Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Εθνική τόνωση με «ελληναράδικο» τρόπο*

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας άνοιξε το ένα μάτι και έψαξε ψηλαφίζοντας στο κομοδίνο να βρει και να κλείσει το ξυπνητήρι. Η ώρα ήταν 8:45. Σε 15 λεπτά έπρεπε να βρίσκεται στο εστιατόριο του ξενοδοχέιου για να φάει πρωινό μαζί με τους συμπαίκτες του και ακολούθως να πάνε για προπόνηση στον Άγιο Κοσμά.

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας άνοιξε το ένα μάτι και έψαξε ψηλαφίζοντας στο κομοδίνο να βρει και να κλείσει το ξυπνητήρι. Η ώρα ήταν 8:45. Σε 15 λεπτά έπρεπε να βρίσκεται στο εστιατόριο του ξενοδοχέιου για να φάει πρωινό μαζί με τους συμπαίκτες του και ακολούθως να πάνε για προπόνηση στον Άγιο Κοσμά.

Κλείνοντας την πόρτα του δωματίου του ένα χαρτί έπεσε κάτω. Το σήκωσε και διάβασε. Ήταν σελίδα εφημερίδας με τίτλο «Κράνιτσαρ: “Δεν βλέπω γιατί να μη νικήσουμε την Ελλάδα”». Απόρησε. «Τι κάνει αυτό εδώ πέρα;». Πριν τελειώσει την σκέψη του είδε τον Σαμαρά να έρχεται προς το μέρος του κρατώντας μία Α4 με τυπωμένο πάνω της δημοσίευμα από αθλητικό σάιτ που έγραφε «Ρουκάβινα: “Θα κερδίσουμε 2-0 την Ελλάδα”».

-Τι ειν’ αυτά ρε Άλεξ, σε παιδάκια νομίζουν ότι απευθύνονται ή μας κάνουν πλάκα;
-Δεν ξέρω, πάμε κάτω να μάθουμε.

Φτάνοντας στην τραπεζαρία τους περίμενε μεγάλη έκπληξη. Οι υπόλοιποι διεθνείς είχαν ήδη μαζευτεί σε «πηγαδάκια». Όλοι τους κρατούσαν από μία σελίδα με παρόμοιο περιεχόμενο στο χέρι, διάβαζαν τους πομπώδεις τίτλους γελώντας και ρωτούσαν ο ένας τον άλλον προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί και ποιος οργάνωσε τη φάρσα. Την ευχάριστη αυτή ομήγυρη ήρθε να διακόψει βίαια μια τραχιά φωνή που ακούστηκε από το βάθος: «Ποιος γέλασε; Κάντε δυο γραμμές ΤΩΡΑ!».

Η φωνή ανήκε σ’ ένα ψηλό, ιδιαίτερα γεροδεμένο τύπο, με βλοσυρό παρουσιαστικό που φορούσε στρατιωτικά ρούχα και στο ξυρισμένο καφάλι του στεκόταν ένας μπερές. Θα στοιχημάτιζες ότι πρόκειται για ανώτερο αξιωματικό των ΟΥΚ.

«Τελειώσαν τα αστειάκια, κύριοι. Το εθνικό καθήκον σας καλεί. Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ ζήτησε τη συνδρομή μου ενόψη του κρίσιμου ποδοσφαιρικού αγώνα με τους αλλόθρησκους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Ήρθα αμέσως, δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Και για να μην αναρωτιέστε, εγώ κόλλησα τις δηλώσεις αυτές στα δωμάτια σας μπας και πάρετε χαμπάρι με ποιους έχουμε να κάνουμε. Έχω κάνει εγώ δολιοφθορέας και ξέρω. Λοιπόν, πριν πάμε έξω για να σας κάνω ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο σε τεχνικές ανορθόδοξου πολέμου, θέλει κάποιος να ρωτήσει κάτι;».

«Συγνώμη», ακούστηκε να ψελλίζει ο Φωτάκης, «τι εννοείς λέγοντας ότι...»

Ο γεροδεμένος τύπος κόλλησε το πρόσωπό του στο δικό του. «Καταρχάς κομμένος ο ενικός! Για σένα και για όλους εδώ μέσα είμαι ο “κύριος ανθυπασπιστής” και τίποτα άλλο. Συνεννοηθήκαμε;»

-Μα...
-Μαμούνια! Εννοώ αυτό που εννοώ. Ή μήπως νομίζεις ότι οι Κροάτες δεν έχουν απώτερο σκοπό να έρθουν και να πάρουν το σπίτι σου την Παρασκευή;
-Ποιο σπίτι μου κύριε; Την πρόκριση θέλουν να πάρουν.
-Βλακείες! Αλλά γι’ αυτό θα μείνετε μια ζωή νέοι... Εσύ με το μούσι, πως λέγεσαι;
-Μάκος Γρηγόριος!
-Μου φαίνεσαι μυαλωμένο παιδί. Για πες μας, μήπως εσύ έχεις τουλάχιστον καταλάβει ότι αυτοί έρχονται αποφασισμένοι να σφάξουν τις γυναίκες και τα παιδιά σας;
-Ποιοι, ο Μόντριτς με τον Σίμουνιτς;
-Ναι ρε στούρνε, αυτοί! Δεν έχεις ικανό τον Κάλινιτς να ξεκληρίσει τη φαμελιά σου με αλυσοπρίονο και φεύγοντας να πάρει σκλάβο τον γέρο πατέρα σου;
-Τι είναι αυτά που λέτε, είστε σοβαρός;
-Πάντα είμαι σοβαρός. Εσείς είστε μια ζωή χαβαλέδες. Λοιπόν, πάμε όλοι μαζί, δυνατά: «Μ’ αλεξίπτωτο πηδώ, στο Δαλματικό χωριό...».

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

*Σύμφωνα με ρεπορτάζ του sport-fm.gr («Ντόπες» στην εθνική ) σελίδες εφημερίδων με αποσπάσματα δηλώσεων των Κροατών για το παιχνίδι με την εθνική μας, επί το πλείστον υποτιμητικών ως προς τη δυναμικότητά μας και εν μέρει δηλωτικών της βεβαιότητάς τους για νίκη, κολλήθηκαν έξω από τις πόρτες των δωματίων όλων των διεθνών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x