Κώστας Μιαούλης

Νίκησε, ανάσανε, αλλά εξακολουθεί να προβληματίζει!

H νίκη αυτή αποτελεί μια ανάσα για την ΑΕΚ. Ο τρόπος που ήρθε, βέβαια, ήταν αγχωτικός. Η «Ένωση» βρέθηκε ν’ απειλείται τέσσερις φορές σε ένα μισάωρο από τον Εργοτέλη, αλλά η ικανότητα του Αραμπατζή σε δύο φάσεις και η αστοχία των Μπούντιμιρ και Μπέτο σε άλλες δύο, απέτρεψαν τη ζημιά.

H νίκη αυτή αποτελεί μια ανάσα για την ΑΕΚ.

Ο τρόπος που ήρθε, βέβαια, ήταν αγχωτικός.

Η «Ένωση» βρέθηκε ν’ απειλείται τέσσερις φορές σε ένα μισάωρο από τον Εργοτέλη, αλλά η ικανότητα του Αραμπατζή σε δύο φάσεις και η αστοχία των Μπούντιμιρ και Μπέτο σε άλλες δύο, απέτρεψαν τη ζημιά.

Ο Μάκος σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα -και σαν τελείωμα, αλλά και σαν ασίστ που πήρε από τον Μπέλεκ.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Θα διαμορφώσω κάπως διαφορετικά σήμερα τη στήλη και για να μην γράφω κουραστικά κατεβατά, θα αναφέρω τηλεγραφικά τι μου άρεσε και τι όχι.

Εξαιρώ τον Γιάννη Αραμπατζή, που έκανε μια ακόμα έξοχη εμφάνιση, μετά από εκείνη στην Τιφλίδα. Καλύτερο απ’ αυτόν δεν έχει ο Χιμένεθ και θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό.

Τι μου άρεσε:

- Για πρώτη φορά στη σεζόν, ο Χιμένεθ παρέταξε μια ενδεκάδα που βασίζεται τελοσπάντων σε μια στοιχειώδη λογική. Αρχίζει μάλλον να βλέπει τα οφθαλμοφανή που τα έχουν επισημάνει οι πάντες, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να παραδεχθεί ή τουλάχιστον δεν το έκανε μέχρι τώρα.

-Ο Μπέλεκ μπορεί να μην σκόραρε , αλλά έδωσε την ασίστ στον Μάκο και πάλεψε. Ξέρει να εκμεταλλεύεται τον όγκο του και έτσι μπορεί να δημιουργεί χώρο και για τους άλλους. Για να δούμε αν έχει και το σκοράρισμα πρέπει να πάρει κάποτε και κάποια μπαλιά.

-Ο Λεονάρντο μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν και πάλι όαση. Στάθηκε άτυχος στη φάση του δοκαριού, σίγουρα ήταν και κουρασμένος.

-Ο Βάργκας όταν πέρασε στο παιχνίδι, έστω και αργά, ηρέμησε το παιχνίδι, πήρε τη μπάλα στα πόδια του και στα λεπτά της παρουσίας του εξασφάλισε την κατοχή της μπάλας η ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί καθόλου στο φινάλε

-Ο Λυμπερόπουλος, όταν όλοι είναι μια ταχύτητα κάτω στο παιχνίδι ,δηλαδή μετά το 65’ -70’, είναι χρήσιμος.

Τι δεν μου άρεσε:

-Η αμυντική λειτουργία είναι τραγική και δεχόμαστε ίδιες ευκαιρίες ή γκολ. Συνεχώς φεύγουν οι επιθετικοί στους διαδρόμους ανάμεσα στον στόπερ και τον ακραίο αμυντικό. Σήμερα ο Εργοτέλης είχε βάλει σημάδι τον «διάδρομο» που ήταν χώρος ευθύνης ανάμεσα σε Γεωργέα-Μανωλά και οι κάθετες από εκεί έπεφταν βροχή στο πρώτο μισάωρο.

-Για ένα ακόμα παιχνίδι τα προσωπικά λάθη δεν τα αποφύγαμε. Η φάση του πρώτου τετ-α-τετ του Μπούντιμιρ, που την πετάει άουτ είναι μνημείο «γκάφας». Ο Γκέντσογλου περιμένει να έρθει η μπάλα πάνω του, ο Μπέτο τον προλαβαίνει και την πετάει μπροστά, για ν’ ακολουθήσει η κεφαλιά-ασίστ του Μανωλά.

-Ο Γεωργέας σύντομα θα παραδώσει πνεύμα. Νομίζω πως ο Κοντοές αναγκαστικά -είτε θέλει, είτε όχι ο Χιμένεθ- πρέπει να παίξει για να πάρει ανάσα ο «Φούλης».

-Ο Χοσέ Κάρλος κινήθηκε σε ρηχά νερά σήμερα, το ίδιο και ο Γκούντγιονσεν. Αυτή η εναλλαγή των δύο τους, περισσότερο τους μπερδεύει, με το να έρχεται πότε ο ένας και πότε ο άλλος πίσω από τον επιθετικό.

-Μπορεί ο Λεονάρντο να νοστιμίζει κάπως το παιχνίδι της ΑΕΚ παίζοντας από την αρχή, αλλά επιθετικό πλάνο εξακολουθεί να μην έχει η ομάδα.

-Όταν ο ίδιος σαν τεχνικός δηλώνεις πως -όταν θα βρίσκεις ισορροπημένες ομάδες, θα υποφέρεις για να νικήσεις και φέρνεις σαν παράδειγμα τον Εργοτέλη- τότε αφήνεις να εννοηθεί πως ακόμα κι αυτά τα ματς με τους «μικρότερους» θα είναι ντέρμπι. Με αυτές τις κουβέντες, υποβιβάζει ο ίδιος τους ποδοσφαιριστές του και την ομάδα, αλλά και τον εαυτό του (το τελευταίο βέβαια είναι δικό του θέμα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x