Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Στο ντέρμπι ας κερδίσει ο καλύτερος - μαζί του, θα κερδίσει και το ποδόσφαιρο

Ένα πρωτάθλημα που όλοι έλεγαν - ή λέγαμε - ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός όχι από τα Χριστούγεννα, αλλά από τον... Οκτώβριο, έχει αποκτήσει σασπένς και ενδιαφέρον. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος όλων ημών που αγαπάμε το ποδόσφαιρο το ίδιο ή λίγο παραπάνω απ’ ό,τι αγαπάμε την ομάδα μας.

Ένα πρωτάθλημα που όλοι έλεγαν - ή λέγαμε - ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός όχι από τα Χριστούγεννα, αλλά από τον... Οκτώβριο, έχει αποκτήσει σασπένς και ενδιαφέρον. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος όλων ημών που αγαπάμε το ποδόσφαιρο το ίδιο ή λίγο παραπάνω απ’ ό,τι αγαπάμε την ομάδα μας. Διότι η δόξα του νικητή, κρίνεται εν πολλοίς από την αξία του ηττημένου και όποιος και να πάρει το πρωτάθλημα στο τέλος, θα το πανηγυρίσει πολύ πιο έντονα αν το έχει πάρει κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο κι όχι αν έχει κάνει «πασαρέλα», χωρίς να συναντήσει σοβαρή αντίσταση.

Έλεγαν επίσης - ή λέγαμε - το καλοκαίρι, που είχαμε το πρώτο δείγμα από τις ομάδες μας, είτε από τα φιλικά, είτε από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού, θα ήταν ο ΠΑΟΚ. Διότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειχνε στιβαρή, πειθαρχημένη, με συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία που την έκανε όχι θεαματική απαραίτητα, αλλά πολύ αποτελεσματική. Επιπλέον στο πρόσωπο του Βιεϊρίνια, έδειχνε να βρίσκει τον ηγέτη της, που θα μπορούσε να την πάρει από το χέρι και να την ξεκολλήσει από τη λάσπη όταν τα πράγματα ζόριζαν. Ο ΠΑΟΚ δεν τα έχει άσχημα μέχρι τώρα, αλλά δεν τα έχει πάει και τόσο καλά, όσο περιμέναμε, κυρίως διότι δεν έχει το ρόστερ να διαχειριστεί την κόπωση, τους τραυματισμούς και την πνευματική «αναστάτωση» που προκαλούν τα δυο παιχνίδια την εβδομάδα λόγω Europa.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός, που έμοιαζε ομαδούλα της πλάκας το καλοκαίρι, δεν έχει μεσοβδόμαδα παιχνίδια να τον ταλαιπωρούν, βρήκε αγωνιστική ταυτότητα, βρήκε ηγέτη στο πρόσωπο του Λέτο και κέρδισε και παίκτες που κανείς δεν υπολόγιζε ιδιαίτερα - άρα και βάθος πάγκου: ο Κλέιτον ξανάγινε βασικός, ο Σιμάο βρήκε τον προ διετίας εαυτό του κι έχει αναγκάσει κοτζάμ Βιτόλο να τον βλέπει από την άκρη του πάγκου, ο Μαρίνος καλά τα έχει πάει όσο καιρό ο Βύντρα είναι εκτός, ο Καντέ είναι διαθέσιμος είτε για το κέντρο της άμυνας, είτε για αριστερό μπακ, ο Καραγκούνης είναι πάντα έτοιμος να μπει να παίξει ακόμα και με... παντόφλες. Κι όσο περνάει ο καιρός, τόσο οι επιλογές του Φερέιρα θα αυξάνονται, αρχικά με τον Ρούντολφ, στη συνέχεια με τον Τοτσέ, πιο μετά με τον Λάζαρο και τον Νίνη, δίνοντας την ευχέρεια στον Πορτογάλο να βάλει κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας.

Για όλα αυτά το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, το περιμένουμε με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Όχι για να «βγάλει πρωταθλητή», αλλά κυρίως για να μας δείξουν οι δυο ομάδες που έχουν καλούς προπονητές, καλούς ποδοσφαιριστές, που έχουν δείξει ότι μπορούν να παίξουν πραγματικά καλή μπάλα κι έχουν υψηλό κίνητρο, ότι μπορούν να αντιπαρατεθούν στο γήπεδο όχι στην κλωτσιά και στον τσαμπουκά, αλλά στις ποδοσφαιρικές τους αρετές. Αν γίνει έτσι, ας κερδίσει ο καλύτερος - μαζί του θα έχει κερδίσει και το ποδόσφαιρο.

Κώστας Βαϊμάκης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x