Κώστας Μιαούλης

Μια βελτίωση που πέρασε στα ψιλά

Κατανοώ πως για ορισμένους ήταν δύσκολο να χωνέψουν πως η ΑΕΚ παρουσίασε -στο επιθετικό κομμάτι- μια βελτίωση στον αγώνα με τον Εργοτέλη, επειδή ο προπονητής έκανε τα αυτονόητα κι αυτά που ήταν υποχρεωμένος να πράξει από την αρχή της σεζόν.

Κατανοώ πως για ορισμένους ήταν δύσκολο να χωνέψουν πως η ΑΕΚ παρουσίασε -στο επιθετικό κομμάτι- μια βελτίωση στον αγώνα με τον Εργοτέλη, επειδή ο προπονητής έκανε τα αυτονόητα κι αυτά που ήταν υποχρεωμένος να πράξει από την αρχή της σεζόν.

Κι εγώ στάθηκα κυρίως, όσον αφορά στο παιχνίδι, στο ότι είναι απαράδεκτο για την «Ένωση» να κινδυνεύει σοβαρά τέσσερις φορές μέσα σε ένα ημίωρο από τον Εργοτέλη.

Απ’ την άλλη όμως, γενικά -και εξαιρουμένου ενός συναδέλφου- πέρασε στα ψιλά το γεγονός πως η ομάδα έκανε τόσες φάσεις σε αυτό το παιχνίδι, όσες δεν έχει κάνει στα τρία προηγούμενα επίσημα ματς που έδωσε.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Ασφαλώς οι αδυναμίες στην άμυνα είναι κάτι που σηκώνει δίχως αναβολή βελτίωση. Ωστόσο, φάνηκε πως, έστω και με τα περιορισμένα υλικά που διαθέτει, παρά την κακή μέρα του Γκούντγιονσεν και του Κάρλος και παρότι ακόμα επιθετικά το πλάνο απουσιάζει, η «Ένωση» μπορεί ν’ αρχίσει να αποδίδει με κάποια λογική.

Αυτό που θα πρέπει να προσπαθήσει να κάνει η ΑΕΚ, εφόσον παρουσιάζει όλες αυτές τις αδυναμίες που βλέπουμε όλοι μας, είναι να προσπαθεί να σκοράρει πρώτη στα παιχνίδια της, τουλάχιστον με τους αντιπάλους που είναι το ξεκάθαρο φαβορί (τουλάχιστον γι’ αρχή). Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο, να βρεθεί το σύστημα που ταιριάζει περισσότερο και να μπορέσει να γίνεται αφεντικό στα παιχνίδια, δίχως όμως να χρειάζεται να πάρει τεράστια ρίσκα.

Το πρώτο ημίωρο του αγώνα με τον Εργοτέλη δεν διέφερε (στο ρυθμό των ευκαιριών απ’ τις δύο μεριές) από το ματς στο Βέλγιο. Ο Εργοτέλης, μάλιστα, είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες από τους Βέλγους, αλλά δεν τις έκανε γκολ. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ προηγήθηκε όμως, είδαμε ένα άλλο παιχνίδι. Μια ΑΕΚ που σαφώς δεν ήταν εντυπωσιακή κι ούτε θα είναι ποτέ φέτος, αλλά που τουλάχιστον το διαχειρίστηκε αρκετά καλά το ματς κι αν εξαιρέσεις την «μπούκα» του Κουτσιανικούλη, δεν δέχτηκε άλλη φάση στο υπόλοιπο ματς.

Υποχρεωτικά θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι «γκάφες», να υπάρξει μια πύκνωση στο κέντρο, για να μην βγαίνουν αυτές οι εφιαλτικές πάσες στην πλάτη της άμυνας. Στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωση στο αυριανό παιχνίδι στα Πηγάδια, αλλά και σε αυτό στην Τούμπα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x