Γιώργος Ζαχαριάδης

Τώρα πλέον, η υπόθεση Φλωρίδη εκθέτει τον ΠΑΟΚ

Φλωρίδης και Σαχπατζίδης επιδίδονται σε ένα διακριτικό αλλά ευτελές για τον ΠΑΟΚ μαλλιοτράβηγμα και, όπως αποδεικνύεται, δεν υπάρχει κανείς να τους συνεφέρει. Ή τουλάχιστον να συμμαζέψει τον Φλωρίδη, αφού τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είχαμε στα χέρια μας, μόνον τη δική του ανακοίνωση. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο www.sport-fm.gr

Φλωρίδης και Σαχπατζίδης επιδίδονται σε ένα διακριτικό αλλά ευτελές για τον ΠΑΟΚ μαλλιοτράβηγμα και, όπως αποδεικνύεται, δεν υπάρχει κανείς να τους συνεφέρει.

Ή τουλάχιστον να συμμαζέψει τον Φλωρίδη, αφού τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είχαμε στα χέρια μας, μόνον τη δική του ανακοίνωση.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Δεν υπάρχει κανείς να τους πιάσει από αυτί και τους σφυρίξει δυο φωνήεντα. Να τους πει ότι θα πρέπει να είναι πολύ πιο σοβαροί στις δουλειές τους και πριν αποφασίσουν οριστικά να ασχοληθούν τον ΠΑΟΚ, καλά θα κάνουν να έχουν ξεπεράσει όλες τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και μαζί τις προσωπικές τους αναστολές κι όχι να ξεκατινιάζονται με ανακοινώσεις που διανθίζονται από φήμες σε εφημερίδες και ραδιόφωνα.

Οι τελευταία φήμη θέλει τον Σαχπατζίδη να δανείζει στον Φλωρίδη, ώστε ο τελευταίος να φανεί συνεπής στις υποσχέσεις του προς τον ΠΑΟΚ, πράγμα που αν τελικά ισχύει, θέτει εν αμφιβόλω (και πάλι) τη δυναμική του υποψηφίου αγοραστή.

Στον Σαχπατζίδη οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού ο άνθρωπος έχει βάλει χοντρά το χέρι στην τσέπη, όπως κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια. Ο χρηματοδότης του δικεφάλου παρουσίασε τον Φλωρίδη, όπως γνωρίζουμε όλοι μας, αλλά, δεν άργησε να διαχωρίσει τη θέση του και να άρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του εκ Κωνσταντινούπολης επιχειρηματία.

Οι αρχικές διαβεβαιώσεις ότι ο ΠΑΟΚ θα γίνει μεγάλος και τρανός, ακόμη μεγαλύτερος από όσο είναι, υπό την καθοδήγηση του Φλωρίδη, αποδυναμώνονται. Ο Σαχπατζίδης έπεισε τη διοίκηση Ζαγοράκη, επανέφερε τον Βρύζα στον ΠΑΟΚ και άνοιξε το δρόμο για τον Φλωρίδη που τελικά πορεύεται μόνος του, όπως αντιληφθήκαμε από την ανακοίνωσή του. Ο τελευταίος ελπίζει ότι θα του παραδώσουν τα κλειδιά της ΠΑΕ, εφόσον όλοι οι υπόλοιποι παίξουν με τους δικούς του όρους το παιχνίδι της αγοράς του ΠΑΟΚ.

Θέλει λοιπόν, πριν πληρώσει για να πάρει το πακέτο των μετοχών με τα έξι-επτά εκατομμύρια, να κάνει κουμάντο στο συμβούλιο της ΠΑΕ (διοίκηση πρωτοδικείου), τοποθετώντας τέσσερα (από τα επτά) μέλη.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχει εκ προοιμίου τον έλεγχο της εταιρίας, κάτι που δημιουργεί μια σειρά από ερωτηματικά.

Από τη μια σκέφτεται κανείς ότι προσπαθεί να διασφαλίσει την επένδυσή του, να μην εξαρτάται από τον Σαχπατζίδη και να μην εξαρτάται από μια διοίκηση που αποδέχεται και εμπιστεύεται περισσότερο τον μόνιμο χρηματοδότη της και μέχρι πρότινος κολλητό του.

Από την άλλη, μια τέτοια απαίτηση, πριν εισχωρήσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ενώ δεν μπορεί να είναι ακόμη κανείς βέβαιος ότι θα ολοκληρώσει την αγορά της ομάδας, δημιουργεί ερωτηματικά.

Το φυσιολογικό θα ήταν να βάλει τα χρήματα στην αύξηση και να προχωρήσει σε συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο, εφόσον είναι το αφεντικό, να λάβει θέση προέδρου.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έρθει επιτέλους αυτή η περιβόητη έγκριση από την ΕΕΑ που του επιτρέπει την αγορά του ΠΑΟΚ, για την οποία τα σχετικά έγγραφα δεν έχουν συγκεντρωθεί ακόμη και αυτό είναι που αποτελεί το σκοτεινό σημείο της ιστορίας.

Καλά θα ήταν, ο κύριος με τα καβουράκια, να μας πει σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται, τι απομένει να κάνει ακόμη μέχρι να ανάψει το πράσινο φως η ΕΕΑ και να γνωρίζουν όλοι αυτοί, στους οποίους απευθύνεται και υπόσχεται μεγαλεία για τον ενωμένο και συσπειρωμένο ΠΑΟΚ, τι και πότε να περιμένουν.

Δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο Φλωρίδης και η ανεπαρκής του ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για επταμελή διοίκηση με… έξι άτομα (διαβάστε της προσεκτικά και θα καταλάβετε) αποτελεί σημείο εκκίνησης για την αντίστροφη μέτρηση στην οριστική του αποχώρηση.

Ετσι ακριβώς την έχουν εκλάβει στην πλειοψηφία τους οι ΠΑΟΚτσήδες, που δεν έχουν διαπιστώσει σε καμία των περιπτώσεων ότι μπορεί έστω να βάλει πλάτη για να κινηθεί οικονομικά ο ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με τον… «προξενητή» του, τον Σαχπατζίδη, ο οποίος δεν χρειάζεται να καταθέσει διαπιστευτήρια. Όλοι γνωρίζουν ότι βοηθά οικονομικά μέχρι και το χάντμπολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x