Μιχάλης Τσόχος

Aυτά που έκανε ο Οτο είναι αξεπέραστα. Ή μήπως όχι;

Όταν ο Ρεχάγκελ αποχωρούσε από την Εθνική ομάδα πριν περίπου δύο χρόνια, όλοι πολύ σωστά υποθέταμε ότι ορισμένα από τα πράγματα που ζήσαμε με τον Γερμανό δεν θα τα ξαναζήσουμε. Ορισμένα από αυτά που έκανε η Εθνική του Ρεχάγκελ δεν θα τα κάνει καμία άλλη Εθνική στο μέλλον, με κανέναν άλλον προπονητή.

Όταν ο Ρεχάγκελ αποχωρούσε από την Εθνική ομάδα πριν περίπου δύο χρόνια, όλοι πολύ σωστά υποθέταμε ότι ορισμένα από τα πράγματα που ζήσαμε με τον Γερμανό δεν θα τα ξαναζήσουμε.

Ορισμένα από αυτά που έκανε η Εθνική του Ρεχάγκελ δεν θα τα κάνει καμία άλλη Εθνική στο μέλλον, με κανέναν άλλον προπονητή.

Ηρθε η ώρα, πολύ πιο σύντομα από όσο φανταζόμαστε μάλιστα, να αναρωτηθούμε μήπως είχαμε εκτιμήσει λάθος.

Του Μιχάλη Τσόχου

Είχαμε υποθέσει, για παράδειγμα, ότι Euro δεν πρόκειται να ξανασηκώσουμε. Είχαμε επίσης υποθέσει ότι σερί 15 επίσημων αγώνων χωρίς ήττα δύσκολα θα ξαναζούσαμε. Αυτή, η τελευταία εκτίμηση, όπως αποδείχτηκε στη Γεωργία, ήταν τελείως λανθασμένη, διότι καταρρίφθηκε με την πρώτη.

Η Εθνική του Σάντος είναι ήδη σε 16 συνεχόμενα ματς αήττητη και το πρώτο από τα… αξεπέραστα στο μυαλό μας, ρεκόρ του Ρεχάγκελ ανήκει ήδη στο παρελθόν. Δεν θέλω με αυτό να συμπεράνει κάποιος ότι και το δεύτερο αξεπέραστο επίτευγμα του Οτο, η κατάκτηση ενός Euro, θα ξεπεραστεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Θέλω, όμως, να τονίσω ότι αυτή η ομάδα εξακολλουθεί να μην επιτρέπει σε κανέναν μας να της βάζει όρια και ταβάνι στους στόχους της.

Αυτή η ομάδα έχει τον τρόπο κάθε φορά να ξεπερνάει τον εαυτό της και να συνεχίζει να αποδεικνύεται ανταγωνιστική και επιτυχημένη στο πιο υψηλό επίπεδο και κόντρα σε ότι συμβαίνει σε όλο το υπόλοιπο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τίποτα, λοιπόν, δεν είναι αδύνατο γι' αυτά τα παιδιά και κακώς κάθε φορά περιμένουμε μία μεγάλη στιγμή για να καταθέσουμε την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και τον θαυμασμό μας.

Αυτή η Εθνική ομάδα επιβεβαιώνει με όλους τους τρόπους ότι έχει τον τρόπο. Εχει τον τρόπο να κερδίζει όλα τα κρίσιμα ματς και όταν παίζει καλά (όπως στο Ισραήλ), και όταν παίζει μόνο ένα ημίχρονο (όπως με την Κροατία), και όταν δεν παίζει καλά (όπως με την Γεωργία).

Αυτή η ομάδα έχει τον τρόπο να κάνει πάντα την υπέρβαση και στο Euro που έρχεται θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία νέα υπέρβαση. Όχι κατ΄ανάγκη για νέο θαύμα (αν και είπαμε μαζί τους δεν υπάρχει ταβάνι στις φιλοδοξίες). Αλλά για νέα υπέρβαση καλό θα ήταν να είμαστε πιο έτοιμοι. Με λίγα λόγια όσοι πάτε-πάμε, πάρτε καμία βαλίτσα και κανά ρούχο παραπάνω…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x