Μιχάλης Τσόχος

O Xιμένεθ μετά τα τρία καταλαβαίνει τι γίνεται…

Αν κάναμε σήμερα ένα γκάλοπ μεταξύ όλων των προπονητών που έχουν δει έστω και πέντε λεπτά τον ΠΑΟΚ του Μπόλονι και τους ρωτούσαμε, ποιο είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας αυτής, το γκάλοπ θα έβγαζε με ποσοστό 100% την εξής απάντηση. Οι ακραίοι του. Αν σταματήσεις, Λίνο και Βιεϊρίνια από τα αριστερά και Ετό, Σάλπι από τα δεξιά καθάρισες. Όλα αυτά αν δεν συμμετείχε στο γκάλοπ ο Χιμένεθ. Διότι ο Ισπανός αποφάσισε ότι για να σταματήσεις τον ΠΑΟΚ πρέπει να μπλοκάρεις τον Αρίας και τον Φωτάκη.

Αν κάναμε σήμερα ένα γκάλοπ μεταξύ όλων των προπονητών που έχουν δει έστω και πέντε λεπτά τον ΠΑΟΚ του Μπόλονι και τους ρωτούσαμε, ποιο είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας αυτής, το γκάλοπ θα έβγαζε με ποσοστό 100% την εξής απάντηση. Οι ακραίοι του. Αν σταματήσεις, Λίνο και Βιεϊρίνια από τα αριστερά και Ετό, Σάλπι από τα δεξιά καθάρισες. Όλα αυτά αν δεν συμμετείχε στο γκάλοπ ο Χιμένεθ. Διότι ο Ισπανός αποφάσισε ότι για να σταματήσεις τον ΠΑΟΚ πρέπει να μπλοκάρεις τον Αρίας και τον Φωτάκη. Αν τους μπλοκάρεις αυτούς δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα…

Του Μιχάλη Τσόχου


Οντως τους μπλόκαρε και τους δύο, και τον Αρίας και τον Φωτάκη και μπράβο του. Μπράβο του και για έναν ακόμη λόγο. Όταν έφαγε και τρίτο γκολ με τον ίδιο τρόπο από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, κατάλαβε ότι το πρόβλημα είναι οι ακραίοι του ΠΑΟΚ και όχι ο άξονάς του. Στο δεύτερο ημίχρονο λοιπόν προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές ώστε ο δείκτης του σκορ να μείνει εκεί που ήταν στο πρώτο ημίχρονο στο 3-0 δηλαδή. Τον βοήθησε βέβαια και η μη διάθεση των παικτών του ΠΑΟΚ να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, αλλά κυρίως τον… βοήθησε η δική του επιλογή να αλλάξει το σύστημα και να ασχοληθεί με τα πλάγια του ΠΑΟΚ. Φαίνεται τελικά ότι ο Χιμένεθ μετά τα τρία γκολ καταλαβαίνει και τι γίνεται. Κάτι είναι και αυτό.

Ο Μπόλονι από την άλλη χωρίς να ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, έχει καταλάβει πώς μπορείς να το διεκδικήσεις. Παίζοντας επιθετικά, πολύ επιθετικά. Ο ΠΑΟΚ με το τσούκου τσούκου μπολ των τελευταίων ετών, βελτιώθηκε απέκτησε χαρακτήρα, βγήκε συνεχόμενες χρονιές στην Ευρώπη, έκανε και καλές πορείες. Τώρα πλέον χρειάζεται κάτι περισσότερο. Και το περισσότερο είναι ένας τίτλος. Και αυτός έρχεται με επιθετικό ποδόσφαιρο.

Και αφού στην Τούμπα δεν έγινε ντέρμπι, έγινε στο Αγρίνιο. Παναιτωλικός και ΠΑΣ μας έδωσαν ένα σπουδαίο ματς και ο κόσμος του Αγρινίου μετέτρεψε το θέαμα σε πολύ κολακευτικό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δύο ομάδες που επιβεβαιώνουν ότι η θέση τους είναι στη Σούπερ Λίγκα και μόνο σε αυτή.

Η Ξάνθη μετά από τρεις στείρες αγωνιστικές, δικαιώθηκε για το ποδόσφαιρο που παίζει και νίκησε πανεύκολα τον ΟΦΗ με 3-1, ενώ ο Ατρόμητος έκανε άθλια εμφάνιση και γλίτωσε από σύμπτωση την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης που δεν μπορεί να σκοράρει ούτε με αίτηση. Ένα γκολ σε τέσσερα ματς έχει βάλει και αυτό από σύμπτωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x