Μιχάλης Τσόχος

Φωνάξτε τους… γέρους για ανανέωση!

Τα συμβόλαια του Μέλμπεργκ και του Ιμπαγάσα λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι και ο Ολυμπιακός υποτίθεται ότι αναζητά αντικαταστάτες του. Αν συνεχίσουν έτσι και οι δυο, ξέρουμε ποιοι θα τους αντικαταστήσουν. Τον Μέλμπεργκ, ο Ολοφ και τον Ιμπαγάσα, ο Αριελ.

Τα συμβόλαια του Μέλμπεργκ και του Ιμπαγάσα λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι και ο Ολυμπιακός υποτίθεται ότι αναζητά αντικαταστάτες του.

Αν συνεχίσουν έτσι και οι δυο, ξέρουμε ποιοι θα τους αντικαταστήσουν.

Τον Μέλμπεργκ, ο Ολοφ και τον Ιμπαγάσα, ο Αριελ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Τι να πούμε δηλαδή και για τους δύο και την απόδοσή τους στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

Ότι είναι 35άρηδες και προέρχονταν από ένα εξαντλητικό ενενηντάλεπτο με την Αρσεναλ στο Emirates, στο οποίο και οι δύο είχαν τρέξει πάνω από 10 χιλιόμετρα; Ε, και; Και οι δύο κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν απλά καταπληκτικοί.

Ο Μέλμπεργκ για μία ακόμη φορά ο καλύτερος του γηπέδου, όπως και στο Λονδίνο και ο Ιμπαγάσα μοναδικός μαέστρος μέχρι να αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού. Και οι δυο τους είναι οι πρώτοι που θα ανανεώσουν τον ερχόμενο Μάιο για ένα χρόνο και βλέπουμε…

Κατά τα λοιπά, ο Ολυμπιακός ήταν, με εξαίρεση τον Κοστάντσο για μία ακόμη φορά, αυτός που έπρεπε να είναι για να κόψει την φόρα του ΠΑΟΚ. Τον νίκησε με ανατροπή και με έναν τόσο πειστικό τρόπο, που έδειξε ότι ο καλός φετινός ΠΑΟΚ θέλει ψωμιά ακόμη για να φτάσει στα επίπεδα του Ολυμπιακού. Στα συν για τους ερυθρόλευκους το φορμάρισμα του Τοροσίδη, και η ποιότητα των Ορμπάιθ και Φέισα, η οποία από ματς σε ματς όλο και περισσότερο επιβεβαιώνεται. Στα ελαφρυντικά του ΠΑΟΚ, η κούραση η οποία ήταν φανερή στις προσπάθειες του Βιεϊρίνια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το άλλο μεγάλο ζήτημα, αυτό του προπονητή της ΑΕΚ, η άποψή μου για τον Χιμένεθ είναι δεδομένη και είναι αρνητική. Όχι μόνο για τις επιλογές που έχει κάνει και στο ρόστερ, αλλά και για τον τρόπο που πολλές φορές κοουτσάρει. Από την άλλη, τι έπιασε τώρα τι διοίκηση της ΑΕΚ να τον διώξει, ομολογώ δεν το κατανοώ.

Ο μύθος ότι δεν έχει τα αποδυτήρια και τους παίκτες μαζί του, καταρρίφθηκε στη Νέα Σμύρνη. Αν τον κρίνεις με βάση τα αποτελέσματα, τότε οι τρεις νίκες στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος, δεν σου επιτρέπουν να συζητάς απομάκρυνσή του. Αν τον κρίνεις για το θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα του, δεν θα έπρεπε να τον έχεις κρατήσει το καλοκαίρι. Τι διάολο σε έπιασε μετά το ματς με την Στουρμ να τον φας, είναι κάτι που δεν είναι εύκολα εξηγήσιμο.

Ανεξάρτητα πάντως από τη νίκη στη Νέα Σμύρνη, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, ο Χιμένεθ θα φύγει. Η ΑΕΚ είναι μία κακή ομάδα και αργά ή γρήγορα θα γνωρίσει και άλλες συντριβές ή ανεπίτρεπτες ήττες. Μα στο ματς με τον Ολυμπιακό, μα στο ματς με την Λοκομοτίβ, αυτή η ΑΕΚ θα συναντήσει ξανά μεγάλα προβλήματα και ο Ισπανός αργά ή γρήγορα θα φύγει, από τη στιγμή που η διοίκηση τον περιμένει σε κάθε ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x