Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τους Κασάνο του

Μέσα σε ένα βούρκο κακοήθειας, κακολογίας και χολής που στάζει στα ιταλικά μίντια και τα οπαδικά φόρα της γείτονος χώρας, ο Αντόνιο Κασάνο κλείνει τη μύτη και αφοσιώνεται στην οθόνη της τηλεόρασης, που δείχνει το παιχνίδι της ομάδας του με την Μπάτε Μπόρισοφ.

Μέσα σε ένα βούρκο κακοήθειας, κακολογίας και χολής που στάζει στα ιταλικά μίντια και τα οπαδικά φόρα της γείτονος χώρας, ο Αντόνιο Κασάνο κλείνει τη μύτη και αφοσιώνεται στην οθόνη της τηλεόρασης, που δείχνει το παιχνίδι της ομάδας του με την Μπάτε Μπόρισοφ.

Σίγουρα έχει φτάσει στ’ αυτιά του το τι έχει ακουστεί και γραφτεί σήμερα, με αφορμή την εσπευσμένη εισαγωγή του στο νοσοκομείο: ότι όλα είναι αποτέλεσμα της ντόπας, ότι «να, είναι τυχαίο που αντιμετώπισε πρόβλημα κι ο Γκατούζο;», ότι οι ασωτείες του σε συνδυασμό με τη φαρμακολογία καταπόνησαν τον οργανισμό του στο σημείο του «μη περαιτέρω» και άλλα τέτοια «χαριτωμένα», που ρουφάει ο κόσμος ως αφάν γκατέ κουτσομπολιού, το οποίο του υπενθυμίζει ότι η διασημότητα και το χρήμα μπορεί να σε ανεβάζουν στην κορυφή αλλά το ίδιο εύκολα (και ξαφνικά πολλές φορές) σε καταποντίζουν στα δημόσια Τάρταρα.

Μέχρι βεβαίως να επιβεβαιωθεί τι ήταν ακριβώς αυτό που προκάλεσε την κατάρευση του Κασάνο στις 30 Οκτωβρίου, όταν σε κάποια φάση δυσκολευόταν να μιλήσει ή να κινηθεί, στα χέρια μας έχουμε μονάχα μια εικασία που κάνει λόγο για ισχαιμικό επεισόδιο (πρόκειται για αλλαγή στην παροχή αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα τη σύντομη νευρολογική δυσλειτουργία) και τίποτα παραπάνω. Άρα μέχρι οι νευρολογικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί τις επόμενες 4-5 ημέρες να φωτίσουν ό,τι υπάρχει να φωτιστεί και να αποδείξουν το αληθές ή το ψευδές του συγκεκριμένου ισχυρισμού, από ελάχιστο σεβασμό στον ασθενή και μόνο οι χοντροκοπιές πρέπον θα ήταν να εκλείψουν.

Εξάλλου ακόμα και ο πιο φανατικός «Ιντερίστα» παραδέχεται ανοιχτά ότι «l Gioiello di Bari Vecchia» («το διαμάντι του παλιού Μπάρι») μπορεί να ξεθώριασε ελαφρώς με τα χρόνια, η αξία του, ωστόσο, και υπάρχει και λάμπει συχνά-πυκνά στο γήπεδο. Όχι ότι δεν τρελούτσικος από μικρός, ήταν και με το παραπάνω, αλλά ήταν από τους «τρελούς» αυτούς που λατρεύουν οι φίλαθλοι να τους βλέπουν και προβληματίζονται οι προπονητές στην προσπάθεια να τους «καλουπώσουν» ποδοσφαιρικά έτσι ώστε να πάρουν απ’ αυτούς (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν) το 100% των δυνατοτήτων τους.

Κι αν τον Κασάνο, με τα κακά του και τα στραβά του, με την μπάκα του, τα στριπτίζ του, τις «Κασανάτες» του, τη μανία με τα κρουασάν, τις 1000 γκόμενες και όλα τα υπόλοιπα τον «έφαγε» η αποτυχημένη μεταγραφή του στη Ρεάλ (έπρεπε να πάει ένα χρόνο δανεικός στη Σαμπντόρια για ν’ αρχίσει να «ισιώνει»), δεν πειράζει. Ο 29χρονος Κασάνο της Μίλαν είναι μια χαρά για τα μάτια μας και μακάρι σύντομα να πάρει το «all clear» από τους γιατρους και να ξαναφορέσει τη φανέλα της. Για τον απλό λόγο ότι ο Κασάνο -και οι όμοιοί του- είναι το αλατοπίπερο, η σάλτσα και τα μπαχαρικά μαζί, σ’ ένα φαγητό που χωρίς αυτούς θα ήταν από άνοστο έως παντελώς αδιάφορο. Κι έτσι, στη διάρκεια της απουσίας τους ενδυναμώνεται η ανάγκη της παρουσίας τους.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x