Κώστας Μιαούλης

Τρία χρόνια από την ομολογία αποτυχίας

Ένα από τα πιο τρανταχτά ψέματα που είχαν πει στον κόσμο οι άνθρωποι της παρέας του 2004, ήταν εκείνο το αλησμόνητο «Μαζί ήρθαμε, μαζί θα φύγουμε». Αυτή και μόνο η δέσμευση που είχαν αναλάβει πρώτα απ’ όλα ο ένας απέναντι στον άλλον κι όλοι μαζί απέναντι στον κόσμο της «Ένωσης» ήταν αυτή που δεν τηρήθηκε και καθρεφτίζει το πώς έφτασε πλέον η ομάδα σε αυτό το σημείο.

Του Κώστα Μιαούλη

Ένα από τα πιο τρανταχτά ψέματα που είχαν πει στον κόσμο οι άνθρωποι της παρέας του 2004, ήταν εκείνο το αλησμόνητο «Μαζί ήρθαμε, μαζί θα φύγουμε». Αυτή και μόνο η δέσμευση που είχαν αναλάβει πρώτα απ’ όλα ο ένας απέναντι στον άλλον κι όλοι μαζί απέναντι στον κόσμο της «Ένωσης» ήταν αυτή που δεν τηρήθηκε και καθρεφτίζει το πώς έφτασε πλέον η ομάδα σε αυτό το σημείο. Σήμερα κλείνουν τρία χρόνια από την ημέρα που ο Ντέμης Νικολαΐδης, πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την ΑΕΚ, αποδεικνύοντας ότι και ο ίδιος είχε αντιληφθεί πως το εγχείρημα του 2004 απέτυχε παταγωδώς.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ποτέ δεν στάθηκε να πει, ποιοι ήταν πραγματικά οι λόγοι που οδήγησαν στην αποχώρηση. Έχει αφήσει μετέωρους λόγους, οι οποίοι ακόμα οδηγούν τους ΑΕΚτζήδες στο να τσακώνονται μεταξύ τους. Η πρώτη φορά που ακούστηκε περίπτωση παραίτησης ήταν στις 21-08-2008 από την εφημερίδα «Εξέδρα». Στο σχετικό άρθρο δεν γίνονταν σαφείς οι λόγοι, αν και υπήρχαν ορισμένες εξηγήσεις που κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας τον οδηγούσαν σε αυτή την απόφαση. Οι λόγοι φέρονταν να είναι η πτώση των διαρκείας, η αδυναμία του Νικολαΐδη να συσπειρώσει τον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά και η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όταν πριν από 3 χρόνια τέτοια ημέρα, ο Ντέμης αποφάσιζε ν’ αποχωρήσει τα λόγια του μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν τα εξής: "Δεν περίμενα ποτέ ότι τα πιο απογοητευτικά συναισθήματα μου θα ήταν μετά από νίκη της ομάδας. Λόγω της συμπεριφοράς του κόσμου σήμερα. Είχα ως στόχο να αλλάξω νοοτροπία στον κόσμο, αλλά δεν τα κατάφερα. Αυτό δεν είναι καρφί για τον κόσμο, αλλά λάθος δικό μου. Δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος μιας ομάδας που γιουχάρεται όταν πετυχαίνει γκολ. Όσο τραγικοί ήμασταν με τον Θρασύβουλο, τόσο συγκλονιστικοί ήμασταν σήμερα, όπου η ομάδα ήθελε χειροκρότημα και όχι γιούχα”.

O Nτέμης όταν μίλησε στην τηλεόραση της NOVA ξεκαθάρισε πως από τις 15 Ιουλίου εκείνου του χρόνου, δηλαδή του 2008 είχε παραιτηθεί και πως απλά θα έμενε μέχρι τον Μάιο του 2009. Οπότε η συμπεριφορά του κόσμου με τον Αστέρα ήταν απλά η αφορμή όπως αποδείχτηκε. Κι όμως οι ΑΕΚτζήδες μέχρι και σήμερα, τσακώνονται με τους μεν να κατηγορούν τους δε ότι με τη συμπεριφορά τους, έδιωξαν τον Ντέμη. Ο Νικολαΐδης ποτέ δεν το ξεκαθάρισε αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει άλλος ένας λόγος διχασμού.

