Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ο πωλητής ελπίδας δεν έχασε ποτέ

-Κύριε Τσάκα, τα 150εκ. που μας λέγατε προ ημερών ότι θα επενδυθούν στον Παναθηναϊκό -που ήταν 70 σε πρώτη φάση- πως έγιναν 300 μέσα σε λίγες μέρες;-Λειτουργούμε αντίστροφα κύριέ μου εμείς. Την ώρα που η Μέρκελ και τα υπόλοιπα «κοράκια» απομειώνουν τους τόκους που έχει να πληρώσει η χώρα για τα δάνεια που έχει πάρει κατά 100 δισ. ευρώ, εμείς διπλασιάζουμε το ποσό επένδυσης.

-Κύριε Τσάκα, τα 150εκ. που μας λέγατε προ ημερών ότι θα επενδυθούν στον Παναθηναϊκό -που ήταν 70 σε πρώτη φάση- πως έγιναν 300 μέσα σε λίγες μέρες;
-Λειτουργούμε αντίστροφα κύριέ μου εμείς. Την ώρα που η Μέρκελ και τα υπόλοιπα «κοράκια» απομειώνουν τους τόκους που έχει να πληρώσει η χώρα για τα δάνεια που έχει πάρει κατά 100 δισ. ευρώ, εμείς διπλασιάζουμε το ποσό επένδυσης.

-«Τα βλέπετε κι άλλα τόσα» δηλαδή...
-Έτσι ακριβώς. Για να ξέρει ο κόσμος ποιοι είναι οι πραγματικοί σωτήρες και ποιοι οι πατριδοκαπηλοι, αυτοί οι επαγγελματίες ψεύτες.

-Υπονοείτε κάτι για την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας της χώρας;
-Εγώ; Αφού ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Μιλάμε για ανθρώπους που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ούτε μια καίρια συμφωνία ενώ εγώ, να, δυο μέρες ασχολήθηκα κι έχω ήδη κλείσει τον Σικαμπάλα.

-Αναφέρεστε στο γνωστό προσύμφωνο που ισχυρίζεσθε ότι έχετε στην τσάντα σας;
-Ε βέβαια, κάτσε να στο δείξω κιόλας για να μη λες.

-Μα, αυτό είναι κατάλογος από γυράδικο!
-Ελα μωρέ, πως κάνεις έτσι; Θα το έχω στον άλλο χαρτοφύλακα. Για 3+1 χρόνια έχει υπογράψει ο παικταράς.

-Τόσο ψηλά τον έχετε; Είπατε ότι «την μπάλα που ξέρει την ήξερε μόνο ο Ζιοβάνι»...
-Εννοείται. Αυτά που κάνει ο Σικαμπάλα τα έκανε μόνο ο Ζιοβάνι και πριν από 30 χρόνια ο Πελέ.

-Κάπου το έχω ξανακούσει αυτό αλλά τέλος πάντων... Για πείτε μου παρακαλώ, ο κ. Φερέιρα έχει ενημερωθεί γι’ αυτήν την εξέλιξη;
-Όταν έρθει η ώρα. Ο Σικαμπάλα είναι ουσιαστικά το δώρο του πρίγκιπα σε ‘μένα για την ανάληψη της αντιπροεδρίας της ομάδας.

-Κιμπάρης ο μεγαλειότατος... Τι άλλο σκοπεύετε να κάνετε άμεσα;
-Δεν τα ‘παμε; Θα δημιουργήσουμε την «Παναθηναϊκή πολιτεία», στα πρότυπα αυτής του Πλάτωνα.

-Ορίστε; Μα αυτή δεν είναι μέρος, αλλά βιβλίο!
-Το γνωρίζω κύριε, εντός του οποίου δημιουργείται μια φανταστική πολιτεία, η «Καλλίπολη». Ε, όπως ακριβώς εκεί ο Πλάτωνας ανέπτυξε γραπτώς τη διαμάχη μεταξύ φιλοσοφίας και ποίησης, έτσι κι εμείς θα αναπτύξουμε τη διαμάχη μεταξύ ΠΑΟ και υπολοίπων.

-Ακούγεται λίγο απειλητικό αυτό...
-Και είναι. Όπως είπα σε άλλο συνάδελφό σας «οι εποχές Καλόπουλου-Παπουτσέλη τελείωσαν κύριοι».

-Να υποθέσω ότι σε αυτό το πλαίσιο χρησιμοποιήσατε και το ρήμα «οδηγήσουμε» (την ομάδα), αναφερόμενος στο επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;
-Νομίζω πως ήμουν σαφής. Καλή είναι η ευγενής άμιλλα αλλά όταν μιλάμε για ντέρμπι το στράτευμα χρειάζεται τους καλύτερους καθοδηγητές στο πεδίο της μάχης.

-Κάτι ακόμα: Παρότι διαψεύσατε τα ονόματα των Ροναλντίνιο και Τέβεζ, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι εφάμιλλός τους ο «παίκτης ευρωπαϊκού επιπέδου» που έχετε κατά νου να φέρετε στον ΠΑΟ;
-(χαμόγελο, σήκωμα φρυδιού) Όλα μια ιδέα είναι, φίλε μου, σαν το Facebook. Σαν τη σος τεριγιάκι και την ηλεκτρική κρεπιέρα. Σαν την πρέσα για σκόρδα, αν με εννοείς... Την έχεις, προχωράς. Δεν την έχεις, χάθηκες.

-Ξέρετε, υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι «τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο από μια ιδέα, όταν είναι η μοναδική που έχεις».
-Ναι, ζητώ συγνώμη αλλά πρέπει να διακόψουμε. Με καλεί ο Σικαμπάλα για να κανονίσουμε κάτι για τα μπόνους του. Σας συμπάθησα πάντως, στείλτε μου το μέιλ σας για να σας θυμάμαι και να σας δεχτώ στο γραφείο μου για συνέντευξη όταν αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα.

-Αν εννοείτε για «συνέντευξη-αγιογραφία» ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω.
-It’s up to you...

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x