Stoiximan Super League

Κλωτσο-μαντινάδα

Αυτή η… διασταύρωση έριξε τον Ολυμπιακό από την κορυφή! Με το νου να ταξιδεύει στο Ντόρτμουντ και τα πόδια να κλωτσούν προβάδισμα δύο γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» έπαθαν κάζο από τον εξαιρετικό ΟΦΗ και επιτρέποντάς του να ισοφαρίσει σε 2-2 μέσα σε τέσσερα λεπτά, υπέπεσαν στην πρώτη γκέλα τους μετά από 17 ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Αυτή η… διασταύρωση έριξε τον Ολυμπιακό από την κορυφή!

Με το νου να ταξιδεύει στο Ντόρτμουντ και τα πόδια να κλωτσούν προβάδισμα δύο γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» έπαθαν κάζο από τον εξαιρετικό ΟΦΗ και επιτρέποντάς του να ισοφαρίσει σε 2-2 μέσα σε τέσσερα λεπτά, υπέπεσαν στην πρώτη γκέλα τους μετά από 17 ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Από το 0-0 με τον Άρη, στις 16 Μαΐου του 2010, στα πλέι οφ της Super League!

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προηγήθηκε με τέρματα των Τζεμπούρ (45'+1') και Μιραλάς (62'), αλλά οι Μάντζιος (74') και Γεωργίου (77') -εκμεταλλευόμενοι, ο πρώτος άστοχη έξοδο του Κοστάντσο και ο δεύτερος… τρικυμία στην άμυνα- χάρισαν ένα πολύτιμο βαθμό στους Κρητικούς, που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν.

- Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, ενώ από τα μεγάφωνα ακούστηκε ο πρώτος ύμνος του Ολυμπιακού.

- Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως για μία ακόμα φορά είχαμε συνθήματα κατά πολιτικών, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγα λεπτά η σέντρα στο δεύτερο 45λεπτο.



Αλλού το μυαλό του

Με το νου του να… ταξιδεύει στη Βεστφαλία και τη Ντόρτμουντ, αλλά και τον ΟΦΗ να τον εγκλωβίζει με την εξαιρετική του άμυνα, ο Ολυμπιακός τα 'βρισκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στα πρώτα λεπτά του.

Οι Κρητικοί, με διπλή ζώνη στο μισό γήπεδό τους, έκλειναν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κάρολ, ο οποίος απειλήθηκε για πρώτη φόρα στο 18'(!), από συρτό σουτ του Χολέμπας, που κατέληξε, μόλις, άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, μάλιστα, στη μοναδική επίθεσή τους στο πρώτο 45λεπτο και από τις λίγες που… ξεμύτισαν από την περιοχή τους, παραλίγο να… ξεράνουν το «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά ο Χόρχε Λόπεθ νικήθηκε από τον Κοστάντσο, που έκανε την απόκρουση του αγώνα!

Πήρε μπρος και…

Σιγά σιγά και ορμώμενοι από τη φάση (ή το… θράσος) του Ισπανού, οι «ερυθρόλευκοι»… ξύπνησαν και ανέβασαν την απόδοσή τους, έχοντας, με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (77%-33%) και σχεδόν πενταπλάσιες πάσες από τον ΟΦΗ! Όμως το… «γύρω γύρω όλοι» από την εστία του Κάρολ δεν απέφερε καρπούς, με τους Πειραιώτες να δυσκολεύονται στην τελική προσπάθεια και να έχουν να θυμούνται μόνο το καλό σουτ του Φετφατζίδη στο 32', που εξουδετέρωσε ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ.

…σκόραρε στην εκπνοή!

Ενώ, όμως, όλα έδειχναν πως η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου θα κρατούσε το μηδέν στην ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός… χτύπησε στην τελευταία φάση του πρώτου 45λέπτου! Από εξαιρετική πάσα του -πολύ καλού- Μακούν, ο Φετφατζίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας, πλάσαρε τον Κάρολ, που απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά με το κεφάλι, ο Τζεμπούρ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ του στους τρεις τελευταίους αγώνες των πρωταθλητών!

Κυκλοφόρησε… με Ιμπαγάσα

Η εικόνα της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και την είσοδο στο ματς του Ιμπαγάσα στη θέση του Αμπντούν ήταν σαφώς καλύτερη. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν πολύ καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα μπάλα και μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού είχαν δημιουργήσει ευκαιρίες -και προϋποθέσεις- για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Τελικά, στο 62', ο Μιραλάς, έπειτα από ωραία σέντρα του Μανιάτη και εξαιρετική αντίδραση όπως και στο πρώτο γκολ του Κάρολ, πήρε το… ριμπάουντ και «έγραψε» το 2-0!

Πίστεψε ότι τελείωσε… και το πλήρωσε!

Ο Ολυμπιακός φάνηκε πως είχε «κλειδώσει» τη νίκη. Οι οπαδοί του έστρεψαν την προσοχή τους στο ματς της Τρίτης με την Ντόρτμουντ και το ίδιο λάθος έκαναν και οι παίκτες του…

Οι Κρητικοί δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη και με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (74', 77') του Μάντζιου και του Γεωργίου, έφεραν το ματς στα ίσα (2-2) και παρότι πιέστηκαν στο τέλος, αποδείχτηκαν… πολύ σκληροί για να πεθάνουν, κρατώντας με νύχια και με δόντια το βαθμό της ισοπαλίας.





Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (70' Μοντέστο), Μακούν (79' Πάντελιτς), Αμπντούν (46' Ιμπαγάσα)

Στον πάγκο: Μέγερι, Φέισα, Παπαδόπουλος, Μόνχε

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ (76' Ρόβας), Γεωργίου, Σίσιτς (68' Καμπάνταης), Χ. Λόπεθ, Ζ. Λόπεθ (70' Βερόν)

Στον πάγκο: Βεζυρίδης, Ζορμπάς, Ουκάρ, Σόουζα

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος
Βοηθοί: Λ. Βασιλειάδης, Λ. Φραγκιαδάκης





Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x