Μιχάλης Τσόχος

Οι Κύριοι Βαλβέρδε, Φερέιρα και το πρωτάθλημα του… ουδέτερου

Το ματς του Ολυμπιακού έχει μόλις τελειώσει. Ο Βαλβέρδε πηγαίνει στη συνέντευξη Τύπου και δεν κρύβεται. «Φανερά οφσάιντ το δεύτερο γκολ που βάλαμε» λέει και δεν αρχίζει τα «από εκεί που ήμουν δεν είδα, θα το δω το βράδυ στην τηλεόραση και θα σας πω».

Το ματς του Ολυμπιακού έχει μόλις τελειώσει.

Ο Βαλβέρδε πηγαίνει στη συνέντευξη Τύπου και δεν κρύβεται.

«Φανερά οφσάιντ το δεύτερο γκολ που βάλαμε» λέει και δεν αρχίζει τα «από εκεί που ήμουν δεν είδα, θα το δω το βράδυ στην τηλεόραση και θα σας πω».

Δεν μένει όμως μόνο εκεί, συνεχίζει και ομολογεί ότι η ομάδα του ήταν κακή, ότι όταν δεν έχει ρυθμό δεν παίζει καθόλου καλά, ότι στο ματς με τον Παναιτωλικό ήταν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο πάρα πολύ κακή, ότι περιμένει πολλά περισσότερα από Πάντελιτς, Τζεμπούρ, με λίγα λόγια όλη την αλήθεια χωρίς υπεκφυγές, χωρίς μισά λόγια.

Του Μιχάλη Τσόχου

Μία μέρα μετά ο Παναθηναϊκός χάνει από τον Άρη με 3-1 και ο Φερέιρα πηγαίνει στη συνέντευξη Τύπου. «Χάσαμε δίκαια, δεν ήμασταν καλοί και ήταν ένα καλό μάθημα για τους παίκτες μου ο τρόπος που έπαιξαν οι παίκτες του Άρη. Ελπίζω να κατάλαβαν ότι αν δεν έχουν πάθος και δεν τα δίνουν όλα απλώς θα χάνουν». Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν με αυτονόητα, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι… Τόσο ο Βαλβέρδε, όσο και ο Φερέιρα το τιμούν που δουλεύουν για αυτό.

Κατά τα άλλα το πρωτάθλημα μετά και την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής γίνεται όλο και περισσότερο πρωτάθλημα για τον ουδέτερο. Τα ματς που ξεκινούν και δεν ξέρεις τι θα γίνει είναι πλέον όλο και περισσότερα. Ο Άρης που μέχρι σήμερα δεν βλέπονταν, πατάει τον Παναθηναϊκό που μέχρι αυτό το ματς έδινε ρεσιτάλ. Ο Ολυμπιακός πάει την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα που ήταν για να πέφτει και χάνει άνετα με 2-0. Πάει ο ΠΑΟΚ στα Γιάννενα μετά τον θρίαμβο στο Λονδίνο και έρχεται ισόπαλος 2-2 με τον ΠΑΣ από σύμπτωση αφού θα έπρεπε να χάσει.

Αν επιτέλους το ελληνικό πρωτάθλημα αρχίσει και έχει ματς που δεν ξέρεις ποιος θα νικήσει από πριν, τότε θα αρχίσουμε να έχουμε ένα κανονικό πρωτάθλημα. Και σε ένα τέτοιο κανονικό πρωτάθλημα ακόμη και η φετινή ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων έχει τις πιθανότητες της. Όσο μάλιστα βελτιώνει την εικόνα της όπως έκανε με την Κέρκυρα τόσες περισσότερες θα είναι οι πιθανότητές της.

Θα κλείσω μη ξεχνώντας φυσικά την διαιτησία. Πρώτον ευτυχώς στο «Βικελίδης» όλα ήταν εντάξει. Δεύτερον ευτυχώς το πέναλτι που δόθηκε στον Ολυμπιακό και η κόκκινη ήταν σωστές. Από εκεί και πέρα ο βοηθός του ματς στο Καραϊσκάκη είναι προφανές ότι πρέπει να πάει σπίτι του ως επικίνδυνος. Επίσης ο Παππάς έδωσε σφυρίγματα στον Ολυμπιακό, ευτυχώς όμως όχι το καθοριστικό. Και αυτός πρέπει να τιμωρηθεί. Σωστό όμως επίσης είναι να μην γκρεμίσουμε τα πάντα στο πρώτο φετινό ματς που ο Ολυμπιακός πήρε σφυρίγματα…

Αν ξανασυμβεί εδώ είμαστε, αλλά μετά από 11 αγωνιστικές το να συμβεί πρώτη φορά δεν είναι λόγος να τα διαλύσουμε όλα, από την στιγμή που επαναλαμβάνω ευτυχώς για όλους μας ήταν πέναλτι και κόκκινη και άρα δεν υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x