Κώστας Μιαούλης

Συνεισφορά απ' όλους στο σκοράρισμα

Yπάρχουν τομείς που δίνουν σημάδια ελπίδας αγωνιστικά για την ΑΕΚ. Το πρώτο απ' όλα είναι πως μη έχοντας άλλη επιλογή, από τη στιγμή που έχει ξεμείνει από ποδοσφαιριστές ικανούς να σηκώσουν το βάρος στο σκοράρισμα, υποχρεωτικά για να επιβιώσει θα πρέπει να στηριχθεί στη συνεισφορά όλων για το γκολ.

Yπάρχουν τομείς που δίνουν σημάδια ελπίδας αγωνιστικά για την ΑΕΚ. Το πρώτο απ’ όλα είναι πως μη έχοντας άλλη επιλογή, από τη στιγμή που έχει ξεμείνει από ποδοσφαιριστές ικανούς να σηκώσουν το βάρος στο σκοράρισμα, υποχρεωτικά για να επιβιώσει θα πρέπει να στηριχθεί στη συνεισφορά όλων για το γκολ.

Στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα η «Ένωση» έχει πάρει γκολ από εννέα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, με τον Λυμπερόπουλο να έχει δύο, και ένα ακόμα τέρμα να έχει σημειωθεί από αυτογκόλ και είναι η ομάδα με τους περισσότερους σκόρερ ως τώρα (ο ΠΑΟ έχει οκτώ διαφορετικούς). Το άσχημο είναι πως ένας παίκτης που περίμενες ότι θα σου προσφέρει σε αυτόν τον τομέα, είναι νοκ-άουτ, αλλά και ο Μπέλεκ δεν φαίνεται μέχρι τώρα καθόλου εύστοχος στην τελική προσπάθεια. Αναφέρομαι μόνο στο πρωτάθλημα για τους σκόρερ, διότι αν βάλουμε και την Ευρώπη, εκεί η ΑΕΚ έχει κι άλλους δύο που δεν έχουν πετύχει γκολ στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Σιαλμά και τον Χοσέ Κάρλος, οπότε σε όλες τις διοργανώσεις η ομάδα έχει μια ενδεκάδα που έχει σκοράρει.

Άλλο ένα στοιχείο που μου άρεσε στο ματς με τον Άρη και σας το ανέφερα και χθες ήταν το οργανωμένο σχέδιο για το που θα πρέπει να χτυπηθεί ο αντίπαλος. Ανεξάρτητα από την δυναμικότητα, η «Ένωση» ήξερε που να χτυπήσει, το έκανε μεθοδικά και δίχως να το περιμένει ο αντίπαλος προπονητής. Έτσι, ο Τσιώλης περίμενε να φορτωθεί με παιχνίδι η πλευρά του Λεονάρντο, αλλά ειδικά μετά το δεκάλεπτο η ΑΕΚ φόρτωσε την επίθεση από δεξιά. Ο Βάργκας, με τον Μπέλεκ, αλλά και τον Καφέ που έσπευδε να πάει κοντά τους, έκαναν μεγάλη ζημιά στον Μίσελ που έμενε ολομόναχος να τους αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό τον λόγο και ο Μπέλεκ φάνηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Σκεφτείτε μόνο στο πρώτο μέρος πόσες φορές ο Καμερουνέζος συνδυάστηκε με κοντινές πάσες με τον Κολομβιανό και τον Έλληνα άσο, αλλά ακόμα και τον Κάλα που όποτε ανέβαινε στην επίθεση, πήγαινε και αυτός προς την δεξιά μεριά, όπως έπραξε άλλωστε στη φάση του δεύτερου γκολ, αφού απ’ αυτόν αρχίζει η επιθετική προσπάθεια. Άλλο είναι λοιπόν να βάλω τον Μπέλεκ δεξιά, έχοντας κάτι σχεδιασμένο και άλλο τον βάζω, επειδή έχω μια έμπνευση της στιγμής και θέλω να πιαστώ από κάπου ενώ χάνω 3-0.

Για το ματς της Πέμπτης, το μόνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η ΑΕΚ, έστω κι αν έχει αποκλειστεί πρέπει να παλέψει για τους βαθμούς. Γι’ αυτό και το όποιο φρεσκάρισμα και όποια ευκαιρία πρέπει να δοθεί σε νέους θα πρέπει να γίνει με μέτρο. Πάντως για να μην ξεχνιόμαστε το σνομπάρισμα για την Ευρώπη, ειδικά όταν επρόκειτο για το πρώην UEFA και νυν Γιουρόπα Λιγκ, άρχισε την εποχή Ντέμη κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x