Ειδήσεις

Μπατούμ: «Είναι πάντα... Έλληνες»

Παρά τις απουσίες, ο Νικολά Μπατούμ εξακολουθεί να θεωρεί υπολογίσιμο αντίπαλο για τη Γαλλία την Ελλάδα, όπως τόνισε μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του. Ο άσος των Μπλέιζερς θεωρεί πως οι «τρικολόρ» αξίζουν μία μεγάλη επιτυχία και ονειρεύεται τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρά τις απουσίες, ο Νικολά Μπατούμ εξακολουθεί να θεωρεί υπολογίσιμο αντίπαλο για τη Γαλλία την Ελλάδα, όπως τόνισε μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του. Ο άσος των Μπλέιζερς θεωρεί πως οι «τρικολόρ» αξίζουν μία μεγάλη επιτυχία και ονειρεύεται τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αποστολή στο Κάουνας, Χρήστος Ρομπόλης

-Ποια γνώμη έχεις για την ελληνική ομάδα;
«Είναι καλή ομάδα. Παρότι δεν έχουν πολλά μεγάλα ονόματα, όπως ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς και ο Σχορτσανίτης, παραμένουν... Έλληνες. Για να έχουν φτάσει στα προημιτελικά σημαίνει πως έχουν καλή ομάδα και σε ένα ματς όλα μπορούν να γίνουν. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην παίξουμε ανόητα».

-Θα είναι μία μάχη δύο διαφορετικών στιλ μπάσκετ;
«Ναι, αυτό είναι ξεκάθαρο. Μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές ομάδες. Εμείς τρέχουμε και πηδάμε πολύ, παίζουμε δυνατή άμυνα, ενώ εκείνοι παίζουν σε πιο χαμηλό ρυθμό. Η ομάδα που θα επιβάλει το παιχνίδι της, θα κερδίσει και το ματς».

-Υπάρχει κίνδυνος να έχει βγει η ομάδα εκτός ρυθμού, επειδή έχει να παίξει από την Κυριακή;
«Το ίδιο θα ίσχυε και για την Ελλάδα, που έχει να παίξει από τη Δευτέρα. Όμως εγώ προτιμά να βλέπω τη θετική πλευρά. Είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε μετά από οκτώ ματς σε δώδεκα μέρες».

-Το βλέπεις σαν μια ευκαιρία για εκδίκηση;
«Κάθε φορά που τους αντιμετωπίσαμε, τα πράγματα πήγαν άσχημα. Το 2005, το 2006 και το 2009, παρότι τότε κερδίσαμε. Έχουμε άσχημες αναμνήσεις απέναντι στους Έλληνες. Είναι στο χέρι μας όμως να βγούμε στο γήπεδο και να αλλάξουμε τα πράγματα».

-Αν κερδίσετε την Ελλάδα, προκρίνεστε για το προολυμπιακό τουρνουά. Είναι αυτός ο πρώτος σας στόχος;
«Ναι. Ο προημιτελικός είναι το χειρότερο ματς για να χάσει κανείς. Πριν δύο χρόνια κάναμε οκτώ νίκες και μία ήττα, αλλά αυτή ήρθε στο παιχνίδι που δεν έπρεπε. Ακόμη κι αν χάσει σε ημιτελικό, μπορείς να διεκδικήσεις ένα μετάλλιο. Στα προημιτελικά, ωστόσο, αν ηττηθείς περιορίζεσαι στους αγώνες κατάταξης».

-Το γεγονός ότι η γενιά του Πάρκερ είχε τόσες αποτυχίες, είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό σου;
«Εγώ θέλω κάθε φορά να κάνω ό,τι μπορώ για να πάρουμε ένα μετάλλιο. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν δώσει και την ψυχή τους για την Εθνική. Σίγουρα έκαναν λάθη, ήταν άτυχοι, αλλά πάντα έδιναν ό,τι είχαν και δεν είχαν και δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει. Θέλω πραγματικά να πετύχουμε αυτή τη φορά, το αξίζει αυτή η ομάδα».

-Τι σημαίνει για σένα η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
«Είναι ο μεγαλύτερος στόχος για έναν παίκτη, ακόμη ίσως και από έναν τίτλο στο ΝΒΑ. Είναι όνειρό μου να μπω στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με τη γαλλική σημαία. Μου αρέσει πολύ να βλέπω την τελετή έναρξης. Είναι το αποκορύφωμα για κάθε αθλητή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x