Ευγενία Κουντούρη

Αυτό είναι το πρωτάθλημα των... φιλικών, ε;

Οι ψίθυροι δεν έχουν τελειωμό. Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ή μάλλον πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού γκρίνιαζαν και χλεύασαν υποστηρίζοντας πως η κούρσα για τον τίτλο είναι «το πρωτάθλημα των φιλικών» για τους «ερυθρόλευκους». Γράφει η Ευγενία Κουντούρη στο www.sport-fm.gr

Οι ψίθυροι δεν έχουν τελειωμό. Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ή μάλλον πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού γκρίνιαζαν και χλεύασαν υποστηρίζοντας πως η κούρσα για τον τίτλο είναι «το πρωτάθλημα των φιλικών» για τους «ερυθρόλευκους».

Της Ευγενίας Κουντούρη

Μια από τις ομάδες που έλεγαν ότι είναι «φιλικές» προς τους Πειραιώτες είναι αυτή του ΟΦΗ. «Του έχει δώσει τόσους δανεικούς παίκτες» ήταν ένα από τα αστεία επιχειρήματα που έριχναν στο... τραπέζι προκειμένου να υποστηρίξουν την «θεωρία συνωμοσίας» που είχαν αναπτύξει στο μυαλό τους.

Το παιχνίδι με τους Κρητικούς όμως έδειξε για μία ακόμη φορά τι πραγματικά ισχύει στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Η μοναδική αλήθεια, που έχει αποδειχθεί, είναι πως κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει τους πρωταθλητές «σκυλιάζει» προκειμένου να τους κόψει βαθμούς. Λογικό. Κερδίζοντας τον πρώτο αποκτάς κύρος. Η έκφραση «η αξία του ηττημένου, δίνει δόξα στο νικητή» αντικατοπτρίζει απόλυτα το πως βλέπουν οι παίκτες και οι προπονητές των ομάδων της Σούπερ Λιγκας, τα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό.

Για να πάρει η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και το φετινό πρωτάθλημα πρέπει σε κάθε αγώνα να δίνει το 100%, γιατί αυτό ακριβώς κάνουν και οι αντίπαλοι τους. Περιθώρια για «χαλάρωση» δεν υπάρχουν και για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην κορυφή θα πρέπει να αρχίσει να δείχνει μέσα στο γήπεδο την ανωτερότητα του.

Το ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει «περίπατο» στο πρωτάθλημα (όχι φυσικά γιατί θα της το επιτρέψουν οι αντίπαλοι της, αλλά λόγω της ανωτερότητας της) δεν σημαίνει πως η οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κάτσουν αναπαυτικά στις καρέκλες τους και να περιμένουν να πάει η κούπα στα γραφεία από μόνη της.

Οσον αφορά στο τι έφταιξε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, νομίζω πως γράφοντας το όνομα "Φράνκο Κοστάντσο", τα έχουμε πει όλα. Εχω γράψει επανειλημμένα πως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλη επιλογή, ο κόσμος δεν πρέπει να τον αποδοκιμάζει γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα. Επιμένω σε αυτή μου την άποψη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα τον «χαϊδεύουμε» κιόλας. Επιτέλους, πόσο χειρότερος μπορεί να είναι ο Δασκαλάκης ή ακόμα και ο Μέγιερι;

Πιστεύω πως τόσο ο 2ος όσο και ο 3ος τερματοφύλακας των Πειραιωτών θα έβγαιναν έστω και μια φορά σε ένα κόρνερ. Εστω και μία. Γιατί όταν δεν βγαίνεις ποτέ για να διώξεις τη μπάλα και την αφήνεις να σκάσει στην μικρή περιοχή, τότε δύσκολα δεν θα δεχτείς γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιξαν καμία φοβερή μπάλα, αλλά είναι λογικό το ο,τι χαλάρωσαν μετά το 2-0, αφού έχουν μπροστά τους και ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που δεν έχει καμία λογική είναι πως ο Κοστάντσο είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x