Κώστας Μιαούλης

«Κωστέ», μην γίνεσαι Χιμένεθ!

Εδώ και μέρες κρατάει αυτό το μοτίβο στις δηλώσεις με την βελτίωση ωστόσο ο προπονητής της ΑΕΚ, θα πρέπει να βρει κάτι πιο δραστικό από το να μιλάει για βελτίωση. Για όσους μπορεί να σκαμπάζουν πέντε πράγματα από τόπι, μπορεί αυτό που λέει ο τεχνικός της «Ένωσης» να ισχύε, μόνο για τον τομέα της παραγωγής φάσεων.

Εδώ και μέρες κρατάει αυτό το μοτίβο στις δηλώσεις με την βελτίωση ωστόσο ο προπονητής της ΑΕΚ, θα πρέπει να βρει κάτι πιο δραστικό από το να μιλάει για βελτίωση.

Για όσους μπορεί να σκαμπάζουν πέντε πράγματα από τόπι, μπορεί αυτό που λέει ο τεχνικός της «Ένωσης» να ισχύει μόνο για τον τομέα της παραγωγής φάσεων.

Επειδή όμως πάντοτε το αποτέλεσμα μετράει, και το κοντέρ δεν σταματά να γράφει τριάρες, δεν μπορεί ν’ ακούγεται στα αυτιά των ΑΕΚτζήδων η λέξη βελτίωση.

Του Κώστα Μιαούλη

Απλούστατα γιατί όσο συνεχίζονται οι τριάρες, κόσμος δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι του στο γήπεδο και η όποια βελτίωση δεν θα μπορεί να μεταφραστεί επί της ουσίας. Τι να το κάνω αν οι τελικές είναι περισσότερες, όταν τα τρία είναι στάνταρ;

Ο Νίκος Κωστένογλου, έκανε κάτι που κατανοώ τι θέλει να δείξει, όμως αποτελεί σκέτη αυτοκτονία με τον τρόπο σκέψης που κατέβασε την ομάδα. Μπορεί να ήθελε να μην κλειστεί, να μην δείξει ότι ταμπουρώνεται για να πάρει το αποτέλεσμα. Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει πως θα μπορούσε τουλάχιστον στο πρώτο ημίωρο (που είναι εξαιρετικά κρίσιμο σε τέτοια παιχνίδια) να μην είναι περισσότερο συντηρητικός και να μην αφήνει στρέμματα χώρων στον Παναθηναϊκό, που είδε βούτυρο στο ψωμί του τον τρόπο που έπαιζε η ΑΕΚ.

Αυτή η πίεση ψηλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα επί της ουσίας και με τα ακραία μπακ να προσπαθούν να πιέσουν στο κέντρο τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει ακόμα χειρότερα. Θα μπορούσε εύκολα το κοντέρ να έχει γράψει περισσότερα στο πρώτο μέρος, αν οι «πράσινοι» εκμεταλλεύονταν σωστά την σκόρπια κατάσταση της ΑΕΚ.

Το χειρότερο που σημαίνει ότι εθίζεσαι στην ήττα, είναι ότι οι παίκτες της «Ένωσης» άρχισαν να παίζουν μετά το 2-0. Ο Παναθηναϊκός κάνει το 3-0 στην αρχή του δευτέρου μέρους και μετά ίσως λειτουργεί και η χαλάρωση του αντιπάλου για κανένα τέταρτο, αλλά και το ένστικτο της επιβίωσης για να μην γράψει το «κοντέρ» πολλά όπως στο «Καραϊσκάκη».

Όταν ξανάναψαν οι «μηχανές» των «πράσινων» από το 70’ και μετά ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε καθαρίσει με ευρύτερο σκορ το ματς. Όμως το γκολ του Λεονάρντο μάζεψε την ήττα που προσωπικά αφήνει ικανοποίηση για το ότι τουλάχιστον πάλεψε για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Σε τόσο ανταγωνιστικό παιχνίδι, για μένα τρεις παίκτες έδειξαν ότι στέκονται σε αυτή την ομάδα. Ο Βάργκας, ο Μπέλεκ και ο Λεονάρντο ήταν οι μόνοι τρεις που πραγματικά άξιζαν από την ΑΕΚ, ενώ ο Κοντοές τουλάχιστον δεν εκτέθηκε όσο ο Καράμπελας. Από την άλλη μεριά το φάουλ του Κωστέ είναι ότι ενώ αναφερόταν ξεκάθαρα στο τι παρέλαβε από τον προκάτοχο του δεν ήθελε να το παραδεχτεί.

Όλοι ξέρουμε τις ευθύνες του Ισπανού και είναι προφανές ότι δεν βελτιώθηκε κανένας παίκτης. Όμως ένας μήνας δίχως καμία βελτίωση στη «μαύρη τρύπα» της άμυνας, από άνθρωπο που ήταν αμυντικός είναι πολύ. Δεν είναι ντροπή, να μαζεύεις τα πόδια σου, ως εκεί που είναι το πάπλωμα. Εκεί που θα… κρυώσεις είναι όταν θα πας να παίξεις τον Παναθηναϊκό πιέζοντας ψηλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x