Μιχάλης Τσόχος

O Μέγιερι, ο Αμπντούν, το πέναλτι και το… βολικό 0-0 στο Λονδίνο!

Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο Ολυμπιακός έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες για δεύτερος, αλλά επί της ουσίας στοχεύει στην τρίτη θέση και για αυτήν μεγάλος αντίπαλός του είναι η Ντόρτμουντ. Δεν λέω ότι αποκλείεται να κάνει δύο νίκες στα δύο τελευταία ματς, να φτάσει στους 9 βαθμούς και να τερματίσει δεύτερος, λέω όμως ότι ο ρεαλιστικός στόχος είναι το Europa League.

Ας είμαστε ρεαλιστές.

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες για δεύτερος, αλλά επί της ουσίας στοχεύει στην τρίτη θέση και για αυτήν μεγάλος αντίπαλός του είναι η Ντόρτμουντ.

Δεν λέω ότι αποκλείεται να κάνει δύο νίκες στα δύο τελευταία ματς, να φτάσει στους 9 βαθμούς και να τερματίσει δεύτερος, λέω όμως ότι ο ρεαλιστικός στόχος είναι το Europa League.

Του Μιχάλη Τσόχου

Και επειδή ξεκινήσαμε με τα σενάρια, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν πήρε πόντο στο Γερμανία, το ότι η Άρσεναλ έμεινε στο 0-0 με την Μαρσέιγ δεν είναι κακό, ίσα ίσα μπορεί να αποδειχτεί πολύ βολικό. Η Άρσεναλ τώρα υποδέχεται τη Ντόρτμουντ και δεν έχει περιθώρια και για άλλη γκέλα. Άρα θα παίξει με φουλ τις μηχανές για να κερδίσει τους Γερμανούς. Αν χθες είχε νικήσει και είχε φτάσει στους 10 βαθμούς, την έπαιρνε να κάνει και ισοπαλία. Άρα ο βαθμός δυσκολίας για τους Γερμανούς μεγάλωσε.

Αν λοιπόν η Άρσεναλ νικήσει την Ντόρτμουντ θα πάει στους 11 βαθμούς, οι Γερμανοί θα μείνουν στους 4. Με τη Μαρσέιγ να είναι ήδη στους 7, χάρη στο βαθμό που πήρε χθες στο Λονδίνο, η ισοπαλία στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν θα είναι καταστροφή για τους Γάλλους. Για την ακρίβεια θα σφραγίζει και μαθηματικά την πρόκρισή τους. Προσέξτε πως θα είναι η βαθμολογία σε αυτή την περίπτωση. Άρσεναλ 11, Μαρσέιγ, 8, Ολυμπιακός 4, Ντόρτμουντ 4.

Έτσι, η Άρσεναλ θα είναι και μαθηματικά πρώτη, χωρίς να μπορεί να τερματίσει δεύτερη, αφού έχει την ισοβαθμία από τους Γάλλους, η Μαρσέιγ και μαθηματικά δεύτερη και θα παίζεται μόνο η τρίτη θέση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ντόρτμουντ. Βεβαίως όλα αυτά είναι σενάρια. Σενάρια, όμως, που και οι παίκτες της Άρσεναλ όταν θα μπουν να παίξουν με την Ντόρτμουντ και οι παίκτες της Μαρσέιγ θα τα ξέρουν πολύ καλά.

Όσο για το ματς. Ο Ολυμπιακός δικαιούται με βάση την απόδοσή του (παρεμπιπτόντως και λόγω του λάθος του διαιτητή που δεν του έδωσε το πέναλτι) να πάρει το 1-1. Όχι μόνο γιατί ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όχι μόνο γιατί έφαγε ένα τσάμπα γκολ, αλλά και γιατί είχε μεγαλύτερη ωριμότητα στο παιχνίδι του. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετοί παίκτες του δεν έχουν την κλάση που έχουν αυτή της Ντόρτμουντ. Και αναφέρομαι σε παίκτες όπως ο Αμπντούν που μπήκε για να γυρίσει το ματς, αλλά δεν είναι αυτού του επιπέδου, αναφέρομαι στον Μοντέστο που είναι ένα συμβατικό μπακ που δεν απειλεί με τις κούρσες του, αναφέρομαι στον Χολέμπας που ως εξτρέμ δεν έχει ποιότητα.

Προσθέστε σε αυτά το κακό βράδυ του Ιμπαγάσα και τον εκτός ρυθμού, λόγω αποχής, Φέισα και έχετε τα αίτια της ήττας. Μία ήττα που πάντως έχει και ένα καλό νέο. Είναι με ένα γκολ διαφορά και άρα ο Ολυμπιακός έχει την ισοβαθμία με την Ντόρτμουντ. Πολύ μεγάλη υπόθεση μπορεί να αποδειχτεί αυτό στο φινάλε του ομίλου.

Τα άλλα κέρδη της βραδιάς είναι ότι ο Ορμπάιθ δείχνει σε ένα ακόμη ματς Τσάμπιονς Λιγκ ότι είναι μεγάλη κλάση παίκτη. Επίσης στα συν της βραδιάς ο Μέγερι. Η ευθύνη του στο γκολ είναι ελάχιστη, επειδή δεν έχει ορατότητα και η παρουσία του στο ματς κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για τελείως άπειρο γκολκίπερ.

Αυτό όμως που δείχνει ότι ο πιτσιρικάς εμπνέει σιγουριά, είναι ο τρόπος που του συμπεριφέρονταν όλοι οι αμυντικοί του Ολυμπιακού. Σε όλο το ματς δεν δίστασαν να του γυρίσουν την μπάλα και μάλιστα υπό πίεση ουκ ολίγες φορές και ο μικρός ανταποκρίθηκε πάντα. Αν σε εμπιστεύονται με κλειστά μάτια ο Μέλμπεργκ και ο Αβράαμ, αυτό σίγουρα σημαίνει κάτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x