Γιώργος Ζαχαριάδης

Όλα γίνονται για τον Ολυμπιακό

Επειδή στο βάθος υπάρχει το ντέρμπι της Κυριακής, στο Καραϊσκάκη, κι οτιδήποτε συνέβη τις τελευταίες 48 ώρες (Τετάρτη και Πέμπτη) συνδέεται άμεσα με την αναμέτρηση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, μοιραία δεν θα αποφύγουμε τις γέφυρες που ενώνουν τις ευρωπαϊκές στάσεις των δύο ομάδων και το ελληνικό πρωτάθλημα. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο www.sport-fm.gr

Επειδή στο βάθος υπάρχει το ντέρμπι της Κυριακής, στο Καραϊσκάκη, κι οτιδήποτε συνέβη τις τελευταίες 48 ώρες (Τετάρτη και Πέμπτη) συνδέεται άμεσα με την αναμέτρηση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, μοιραία δεν θα αποφύγουμε τις γέφυρες που ενώνουν τις ευρωπαϊκές στάσεις των δύο ομάδων και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Η Ρούμπιν Καζάν δεν είναι σε καμία περίπτωση Αρσεναλ, ασχέτως αν στο δεύτερο μέρος έπαιξε σαν… Μπαρτσελόνα. Οι Ρώσοι (ή σχεδόν Ρώσοι) δεν αποτελούν το καλύτερο συγκρίσιμο μέγεθος για να αντιληφθούμε τελικά ποιος κατάφερε να κερδίσει περισσότερα από την… ευρωπαϊκή τους προετοιμασία, ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός.

Στους περισσότερους, η γεύση που άφησε η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν γλυκιά, αν και η εξαιρετική του απόδοση μετά το 2-0 δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα. Για τον ΠΑΟΚ, ο αγώνας στο Καραϊσκάκη αποτελεί σημείο αναφοράς της φετινής πορείας κι αυτό φαίνεται από τις επιλογές του Μπόλονι, που όχι μόνο φρεσκάρει τον Σαλπιγγίδη και τον Γκαρσία, αλλά, απέφυγε τις υπερβολές κυρίως με τον Κοντρέρας, τον οποίο προφύλαξε όταν προέκυψε τραυματισμός και με τον ίδιο τρόπο αντέδρασε στην περίπτωση του Αρίας.

Κατά συνέπεια, στον εγκέφαλο αυτού του ανθρώπου είναι σφηνωμένο το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και κανείς δεν μπορεί να μας πείσει για το αντίθετο. Μάλιστα, όταν έλεγε ότι υπογράφει την ισοπαλία -άνευ αγώνα- αν του την προσφέρει η Καζάν, σκεφτόταν ότι μάλλον δεν υπήρχαν πολλές πιθανότητες να διεκδικήσει κάτι σπουδαίο στη Ρωσία, αλλά, έτσι κι αλλιώς, το πρωτάθλημα τον ενδιαφέρει. Ουτως ή άλλως, ότι έχει να εισπράξει από το Europa League, θα το βάλει στο ταμείο του με τους αγώνες του ομίλου. Αν προκύψει πρόκριση, έχει καλώς. Αν όχι, δεν χάλασε ο κόσμος. Ο κρίσιμος στόχος της συμμετοχής στους ομίλους χορταίνει τον ΠΑΟΚ και αγωνιστικά και οικονομικά.

Μέσα από αυτή τη διαχείριση είναι πλέον οριστικό ότι ο ΠΑΟΚ έχει δώσει μορφή στους φετινούς του στόχους και αυτό που θα τον ικανοποιήσει είναι η συμμετοχή του στο Champions League της επόμενης περιόδου. Δηλαδή πάει για τα χοντρά λεφτά.

Και έτσι όπως διαμορφώνεται το πρωτάθλημα, αν και θα μπορούσε να αυξήσει -μέσω της ενίσχυσής του- τις ελπίδες επιτυχίας, δεν παύει να είναι η ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός ξεκινά από ευνοϊκή αφετηρία, με την σπουδαία του απόδοση κόντρα στην Αρσεναλ.

Κατά τα άλλα, ο Μπόλονι ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτεί πόσο χρήσιμος είναι ο Βλάνταν Ίβιτς για παιχνίδια μακριά από την Τούμπα, όπου θα χρειαστεί, όπως με την Καζάν, να κερδίσει μερικά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μια σίγουρη πάσα στα κρίσιμα σημεία που θα αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα.

Η παρουσία του Σέρβου ήταν η αιτία ανασύνταξης μιας ομάδας που περίμενε πότε επιτέλους θα τη βοηθήσει ο Βιερίνια. Ο Πορτογάλος δεν…εμφανίστηκε στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ έψαξε αλλού τις λύσεις για να ισοφαρίσει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το εφιαλτικό δεύτερο μέρος, όταν οι Ρώσοι πάτησαν το κουμπί «Παίζουμε επιτέλους μπάλα» και στήθηκαν απέναντι στον Κρέσιτς με σκοπό να τον εκτελέσουν.

Σημειωτέoν, ο Κρέσιτς δεν καθαρίζει πάντα τις φάσεις, αλλά, απλώς παρεμβαίνει κι αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση αποτελεσματικό για την ομάδα, σε κρίσιμες στιγμές.

Μέσα σε όλα αυτά, είμαστε σχεδόν υποχρεωμένοι να παραδεχθούμε ότι, ναι μεν ο Βιεϊρίνια είναι το μεγάλο αστέρι για τον ΠΑΟΚ κι αν αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή του θα «εκτοξευθεί», αλλά, ο Αθανασιάδης είναι όλα τα λεφτά.

Είναι ουσιώδης και είναι ό,τι χρειάζεται ένας προπονητής στην επίθεση για να έχει ήσυχο το κεφάλι του και να ψάχνει μόνον εναλλακτική λύση κι όχι βασικό…

Φαίνεται ότι δείχνοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του νεαρού επιθετικού, ανταποκρίνεται και προοδεύει κάτι που αποτυπώνεται στα αποτελέσματα και την πορεία του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x