Γιώργος Ζαχαριάδης

Νίκησε ασθμαίνοντας με δύο γκολ και μια θλάση…

Αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που δεν είχε σκοπό να οχυρωθεί στην άμυνά της, όπως προσφάτως ο ΟΦΗ, αλλά, αντιθέτως, με έναν υποδεέστερο αντίπαλο που νοιώθει… σχεδόν πρωταθλητής Ευρώπης και παίζει για διασκέδαση, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League είναι θείο δώρο, ο ΠΑΟΚ μπήκε από νωρίς στο νόημα.

Αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που δεν είχε σκοπό να οχυρωθεί στην άμυνά της, όπως προσφάτως ο ΟΦΗ, αλλά, αντιθέτως, με έναν υποδεέστερο αντίπαλο που νοιώθει… σχεδόν πρωταθλητής Ευρώπης και παίζει για διασκέδαση, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League είναι θείο δώρο, ο ΠΑΟΚ μπήκε από νωρίς στο νόημα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Ο Λαζάρ πήρε χαμπάρι ότι ο Τζαμαϊκανός τερματοφύλακας της Σάμροκ Ρόβερς είναι… χομπίστας και δεν θα χάσει τον ύπνο του όσα γκολ κι αν μαζέψει. Νωρίς νωρίς έδειξε τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ μπορεί να σκοράρει, σούταρε από μακριά, με στόχο την εστία και άφησε άγαλμα τον Τόμσον.

Και οι τελευταίες ανησυχίες για την εξέλιξη του αγώνα θα μπορούσαν να είχαν αποσυρθεί οριστικά, εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπιζε με υπεροψία τους Ιρλανδούς, ελπίζοντας ότι ίσως έρθει κάποια στιγμή ένα ακόμη γκολ, όταν η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του Τόμσον, επιχειρώντας σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Τελικά, ένοιωσε ότι τα πράγματα δεν είναι όσο εύκολα περίμενε, γιατί δεν έδειξε όσο σοβαρός χρειάστηκε. Σαν να μπήκε νωρίτερα από το επιτρεπτό στη διαδικασία να κάνει οικονομία στις δυνάμεις του, ήταν και οι απουσίες αρκετών βασικών που συνήθως του δίνουν ρυθμό και ταυτότητα και οι Ιρλανδοί φέρθηκαν έξυπνα φτάνοντας στην ισοφάριση.

Η εικόνα του στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους είχε χαμηλές ταχύτητες, προσπάθειες που έμεναν μισές γιατί οι παίκτες επέλεγαν ανούσια τακουνάκια για να περάσουν υποτιθέμενες ασίστ και ο ΠΑΟΚ έμενε εκτεθειμένος.

Ευτυχώς που δέχθηκε το γκολ σε ένα σημείο το οποίο του άφηνε μεγάλα χρονικά περιθώρια για να ανασυνταχθεί και να διαβάσει καλύτερα την άμυνα της Σάμροκ Ρόβερς. Όχι ότι φάνηκε ξεκάθαρα στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να μην πατάει στην αντίπαλη περιοχή δημιουργώντας ευκαιρίες. Κι αυτό δεν συνέβη μόνον χθες…

Ο νέος τραυματισμός (μάλλον θλάση- τι διαφορετικό άλλωστε;) και η αποχώρηση του Λίνο, ένας δεύτερος τραυματισμός με θύμα τον Αθανασιάδη και η νέα αναγκαστική αλλαγή, ήταν προφανές ότι επηρέασαν αρνητικά. \
Τελικά, ακολουθώντας την… πεπατημένη, με ένα ακόμη σουτ (Βιερίνια) που εξέθετε τις περιορισμένες ικανότητες του Τζαμαϊκανού τερματοφύλακα, ανέκτησε το προβάδισμα.

Εφόσον του έγινε μάθημα το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο θα μπορούσε να τον βάλει ακόμη και σε περιπέτειες, έψαξε να βρει κάτι ακόμη για να προσθέσει στο σκορ και να ησυχάσει έστω και για λίγα λεπτά στο τέλος.

Η αναμέτρηση με τους Ιρλανδούς, υπό άλλες συνθήκες και με τον ΠΑΟΚ να παρατάσσεται πλήρης, γεγονός που θα αποτελούσε την είδηση της χρονιάς στην Τούμπα, θα κυλούσε ευνοϊκά για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ ασθμαίνοντας έφτασε στη νίκη και ποιος μπορεί να είναι αισιόδοξος για κάτι καλύτερο, την ερχόμενη Κυριακή... Ούτε οι τραυματίες θα επιστρέψουν (ίσως ο Αθανασιάδης), ούτε τα θαύματα είναι τόσο… αποτελεσματικά, ώστε με δυό προπονήσεις να μεταμορφωθεί σε ΠΑΟΚ - έτοιμος για νίκη στο Χαριλάου. Είδωμεν…

Πάντως, αν υπάρχει κάτι που βγάζει μάτι, είναι ότι η διαχείριση των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεσή του ο Μπόλονι, δεν γίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχουν συχνοί τραυματισμοί, διαπιστώνεται ότι οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται φρεσκάρισμα, ορισμένοι από αυτούς είναι μπουχτισμένοι και δεν αποδίδουν…

Επικοινωνία με τον συντάκτη στο zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x