Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Η Greenpeace του ποδοσφαίρου, μόνη λύση για την Ελλάδα

Εδώ και καιρό προσπαθώ καθημερινά να πείθω τον εαυτό μου να αφήνει στην άκρη το δικαστικό μέρος του ποδοσφαίρου, για να δίνω σημασία μόνο στο άθλημα και να μην επιτρέπω σε όλους αυτούς που διαφθείρουν το ποδόσφαιρο με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις τους να μου στερούν τη χαρά του παιχνιδιού

Εδώ και καιρό προσπαθώ καθημερινά να πείθω τον εαυτό μου να αφήνει στην άκρη το δικαστικό μέρος του ποδοσφαίρου, για να δίνω σημασία μόνο στο άθλημα και να μην επιτρέπω σε όλους αυτούς που διαφθείρουν το ποδόσφαιρο με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις τους να μου στερούν τη χαρά του παιχνιδιού.

Εκεί όμως που έρχεται και περνά ένα σαββατοκύριακο γεμάτο ποδοσφαιρική δράση και πας να πάρεις μια ανάσα, εμφανίζεται, δευτεριάτικα, το σκεπτικό της αθώωσης του Λεβαδειακού από την πειθαρχική της Football League για να σου υπενθυμίσει πού ζεις. Ποδόσφαιρο, δεν είναι ο κόσμος σου αυτός, είναι διαφορετικός, αλλά επιμένουν οι, το λιγότερο, ανεπαρκείς δικαστές να σου στερούν το δικαίωμα να ζήσεις μια κανονική ζωή και στην Ελλάδα.

Απορώ πώς είναι δυνατόν όλοι αυτοί που απαρτίζουν την πειθαρχική επιτροπή της Football League να συνεχίζουν σε αυτό τον δρόμο. Μου δίνουν την εντύπωση των πολιτικών που την πάτησαν επειδή η ζωή στη γυάλα δεν τους είχε επιτρέψει να αντιληφθούν πόσο έχει θυμώσει ο κόσμος μαζί τους και τολμούσαν να κυκλοφορούν σε κοινή θέα με συνέπεια να δέχονται κάθε μορφής επίθεση από τους πολίτες. Την εποχή που ακόμη και οι πολιτικοί έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, οι δικαστές του ποδοσφαίρου επιμένουν να βγάζουν τον ποδοσφαιρόφιλο από τα ρούχα τους. Δεν έχουν τσίπα.

Κανονικά η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία αυτού του κατάπτυστου σκεπτικού αθώωσης του Λεβαδειακού, για να μην πέσει στα χέρια των παιδιών της. Διότι τα διαφθείρει. Ολοι αυτοί που απαρτίζουν την Football League θα έπρεπε να ντρέπονται και να εξαφανιστούν από τη ζωή του ποδοσφαίρου, διότι το έχουν μολύνει περισσότερο από όσο κανείς μπορεί να ανεχθεί. Αν υπήρχε μια Greenpeace του ποδοσφαίρου, για την προστασία του αθλήματος, θα είχε κατασκηνώσει στην Ελλάδα, θα είχε ζώσει τα μέλη της με εκρηκτικά και θα τα είχε βάλει να ανατινάξουν τα κτήρια όλων των μεγάρων της διοίκησης του αθλήματος στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει, για να σώσει τους Ελληνες και να τους ξαναδώσει το άθλημα που λάτρεψαν.

Πέρα από όλα τα άλλα, το ποδόσφαιρο συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία με τη συμπεριφορά του. Και αυτό θα συνεχίσει να το βρίσκει μπροστά του. Δεν είναι μόνο ότι θα του γυρίσει η πλατιά μάζα των Ελλήνων την πλάτη. Είναι πολύ πιθανό η κοινωνία να το βάλει στο μάτι. Και τότε δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x