Μιχάλης Τσόχος

Και Βγένο και μπαίνω στην ΠΑΕ!

Τελικά υπήρξε και δια ταύτα στη συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου. Το δια ταύτα ήταν διπλό. Και «είμαι εδώ», αλλά και «δεν μπορώ μόνος μου». Αυτή είναι η ουσία των όσων είπε χθες ο Ανδρέας Βγενόπουλος και πλέον αυτό που απομένει να δούμε είναι αν θα βρει παρέα ο Βγενό ώστε να ισχύσει το «είμαι εδώ» και όχι το «δεν μπορώ μόνος μου».

Τελικά υπήρξε και δια ταύτα στη συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου. Το δια ταύτα ήταν διπλό. Και «είμαι εδώ», αλλά και «δεν μπορώ μόνος μου». Αυτή είναι η ουσία των όσων είπε χθες ο Ανδρέας Βγενόπουλος και πλέον αυτό που απομένει να δούμε είναι αν θα βρει παρέα ο Βγενό ώστε να ισχύσει το «είμαι εδώ» και όχι το «δεν μπορώ μόνος μου».

Του Μιχάλη Τσόχου

Τι πιθανότητες υπάρχουν να υπάρξουν συμμέτοχοι σε αυτήν την πρωτοβουλία του Ανδρέα Βγενόπουλου είναι κάτι που δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα κανείς σήμερα. Εδώ όμως το μπαλάκι πέφτει σε αρκετό κόσμο. Τώρα οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι, ο Νικόλας Πατέρας, ο Αδαμάντιος Πολέμης θα πρέπει να τοποθετηθούν πολύ ξεκάθαρα. Θα βάλουν λεφτά σε αυτήν την αύξηση που είναι απολύτως καθαρή; Αν όχι για ποιόν λόγο; Γιατί δεν μπορούν, γιατί δεν εμπιστεύονται τον Βγενόπουλο; Διότι το δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο τώρα δεν έχει μεγάλη πέραση.

Επιπλέον ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανεξάρτητα από τι θα κάνουν οι υπόλοιποι προαναφερθέντες μέτοχοι οφείλει να ψάξει πολύ καλά και να βρει συμπαίκτες. Αν και είναι φανερό ότι κάτι έχει υπόψη του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αυτός όρισε το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Γιατί δεν είπε ας πούμε 20 εκατ. ευρώ που είναι πιο κοντά στο ποσό που χρειάζεται ο ΠΑΟ; Το ότι όρισε και ποσό σημαίνει ότι κάτι έχει υπόψη του για να είναι αυτό το νούμερο προσεγγίσιμο.

Βεβαίως τα προβλήματα του Παναθηναϊκού δεν λύνονται αν βρεθούν τα 15 εκατ. ευρώ. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα. Αυτά μπορεί να τα λέει μόνο ένας άνθρωπος σαν τον Βγενόπουλο που δεν έχει την παραμικρή σχέση και ιδέα από ποδόσφαιρο. Είναι τόσο αφελής στα ποδοσφαιρικά θέματα που λίγο πολύ μας είπε ότι αν ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τον Σωτήρη Κυργιάκο και όχι τον Μελίσση όλα τα προβλήματά του θα είχαν λυθεί.

Το ότι ο Βγενόπουλος δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση και για έναν ακόμη λόγο. Ο Βγενό δεν έχει ούτε έναν δικό του άνθρωπο που να ξέρει από ποδόσφαιρο. Στη συνέντευξη Τύπου μας είπε: «Τον Πατέρα τον έφερε και τον πρότεινε ο Τζίγκερ για πρόεδρο και εγώ τον αποδέχτηκα», δεν είπε «έτσι και αλλιώς δεν είχα να αντιπροτείνω κάποιον». «Τον Αντωνίου ο Τζίγκερ τον επέβαλε ως τεχνικό διευθυντή και εγώ τον αποδέχτηκα» μας είπε και δεν είπε «έτσι και αλλιώς εγώ δεν έχω ιδέα από αυτά τα πράγματα και ούτε είχα και κάποιον άλλο να προτείνω».

Το πρόβλημα του ΠΑΟ που τον έφερε σε αυτό το σημείο δεν είναι τα λίγα ή τα πολλά λεφτά που χάλασε ή δεν χάλασε, το πρόβλημα είναι που πήγαιναν αυτά τα λεφτά. Και οι λάθος επιλογές τα τελευταία 10 χρόνια στον ΠΑΟ από τους ανθρώπους που αποφάσιζαν ήταν πολύ περισσότερες από τις σωστές. Μακάρι το λάθος να ήταν ο Μελίσης που λέει ο Τζίγκερ, ή ο Βέλιτς που λέει ο Βγενό. Τα λάθη είναι πολλά περισσότερα και σε όλα τα επίπεδα και οφείλονται στην έλλειψη ικανών προσώπων να χαράξουν ένα σχεδιασμό και να τρέξουν σωστά το καράβι που λέγεται ΠΑΟ.

Επειδή λοιπόν αν δεν το κατάλαβε ο Βγενό χθες έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά και αργά ή γρήγορα αυτός θα τρέχει το καράβι που λέγεται ΠΑΟ, οφείλει να σκεφτεί με ποιόν τρόπο θα το τρέξει και κυρίως ποιοι θα το τρέξουν. Και για αυτό πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει καμία ιδέα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x