Κώστας Μιαούλης

Οφείλει να χτίσει πάνω σε αυτή την εμφάνιση

Θα ήταν το πιο εύκολο πράγμα να αρχίσω τα πανηγύρια μετά το 3-0 κόντρα στον Άρη. Όμως αυτό το τρίποντο, θα πρέπει να μπει στην πραγματική του διάσταση, ώστε ν’ αποτελέσει μια βάση για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα και να παρουσιάσει κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που έπαιξε στο ματς με τους Θεσσαλονικείς. Όχι πως αυτό που είδαμε όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο σήμερα, δεν ήταν αρκετά τονωτικό, ειδικά μετά τα όσα έχουν προηγηθεί από την φετινή ΑΕΚ.

Θα ήταν το πιο εύκολο πράγμα να αρχίσω τα πανηγύρια μετά το 3-0 κόντρα στον Άρη.

Όμως αυτό το τρίποντο, θα πρέπει να μπει στην πραγματική του διάσταση, ώστε ν’ αποτελέσει μια βάση για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα και να παρουσιάσει κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που έπαιξε στο ματς με τους Θεσσαλονικείς.

Όχι πως αυτό που είδαμε όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο σήμερα, δεν ήταν αρκετά τονωτικό, ειδικά μετά τα όσα έχουν προηγηθεί από την φετινή ΑΕΚ.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Η δουλειά του Κωστένογλου, άρχισε να αποδίδει καρπούς, τουλάχιστον στην παραγωγή των φάσεων. Για την αμυντική λειτουργία υπάρχει ακόμα δρόμος, αφού επιπολαιότητες έγιναν -σίγουρα λιγότερες όμως από τις άλλες φορές.

Ο «Κωστέ» μελέτησε καλά σήμερα το ματς. Ο Άρης περίμενε ότι η ΑΕΚ θα πάει περισσότερο να παίξει από την πλευρά του Λεονάρντο, ωστόσο από την αρχή, με εξαίρεση κάποιες ατομικές ενέργειες του «Λεό», φόρτωσε το παιχνίδι από τα δεξιά. Δηλαδή ο Μπέλεκ έχοντας κοντά του τον Βάργκας, αλλά και τον Καφέ να πηγαίνει πολλές φορές κοντά τους, κατάφερνε να δημιουργεί ρήγματα από εκεί (όπως στη φάση του Λεονάρντο από την εξαιρετική προσπάθεια του Μπέλεκ, που αποκρούει ο Βελλίδης, αλλά και στη βάση του 2ου γκολ).

Το ότι ο Χιμένεθ δοκίμασε τον Μπέλεκ, σε ένα ματς που ήδη η «Ένωση» έχανε 3-0, δεν μπορεί να του δώσει κανένα εύσημο για την «καινοτομία», μιας και σε εκείνο το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έπαιζε απλά τουρλουμπούκι και δεν υπήρχε κανένα συγκεκριμένο πλάνο για το πώς θα βγει σωστά αυτός ο πειραματισμός. Ωστόσο, ο Καμερουνέζος είχε δώσει πάλι καλά δείγματα.

Η «Ένωση» μπορεί να κερδίσει τον Μπέλεκ τουλάχιστον σε θέση δεξιού επιθετικού στο 4-3-3, αν έχει την κατάλληλη στήριξη από τον Κολομβιανό, ή όταν θα παίζει ο Μάκος από εκείνη τη μεριά, για να μπορούν να βγάζουν σωστούς συνδυασμούς και ειδικά παίζοντας κοντά ο ένας στο άλλον. Ο Μπέλεκ, ακριβώς επειδή έχει την επιτάχυνση και από τη στιγμή που για κορυφή δεν κάνει, είναι προτιμότερος από εκεί. Κατά τη γνώμη μου, λύση είναι και ο Σιαλμάς από εκείνη την πτέρυγα στο 4-3-3.

Η ΑΕΚ μπορεί να επενδύσει ακόμα σε αυτό το σύστημα για έναν ακόμα λόγο. Τις μεγάλες νίκες της πέρσι της πήρε με αυτό το σύστημα και με παραλλαγές του και της βγαίνει- γιατί το πρόβλημα είναι πως δεν έχει ακραίους που να παίζουν πάνω στη γραμμή. Απλά η «Ένωση» επειδή είναι μοιραίο ότι θα έχει κι απώλειες, θα πρέπει να βάλει στην εξίσωση και τον Γκέντσογλου που επιτέλους έκανε μια εμφάνιση ενθαρρυντική. Επαναλαμβάνω, πάντως, ότι το ματς με αυτό τον Άρη δεν θα πρέπει ν’ αποτελεί κριτήριο. Το αποτέλεσμα του μπορεί να είναι καλή βάση για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x