Μιχάλης Τσόχος

H AEK στα όρια του διασυρμού, ο ΠΑΟ σε αυτά της σωτηρίας

Αυτό που συμβαίνει με την ΑΕΚ είναι πραγματικά κωμικοτραγικό. Η ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες έχει μικρύνει πάρα πολύ αγωνιστικά σε βαθμό που να ξεκινά τη χρονιά όχι με στόχο την διεκδίκηση (για κατάκτηση ούτε λόγος) του πρωταθλήματος, αλλά την είσοδο στα πλέι οφ. Του Μιχάλη Τσόχου.

Αυτό που συμβαίνει με την ΑΕΚ είναι πραγματικά κωμικοτραγικό. Η ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες έχει μικρύνει πάρα πολύ αγωνιστικά σε βαθμό που να ξεκινά τη χρονιά όχι με στόχο την διεκδίκηση (για κατάκτηση ούτε λόγος) του πρωταθλήματος, αλλά την είσοδο στα πλέι οφ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Οι επιλογές της διοίκησης στο αγωνιστικό τμήμα της ΑΕΚ εκεί την έχουν οδηγήσει. Να έχει ως στόχο να τερματίσει μέσα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος με τους περισσότερους να θεωρούν δεδομένο ότι στην πρώτη τριάδα αποκλείεται να είναι, αφού είναι φανερά πολύ χειρότερη ομάδα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Εσχάτως η ΑΕΚ επιβεβαιώνεται ότι είναι αδύνατον να εμφανιστεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει πρόκριση σε όμιλο με ομάδες όπως η Αντερλεχτ, η Λοκομοτίβ και η Στουρμ Γκρατς. Άλλο ένα ξεκάθαρο δείγμα για το πόσο πολύ έχει μικρύνει η ΑΕΚ αγωνιστικά. Εδώ και μερικές ώρες όμως η ΑΕΚ αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης ως σύλλογος και όχι μόνο ως ομάδα.

Η διοίκηση της ΑΕΚ το αποφάσισε ότι δεν θέλει να κρατήσει τον προπονητή που έχει, τον οποίο θεωρεί και υπεύθυνο για την πολύ κακή πορεία της ομάδας. Ενημερώνει μάλιστα και τον Τύπο για αυτήν την απόφαση της και συναντά τον προπονητή για να τον ενημερώσει. Ελα όμως που η ΑΕΚ έχει φτάσει σε αυτό το έσχατο σημείο που δεν μπορεί ούτε να διώξει τον προπονητή που έχει και δεν θέλει. Ούτε για αυτό δεν μπορεί να αποφασίσει η ΑΕΚ ως σύλλογος. Είναι τόσο εγκλωβισμένη που δεν της επιτρέπεται ούτε το αυτονόητο, να επιλέγει δηλαδή ποιόν θα έχει προπονητή της.

Η δικαιολογία ότι δεν έχει τα λεφτά για να διώξει τον Χιμένεθ όπως καταλαβαίνεται είναι τουλάχιστον αστεία. Δηλαδή η ΑΕΚ έχει τα λεφτά για να τον πληρώνει και δεν έχει τα λεφτά για να τον διώξει. Μα τα λεφτά που θα πάρει ο Χιμένεθ είτε μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν, είτε φύγει αύριο το πρωί είναι ακριβώς τα ίδια. Και όμως η ΑΕΚ διασύρεται δημόσια από έναν άνθρωπο που κάνει τον πρόεδρο και δεν μπορεί να αποφασίσει για τίποτα.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι μία γλάστρα θα ήταν πιο δραστήρια και αποφασιστική αν της είχαν πει ότι είναι πρόεδρος της ΑΕΚ από τον κύριο Αδαμίδη. Ο άνθρωπος που την μίκρυνε αγωνιστικά όσο κανείς άλλος στην ιστορία της Ενωσης με τις επιλογές του στο αγωνιστικό τμήμα, εδώ και δύο χρόνια, ο ίδιος άνθρωπος την μικραίνει αφάνταστα και ως σύλλογο με τα… «θέλω να διώξω τον Χιμένεθ που δεν κάνει αλλά δεν μπορώ».

Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό είναι φανερό ότι η ομάδα δεν έχει απαξιωθεί τόσο πολύ όσο πιστεύουν κάποιοι. Εκτός από τον Βγενόπουλο και τον Πρίγκιπα του Τσάκα, εμφανίστηκε και μία τρίτη επιλογή για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ. Η εταιρεία που μεσολάβησε για να γίνει η αγοραπωλησία της Μάντσεστερ Σίτι, είναι η εταιρεία που φαίνεται ότι μεσολαβεί και για την αγοραπωλησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Παναθηναϊκός θα πωληθεί σε κάποιον. Και θα πωληθεί διότι εξακολουθεί να είναι μαγαζί γωνία και δεν έχει οδηγηθεί στην απόλυτη απαξίωση, όπως έχει οδηγηθεί η ΑΕΚ με τις επιλογές των Παππά και Νοτιά, ανάμεσα στις οποίες είναι και ο επικίνδυνος για την Ιστορία της ΑΕΚ, Αδαμίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x