣ έχει το δικαίωμα να αντικαθιστά μέλη. Αν καταλάβει τι θέλει ο κ. Βαρδινογιάννης και μας το πει μπορούμε να βγάλουμε νέα σύνθεση και να συνεχίσουμε».

-Για τη συνεισφορά της οικογένειας στα 30 χρόνια παρουσίας της:
«Τα δικά μου χρήματα, είναι 22 εκατομμύρια πραγματικά ζεστά λεφτά. Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν ξέρω πόσα έχει βάλει. Έχετε εσείς κανένα χαρτί. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι παραπάνω από 7 εκατομμύρια.
Αλλά δεν είναι τα πολλά λεφτά. Ο Βαρδής, ο Θόδωρος και ο Γιώργος, μία φορά την εβδομάδα έκαναν σύσκεψη με τους προπονητές. Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης με ποιον συνεδριάζει;».

-Για τα δικά του λάθη:
«Όταν αποτυγχάνει ένα εγχείρημα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ευθύνες δεν είναι ποτέ 100-0. Έχω κάνει λάθη. Προφανώς φταίω. Αλλά όχι για όλα αυτά που λέει, για σπατάλες, λεφτά και λοιπά».

-Για τη σχέση του με τους Γιαννακόπουλους:
«Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη και αξεπέραστη. Οι μεγαλύτεροι εν ζωή Παναθηναϊκοί. Αν δείτε τις δηλώσεις μου δεν έχω κάνει ποτέ κακό σχόλιο εναντίον τους. Δεν έχω πρόβλημα μαζί τους. Με την επόμενη γενιά έχω πρόβλημα. Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο έχει δημιουργηθεί θέμα. Δεν είναι αν τους θέλω εγώ. Ο Παναθηναϊκός του θέλει; Φυσικά. Μπορούν να βοηθήσουν. Με το διάδοχό τους δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Υπάρχει μια σειρά από δικαστήρια ποινικά και αστικά».

-Για το αν υπήρχε κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και για το λόγο αυτόν οδηγήθηκε την αρχική αποχώρησή του:
«Δεν έχω προσωπικά θέματα μαζί του. Τον γνωρίζω επιχειρηματικά και εκεί σταματάει η ιστορία. Ο κ. Πατέρας τον γνωρίζει από μικρό. Επ' ευκαιρίας να σας πω ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μαζί μόνο, μπορούν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει ο ένας χωρίς τον άλλοι».

-Για την απαγόρευση εισόδου του δημοσιογράφου, Κώστας Γκόντζου, στην εκδήλωση:
«Σαφώς εντολή δική μου. Δεν έχει θέση εδώ. Απομακρύνθηκε από μία εκδήλωση του Παναθηναϊκού και πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει και από άλλες».

-Για τις σχέσεις του με τον Νικόλα Πατέρα:
«Δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του. Εκτίμησε τις προθέσεις μου και εγώ τις δικές του. Τον τιμώ γιατί μπόρεσε να πετύχει τους στόχους του, να πάρει το νταμπλ και να αποδυναμώσει τον βασικό μας αντίπαλο με την αποχώρηση του κ. Κόκκαλη. Δεν υπέκυψε στις πιέσεις. Δεν έχω καμία πικρία από τον ίδιο. Πιστεύω θα ήταν χρήσιμο να δώσει τις επιστολές που έχει στην κατοχή από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη».

-Για το αν έχει επαφές με τον Αδαμάντιο Πολέμη:
«Είχα μιλήσει τηλεφωνικώς με τον κ. Πολέμη και του είπα τι είχα σκοπό να κάνω. Τίποτα παραπάνω».

-Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:
«Ήρθε και μου είπε: "έχω μία επιταγή με 30 εκατομμύριων ευρώ, βάλε κι εσύ όσα βάζεις για να πάρουμε τον Παναθηναϊκό". Του είχα πει όχι, γιατί δεν είναι αυτό η πολυμετοχικότητα που είχα σκεφτεί. Είμαστε στην φάση που ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Με είχε χαρακτηρίσει... όψιμο Παναθηναϊκό. Εγώ έχω τιμηθεί με το "Χρυσό Τριφύλλι" προτού γεννηθεί ο Δημήτρης. Του λέω ότι ποτέ δεν είναι αργά. Όποιοι κάνουν λάθη και τα παραδέχονται προχωράνε, αλλά δεν θέλω να κάτσω στο ίδιο τραπέζι μαζί του».

-Για το νέο μοντέλο πολυμετοχικότητας:
«Ναι, φοβάμαι ότι ίσως δεν προχωρήσει και ότι ίσω υπάρξει διχόνοια. Όμως θα αντιμετωπιστεί. Αλλά επιμένω ότι η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα που υπάρχει. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν έρθει ένας λεφτάς και κριθεί σκόπιμο ότι πρέπει να πάρει την ομάδα και να τη διοικεί όπως θέλει δεν θα σταθώ εμπόδιο».

-Για το γεγονός ότι δεν απάντησε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα:
«Το τελευταίο πράγμα που ήθελα να κάνω μετά και την τρίτη αθέτηση συμφωνίας από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν να πιέσω για να μου απαντήσει. Προτίμησα τη σιωπή. Κάποιοι πίστεψαν ότι δεν θα έβγαινα να μιλήσω ποτέ. Δεν ξέρω πως το πίστεψαν αυτό».

-Για το αν υπάρχουν άλλες θυγατρικές από τη ΓΗΠΕΛ:
«Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για άλλες θυγατρικές. Ένα κομμάτι που θεωρώ ότι είναι βασικό είναι λογοδοσία για το κομμάτι της ΓΗΠΕΛ. Λογοδοσία δεν σημαίνει ευθύνες. Απλά να πει τι έκανε και πως το έκανε».

-Για το ποσοστό με το οποίο θα συμμετάσχει:
«Ό,τι ποσοστό συμφέρει τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ μόνος μου αυτή τη στιγμή να τον πάρω. Θα ήθελα να βάλω μόνο το ποσοστό που κατέχω. Αλλά θα δούμε στη συνέχεια, πόσοι και ποιοι θα μπουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x