Στην αλήστου μνήμης συνέντευξη στη NOVA, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, περιγράφει μια κατάσταση (από τη δική του οπτική) που έδειχνε ξεκάθαρα ότι σιγά-σιγά η σύμπνοια είχε πάψει να υπάρχει, πως ο κ. Παππάς μάλιστα είχε αμφισβητήσει την ορθότητα της διαχείρισης των χρημάτων από μέρους του (στη συνέχεια ανακάλεσε με την παρέμβαση άλλων μετόχων) και ξεκαθάρισε πως από τον Νοέμβριο του 2007 είχε αναλάβει την ευθύνη να τρέχει την εταιρεία ο κ. Θανόπουλος. Το τελευταίο αυτόματα σημαίνει πως πιθανότατα οι μέτοχοι είχαν άρει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του.

Ο Ντέμης στον μόνο που όφειλε να δώσει λογαριασμό ήταν στον κόσμο της ΑΕΚ για το πώς συμπεριφέρονται και για το τι κατάσταση επικρατεί στην ΠΑΕ από τους μετόχους, τη μέρα που αποφάσισε να παραιτηθεί. Επίσης όφειλε από εκείνη τη μέρα τουλάχιστον κι όχι έναν χρόνο μετά να μιλήσει με ονόματα για το ποιοι αρνήθηκαν την πρόταση του Μελισσανίδη. Μάλιστα στη nova είχε ξεκαθαρίσει πως ούτε και σε εκείνον άρεσε ο τρόπος έκανε ο «τίγρης» την πρόταση, άσχετα αν μετά έχει επικρατήσει ότι ήταν αναφανδόν υπέρ. Παραθέτω την ατάκα εκείνης της μέρας πάνω στο θέμα: «Για το ενδιαφέρον του Μελισσανίδη, έγινε εκείνο το τηλεφώνημα. Μου είπε για 70 εκατ., αν βάλουμε και εμείς άλλα 70 εκατ. Δεν μου άρεσε σαν πρόταση, διότι αν ήθελε να μπει, απλώς ας τα έβαζε. Εγώ πάντως το ζήτησα απλά γραπτώς για να το πάω στους μετόχους».

Αντί ο κόσμος να ενημερωθεί λοιπόν από πρώτο χέρι, πριν τρία χρόνια τέτοια μέρα για την πραγματική κατάσταση από τον Ντέμη, ο ίδιος προτίμησε ν’ αποδώσει την παραίτηση του στην αντίδραση του κόσμου. Μοιραία εκείνη την εποχή το ενδιαφέρον των οπαδών περιορίστηκε στις εμφύλιες φαγωμάρες, για το πώς οδηγήθηκε ο Ντέμης στην έξοδο και στη συνέχεια υπήρχε και η ασπίδα Μπάγεβιτς για τους μετόχους για να έχει ο κόσμος, άλλο ένα… σοβαρό θέμα ν’ ασχολείται, πέρα από την ουσία. Με την προσοχή του κόσμου της ΑΕΚ, στραμμένη σε δευτερεύοντα, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια προβλήματα, άρχισαν οι μέτοχοι να την κάνουν με …ελαφρά πηδηματάκια και έτσι ξέμειναν ο κ. Νοτιάς και ο κ. Παππάς.

Το reunion των μετόχων που ξεκίνησαν το 2004, το οποίο επιδιώκει σύμφωνα με την SportDay ο Νίκος Νοτιάς, αποτελεί την ελάχιστη πράξη ευθύνης των μετόχων απέναντι σε αυτόν τον κόσμο. Όποιος το αποφύγει, αν τελικά αυτό γίνει, θα είναι και υπόλογος απέναντι στους φιλάθλους της ΑΕΚ. Αν τελικά κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα πρέπει όλοι να έχουν βρει μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της «Ένωσης». Αν τώρα οι περισσότεροι δεν θελήσουν και αυτό δεν γίνει καν, τότε απλά θα έχουν πέσει και οι τελευταίες «μάσκες»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x