Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ δεν πλησίασε τον Ολυμπιακό

Για 45 λεπτά ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να μένει... μετεξεταστέος στη δοκιμασία του με τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να μπει στο ρυθμό του αγώνα, νόμιζες ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να ισορροπήσει, αλλά, δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο www.sport-fm.gr

Για 45 λεπτά ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να μένει... μετεξεταστέος στη δοκιμασία του με τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να μπει στο ρυθμό του αγώνα, νόμιζες ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να ισορροπήσει, αλλά, δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ είναι μάλλον απογοητευτική. Στο ντέρμπι των δύο καλύτερων ελληνικών ομάδων δεν πλησίασε τον Ολυμπιακό, ο οποίος, αν και δεν είχε μεγάλη διάρκεια στην καλή του απόδοση, έδειξε ότι είναι ποιοτικότερος, με περισσότερες λύσεις και είναι ικανός να εκμεταλλευτεί κάθε αδυναμία μιας ομάδας σαν τον ΠΑΟΚ, για να τον στριμώξει.

Το ότι ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη ήταν μακριά από τον ΠΑΟΚ που γνωρίζαμε μέχρι πριν από μερικές μόνο μέρες, προφανώς δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε κούραση ή στη διάθεση των ποδοσφαιριστών του. Είναι κι ο Ολυμπιακός που τον πίεσε από το πρώτο λεπτό και υπερέχει σε πολλά σημεία, γεγονός που αποτυπώνεται στην εικόνα, κυρίως, του πρώτου μέρους.

Αν αποφύγουμε τη συνολική εικόνα και απομονώσουμε τον ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους, προφανώς συζητούμε για ό,τι χειρότερο έχει πάθε αυτή η ομάδα εδώ και αρκετό καιρό. Δεν είχε τις αντοχές, δεν είχε τη συνοχή ειδικά στο κέντρο της άμυνας και καμία τυχη στα άκρα της, κάτι που γρήγορα το «διάβασε» ο αντίπαλος και τον... περιποιήθηκε.

Οι φιλότιμες προσπάθειες του Μπαλάφα, ακόμη και το τυχαίο γκολ το οποίο σημείωσε σε μια αναστάτωση στην άμυνα του Ολυμπιακού, είναι το σπουδαιότερο στοιχείο μιας εμφάνισης από την οποία ίσως να μας προβληματίζει περισσότερο η ένταση και το πάθος τα οποία έλειπαν από τους συμπαίκτες του.

Αυτό το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, ήταν ο πρώτο μεγάλο παιχνίδι εντός συνόρων και ο ΠΑΟΚ φάνηκε να είναι απροετοίμαστος για να αντεπεξέλθει.

Αν υποθέσουμε ότι μέσα από αυτούς τους αγώνες θα διεκδικήσει μια διάκριση, είναι βέβαιο ότι έχει πολλή δουλειά ακόμη ο Μπόλονι και όσα κατάφερε μέχρι τώρα δεν φτάνουν.

Κάτι τελευταίο: Ο Βιερίνια εξακολουθεί να είναι μακριά από τον ποδοσφαιριστή που προσφέρει στην ομάδα του. Αγγίζει πλέον τα όρια του ποδοσφαιριστή που μπορεί να χαρακτηριστεί έως και αρνητικός. Ο Σαλπιγγίδης, κι όταν δεν βοηθά επιθετικά, είναι απόλυτα συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα και αυτό τον κάνει σημαντικό. Ο Πορτογάλος κάνει βήματα πίσω και μάλλον θα πρέπει να τον συνεφέρουν...

Για επικοινωνία με τον συντάκτη zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x