sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η παράδοση του ΠΑΟ, ανεβαίνει ο «Λύμπε»

Μια ιδιαίτερη παράδοση έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός, όταν προηγείται στο ημίχρονο στην έδρα του Ολυμπιακού. Τα 161 γκολ στην πρώτη κατηγορία έφτασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. 53 κίτρινες μοιράστηκαν στην δέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν πέντε αποβολές! Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μια ιδιαίτερη παράδοση έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός, όταν προηγείται στο ημίχρονο στην έδρα του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» δεν έχουν φύγει ποτέ ηττημένοι από την έδρα των Πειραιωτών και αυτό έχει συμβεί στα πέντε από τα έξι ντέρμπι των δύο ομάδων.

Τα 161 γκολ στην πρώτη κατηγορία έφτασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Μάλιστα, ο 36χρονος επιθετικός θέλει άλλα δύο για να πιάσει στη 12η θέση των σκόρερ όλων των εποχών τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Τις 200 εμφανίσεις στις ελληνικές ομάδες που έχει αγωνιστεί συμπλήρωσε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς. 53 κίτρινες μοιράστηκαν στην δέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν πέντε αποβολές! Μόνο στο ΟΦΗ-Άρης αποβλήθηκαν τρεις παίκτες!

Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 10ης αγωνιστικής

Τα 161 γκολ στην πρώτη κατηγορία έφτασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Μάλιστα, ο 36χρονος επιθετικός θέλει άλλα δύο για να πιάσει στη 12η θέση των σκόρερ όλων των εποχών τον Ντέμη Νικολαΐδη. Επίσης, ο «Λύμπε» έφτασε τα 96 γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις και – εκτός απροόπτου – θα σπάσει το φράγμα των 100 τερμάτων στην τελευταία του χρονιά.

Σε έξι σερί αγώνες ο Πανιώνιος δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, επίδοση που δεν είχε σημειώσει ούτε την περσινή σεζόν. Το χειρότερο σερί για τους «κυανέρυθρους» ήταν πέντε αγώνες, μεταξύ 13ης και 17ης αγωνιστικής, με τον Τάκη Λεμονή να κάθεται στον πάγκο στους τέσσερις από αυτούς.

Καλοί είναι οι οιωνοί για τον Παναθηναϊκό μετά τα αποτελέσματα που έχει φέρει στις έδρες του ΠΑΟΚ (1-3) και του Ολυμπιακού (1-1) τη φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα, όταν οι «πράσινοι» καταφέρνουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα και το Καραϊσκάκη φτάνουν στην κατάκτηση του τίτλου στο τέλος της σεζόν.

Όταν ο Παναθηναϊκός προηγείται στο ημίχρονο απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν φεύγει ποτέ ηττημένος από την έδρα του. Μάλιστα, στα πέντε από τα έξι προηγούμενα ντέρμπι στα οποία συνέβη αυτό, το σκορ ημιχρόνου ήταν ίδιο με προχθές, δηλαδή 0-1. Το 2003-04, το 1981-82 και το 1964-65, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και πήρε τουλάχιστον την ισοπαλία. Τις άλλες δύο φορές, όμως, δηλαδή το 1985-86 και το 1977-78 ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής με 2-1.

Τις 200 εμφανίσεις στις ελληνικές ομάδες που έχει αγωνιστεί συμπλήρωσε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς. Συγκεκριμένα, ο Κροάτης τερματοφύλακας της Κέρκυρας έχει 151 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 14 στο Κύπελλο Ελλάδας και 35 στην Ευρώπη. Το ντεμπούτο του ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου 2004, στη νίκη (3-2) του Παναθηναϊκού επί του Ατσαλένιου.

Εκατόν δύο γκολ έχει δεχθεί ο Παναιτωλικός στην Α’ Εθνική. Υπενθυμίζεται ότι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν ο παίκτης που σκόραρε για 100η φορά σε βάρος ομάδας του Αγρινίου.

Το πρώτο «διπλό» στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει χθες η Skoda Ξάνθη. Χρειάστηκε να φτάσουμε στην όγδοη αναμέτρηση των δύο ομάδων για να καταφέρουν οι Ακρίτες το συγκεκριμένο επίτευγμα. Συγκεκριμένα, στους τέσσερις προηγούμενους αγώνες για την Α' Εθνική είχαν λήξει ισόπαλοι, ενώ παλιότερα, στη Β' Εθνική, ο ΠΑΣ είχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Μετά από 1.112 μέρες ο Αντώνης Ρίκα έπαιξε ξανά σε αγώνα της ΑΕΚ. Η σύμπτωση, όμως, είναι ότι η τελευταία εμφάνιση του 25χρονου παίκτη ήταν πάλι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, στις 2 Νοεμβρίου 2008 ήταν στο ΟΑΚΑ. Σε εκείνον τον αγώνα ο Ρίκκα είχε περάσει ως αλλαγή στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά αποχώρησε σοβαρά τραυματίας.

Τις 100 συμμετοχές στην Α’ και τη Β’ Εθνική έφτασε ο Ερόλ Μπουλούτ. Ο 36χρονος παίκτης έχει 66 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα και 34 στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Στο όγδοο φετινό ματς του Παναθηναϊκού έσπασε το σερί σκοραρίσματος του Σεμπαστιάν Λέτο. Την ίδια ώρα, ο Ραφίκ Τζεμπούρ βρίσκει δίχτυα σε τέσσερα σερί ματς και θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Μάλιστα, ο Αλγερινός στράικερ σκόραρε για 8η φορά κατά του Παναθηναϊκού σε 13 αγώνες με όλες του τις ομάδες.

Τα 10 γκολ στην επαγγελματική του καριέρα έφτασε ο Σάκης Παπάζογλου. Συγκεκριμένα, ο 23χρονος επιθετικός έχει βρει δίχτυα 6 φορές στην Α' Εθνική, 2 στο Κύπελλο και 2 στην Ευρώπη.

53 κίτρινες μοιράστηκαν στην δέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν πέντε αποβολές! Μόνο τρεις παίκτες αποβλήθηκαν στο ΟΦΗ-Άρης. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Μάντζιο, Στάθη Ταυλαρίδη και Χαβιέ Ουμπίδες. Αν και ο Παναιτωλικός δεν είχε ούτε μία κίτρινη κάρτα, ο Νταβίντ Άντι αποβλήθηκε στο 7’ και άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του στην έδρα του ΠΑΟΚ. Τέλος, ο Σίλβα Τζούνιορ αποβλήθηκε στο 43’ της αναμέτρησης Κέρκυρα-Εργοτέλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x