Διονύσης Δεσύλλας

Το σπουδαίο «διπλό», ο «μαέστρος» Κατσουράνης και η άμυνα…

*Η νίκη του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη είναι σπουδαία για πολλούς λόγους. Εκτός από το γεγονός ότι οι «πράσινοι» παραμένουν στην κορυφή (αν, φυσικά, πάρουν τα δυο εξ αναβολής ματς), ενδεχόμενη «γκέλα» θα ήταν καταστροφική.

*Η νίκη του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη είναι σπουδαία για πολλούς λόγους. Εκτός από το γεγονός ότι οι «πράσινοι» παραμένουν στην κορυφή (αν, φυσικά, πάρουν τα δυο εξ αναβολής ματς), ενδεχόμενη «γκέλα» θα ήταν καταστροφική. Κι’ αυτό γιατί, μετά την ήττα από τον Αρη, δεν θα περνούσαν με «τρίποντο», από μια ακόμη έδρα που ο Ολυμπιακός επικράτησε. Επίσης, είδαμε, επιτέλους, το «τριφύλλι» να γυρίζει ματς, παρότι για ένα ημίχρονο ήταν στο καναβάτσο.

*Η κυκλοφορία του Παναθηναϊκού ήταν υποδειγματική, αλλά απέναντι στη… γραμμή μαζινό του Πανιωνίου, στο τέλος οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Οι «πράσινοι» όσο εξαιρετικοί είναι όταν βρίσκουν χώρο, τόσο δυσκολεύονται όταν έχουν απέναντι τους κλειστούς διαδρόμους και μια ομάδα με 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα. Είναι, σαφώς, κάτι που πρέπει να δουλευτεί ακόμη περισσότερο από τον Φερέιρα, καθώς κι ο ίδιος γνωρίζει ότι τα περισσότερα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν τέτοια «μορφή».

*Ο Κώστας Κατσουράνης, στο 100ο του ματς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Πραγματικός «μαέστρος», με ηρεμία, αντίληψη και οξυδέρκεια στο παιχνίδι του, αποτέλεσε τον ηγέτη του «τριφυλλιού». Δεν είναι μόνο το νικητήριο γκολ που σημείωσε, αλλά η γενικότερη ηγετική του παρουσία στη μεσαία γραμμή.

*Η άμυνα του Παναθηναϊκού συνεχίζει να πελαγοδρομεί εκεί που δεν υπάρχει λόγος. Κρατήστε την εξής σημείωση: Από το παιχνίδι με τον Αρη και μετά τα σοβαρά λάθη στα μετόπισθεν κοστίζουν για το «τριφύλλι». Ένα έκανε στη Νέα Σμύρνη και δέχτηκε γκολ. Οσο οι «πράσινοι» δεν πλήρωναν τις αμυντικές «γκέλες» μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική, τόσο το κάνουν τώρα…

Υ.Γ: Προκαλούν άσχημη εντύπωση τα πολλά νεύρα που έχουν ορισμένες φορές οι παίκτες του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» μόνο κακό στον εαυτό τους και στο παιχνίδι του, κάνουν με το να εκνευρίζονται συνεχώς. Είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί, ενόψει της μάχης που δίνουν για τον τίτλο…

Υ.Γ.2: Τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Κόουτς, περαστικά…

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com
twitter@dionisis_d

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x