Κώστας Μιαούλης

Αντέχουν, παλεύουν, νικάνε

Η ΑΕΚ μπορεί να μην εντυπωσίασε, να έπαιξε για το αποτέλεσμα, αλλά απόψε έδειξε σαφή σημάδια βελτίωσης και ανάκαμψης. Θα πρέπει να βάλει κανείς στον λογαριασμό πως είχε σημαντικές απώλειες, με τον Βάργκας να έρχεται να προστεθεί την τελευταία στιγμή στα προβλήματα που είχε ν’ αντιμετωπίσει ο Νίκος Κωστένογλου.

Η ΑΕΚ μπορεί να μην εντυπωσίασε, να έπαιξε για το αποτέλεσμα, αλλά απόψε έδειξε σαφή σημάδια βελτίωσης και ανάκαμψης.

Θα πρέπει να βάλει κανείς στον λογαριασμό πως είχε σημαντικές απώλειες, με τον Βάργκας να έρχεται να προστεθεί την τελευταία στιγμή στα προβλήματα που είχε ν’ αντιμετωπίσει ο Νίκος Κωστένογλου.

Τηρουμένων των αναλογιών αλλά και της δυσκολίας του ματς, η «Ένωση» κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει κάνει ειδικά στο πρώτο μέρος ένα άριστο τακτικά παιχνίδι.

Για πρώτη φορά φέτος η ΑΕΚ ήταν σωστά τοποθετημένη στο γήπεδο σχετικά με το ανασταλτικό της κομμάτι.

Του Κώστα Μιαούλη

Ο Μπέλεκ για μένα ήταν κορυφαίος του παιχνιδιού, όχι απλά για τα δύο γκολ που σημείωσε. Έδωσε τεράστιες βοήθειες στον Κοντοέ από την δεξιά πλευρά και έτσι η ΑΕΚ από εκείνη την πτέρυγα απαγόρευσε τελείως το παιχνίδι. Ο Λεονάρντο -σαφώς καταπονημένος- δεν μπορούσε να δώσει τις ίδιες βοήθειες από αριστερά και έτσι ό,τι πήγαν να κάνουν οι γηπεδούχοι το επιχείρησαν από εκεί, ωστόσο ο Νίκος Καράμπελας τα πήγε και αυτός περίφημα στο αποψινό παιχνίδι.

Όπως πολύ καλός ήταν και ο Μάκος -συγκριτικά με άλλα ματς- και ο Χοσέ Κάρλος που μέχρι το 60’ είχε ανάσες και συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος. Μην ξεχάσουμε τον Κλωναρίδη, που μπήκε για να παίξει σαν ακραίος στα τελευταία λεπτά και ουσιαστικά δημιουργεί το δεύτερο γκολ με την έξοχη κούρσα που κάνει.

Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά, αλλά με την 3η απανωτή νίκη η ψυχολογία φτιάχνει. Με λίγη παραπάνω προσοχή, η «Ένωση» θα μπορούσε να είχε καλύτερη συγκομιδή από τους 22 πόντους που έχει μαζέψει, όμως έχει όλα τα εχέγγυα τώρα να κάνει ένα εντυπωσιακό φινάλε στο τέλος του πρώτου γύρου και τουλάχιστον να μην βλέπει τις πρώτες θέσεις με τα κιάλια. Κι είναι εξίσου σημαντικό ν’ απομακρυνθεί όσο γίνεται περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

Αυτοί οι ποδοσφαιριστές που έχουν εγκαταλειφθεί ακόμα και από τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας, αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο. Κόντρα σε όλα αυτή η ομάδα, φαίνεται ν’ αντέχει και δεν αξίζει να της γυρίζει κανείς την πλάτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x