Μιχάλης Τσόχος

Ο Ολυμπιακός θα πληρώσει το ειδικό τέλος για το… ακίνητο που έχει κάτω από τα γκολπόστ του;

Φαντάζομαι ότι όποιος είδε τον Κοστάντσο στη φάση του γκολ του Μαρσελίνιο, σκέφτηκε το ίδιο πράγμα. Αλλωστε δεν είναι μόνο ότι το γκολ μπήκε, αλλά η θέση στην οποία βρέθηκε ο Αργεντίνος γκολκίπερ. Ο Βραζιλιάνος της Ξάνθης σουτάρει από τόσο πλάγια θέση και ο Κοστάντσο δεν ασχολείται καν με την κλειστή γωνία του, στη μοναδική δηλαδή που μπορεί να πάει η μπάλα από εκεί που σούταρε ο Μαρσελίνιο.

Φαντάζομαι ότι όποιος είδε τον Κοστάντσο στη φάση του γκολ του Μαρσελίνιο, σκέφτηκε το ίδιο πράγμα.

Αλλωστε δεν είναι μόνο ότι το γκολ μπήκε, αλλά η θέση στην οποία βρέθηκε ο Αργεντίνος γκολκίπερ.

Ο Βραζιλιάνος της Ξάνθης σουτάρει από τόσο πλάγια θέση και ο Κοστάντσο δεν ασχολείται καν με την κλειστή γωνία του, στη μοναδική δηλαδή που μπορεί να πάει η μπάλα από εκεί που σούταρε ο Μαρσελίνιο.

Το ότι έμεινε ακίνητος είναι ο λόγος που αρχίζουν να κυκλοφορούν ανέκδοτα γι’ αυτόν.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ανέκδοτο ήταν και η αλλαγή του Τοροσίδη με τον Μοντέστο που επέλεξε ο Βαλβέρδε. Όπως επίσης και η μη συμμετοχή του Αβραάμ στην αρχική ενδεκάδα. Γενικά, ο Ισπανός κόουτς χθες είχε μία σειρά από λανθασμένες επιλογές που δεν του στοίχισαν χάρη στον Τζεμπούρ (καταπλητική ασίστ στο πρώτο γκολ και πολύ δύσκολη κεφαλιά στο δεύτερο) και στον Μέλμπεργκ -που με την άρνησή του να ηττηθεί, οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ανατροπή.

Στα συν για τον Ολυμπιακό η παρουσία του Ουρμπάιθ (πρώτος του αγώνα στις σωστές μεταβιβάσεις και με βάση την στατιστική του ματς) και στα πλην ο ανύπαρκτος Μακούν. Για μία ακόμη φορά εξαιρετική η Ξάνθη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής υπήρξε ένας ακόμη μεγάλος τυχερός. Η ΑΕΚ -αφού πρώτα ο Μπούντιμιρ κατάφερε να χάσει στο πρώτο ημίωρο τρεις καταπληκτικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ (άλλη μία εξίσου εντυπωσιακή έχασε και ο Μπέτο), τελικά χάρη στο πρώτο γκολ του Μάκου με τη φανέλα της- νίκησε πάρα πολύ δύσκολα με 1-0 τον Εργοτέλη. Η ΑΕΚ, πάντως, με ανάλογες εμφανίσεις πολύ, μα πάρα πολύ δύσκολα θα κάνει αποτέλεσμα την Τετάρτη στην Ξάνθη και την Κυριακή στην Τούμπα.

Αντίθετα, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τυχερός και ο ΠΑΟΚ για τη νίκη του στη Νέα Σμύρνη, δεν χαρακτηρίζεται έτσι -διότι την τύχη του την κυνήγησε και την έφτιαξε μόνος του. Ναι μεν, με βάση την εικόνα τους ματς και τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, ο ΠΑΟΚ όμως πήρε τη νίκη λόγω της κλάσης και του χαρακτήρα των παικτών του.

Κατά τα λοιπά, οι εκπρόσωποι της Δυτικής Ελλάδας, (Παναιτωλικός και ΠΑΣ) πριν ανταμώσουν την επόμενη αγωνιστική, πέτυχαν πολύ σπουδαίες νίκες παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Κέρκυρα και Αστέρας Τρίπολης, αν δεν βελτιωθούν, είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για να πέσουν (με βάση τα όσα έχουμε δει ως σήμερα) και οι προπονητές του οι πρώτοι υποψήφιοι για αποχώρηση.

Υ.Γ. Και για να κλείσω μ’ αυτό που ξεκίνησα: Δεν ξέρω αν ο Μόνχε και ο Ζαραδούκας μπορούν να παίξουν στον Ολυμπιακό. Ο Γιακούποβιτς, πάντως -με τέτοιο Κοστάντσο- σίγουρα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x