Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Εικόνες από το μέλλον

Οι διακοπές των παρελάσεων τον Οκτώβριο του 2011 είναι μόνο η αρχή. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η συνήθεια εξαπλώνεται στους χώρους των αθλητικών δρώμενων και ο κόσμος, που στην αρχή αντιμετώπιζε το φαινόμενο με ελεγχόμενο σκεπτικισμό, από κάποια φάση και μετά αφήνεται στην άγρια χαρά της μαζικής παρέμβασης.

Οι διακοπές των παρελάσεων τον Οκτώβριο του 2011 είναι μόνο η αρχή. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η συνήθεια εξαπλώνεται στους χώρους των αθλητικών δρώμενων και ο κόσμος, που στην αρχή αντιμετώπιζε το φαινόμενο με ελεγχόμενο σκεπτικισμό, από κάποια φάση και μετά αφήνεται στην άγρια χαρά της μαζικής παρέμβασης. Στο δελτίο συμβάντων καταγράφονται πράγματα μέχρι πρότινος ανήκουστα, όπως:

-Ντου και διακοπή του αγώνα της 30ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού και Αν. Καρδίτσας την ώρα που ο ΟΣΦΠ είχε κερδίσει πέναλτι. Αιτία η απαίτηση του κόσμου να εκτελέσει το πέναλτι ο Μιραλάς αντί του Φουστέρ επειδή, όπως υποστήριξαν, έτσι θα αύξανε τις πιθανότητές του να κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη Superleague, μια και υπολειπόταν μόλις ενός γκολ από τον Λέτο.

-Ντου και διακοπή στο 62ο λεπτό του αγώνα ΠΑΟ-Κέρκυρα για το κύπελλο. Αιτία η αδημονία του κόσμου να δει αγωνιζόμενο τον Σικαμπάλα, τον οποίον ο προπονητής είχε σηκώσει από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για ζέσταμα -χωρίς όμως να έχει προχωρήσει μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο στην αλλαγή.

-Ντου και διακοπή σε προπόνηση της ΑΕΚ, όταν κάποιος από τους παρευρισκόμενους παρατήρησε ότι τα παπούτσια του Τραϊανού Δέλλα ήταν γεμάτα λάσπες, πράγμα απαράδεκτο για παίκτη του βεληνεκούς του. Σπριντάροντας, ο Κώστας Μανωλάς μπήκε στα αποδυτήρια και βγαίνοντας απ’ αυτά κρατούσε στα χέρια του χαρτί, νοτισμένο πανί και γυαλιστικό. Η συνέχεια γνωστή.

-Ντου και διακοπή σε αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, από τη γνωστή «ευπαθή ομάδα», την ώρα που ο Σαλπιγγίδης τόλμησε να πανηγυρίσει ένα γκολ του. Ακούστηκαν φράσεις όπως «αφού τα ‘χουμε πει αυτά Δημητράκη, γιατί επιμένεις; Θες μήπως να ‘χεις την τύχη του Νόιερ και να σε κυνηγάμε μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα;» και «αρκετά σε ανεχτήκαμε, από δω και μπρος και σε κενή εστία να βγαίνεις θα δίνεις την μπάλα στον Κλάους να σκοράρει».

-Ντου και διακοπή σε αγώνα βόλεϊ γυναικών με αίτημα να αγωνίζονται εφεξής οι αθλήτριες με μίνιμαλ μαγιό (και η πασαδόρος, για να ξεχωρίζει, με τάνγκα). «Τι διάολο» υποστήριξαν οι παρευρισκόμενοι «εμείς χάνουμε το απόγευμά μας για να έρθουμε εδώ και να στηρίξουμε τον ελληνικό αθλητισμό, εσείς δεν θα μας δώσετε κάτι πραγματικά αξιόλογο σε αντάλλαγμα;».

-Ντου και διακοπή σε στούντιο τηλεοπτικού σταθμού, την ώρα που εκφωνούνται οι αθλητικές ειδήσεις. Το μόνο που πρόλαβε να «περάσει στον αέρα» ήταν το «θα σε χαρακώσω ρε μ...ί άμα ξαναπαίξεις βίντεο ενάμισι λεπτό τους άλλους και μόνο 25’’ την ομάδάρα, γκέγκε;». Μετά έπεσε «μαύρο». Γενικώς.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x