Μιχάλης Τσόχος

Ο 100άρης Κατσουράνης και ο 100% Πάντελιτς

Η 13η αγωνιστική δεν είχε απώλειες για κανέναν από τους τέσσερις μεγάλους. Η ΑΕΚ με πολλές απουσίες και με αρκετή δυσκολία έκανε το πέντε στα πέντε κόντρα στον ΠΑΣ και πάει στο Περιστέρι με τον αέρα της πρώτης. Ο Ολυμπιακός πέρασε τόσο εύκολα όσο λέει το 4-0 από την Κέρκυρα, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αλλά γύρισε και πήρε το ματς στη Νέα Σμύρνη και ο ΠΑΟΚ μετά από καιρό έκανε καλό παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα και νίκησε 3-1 τον Ατρόμητο.

Η 13η αγωνιστική δεν είχε απώλειες για κανέναν από τους τέσσερις μεγάλους.

Η ΑΕΚ με πολλές απουσίες και με αρκετή δυσκολία έκανε το πέντε στα πέντε κόντρα στον ΠΑΣ και πάει στο Περιστέρι με τον αέρα της πρώτης.

Ο Ολυμπιακός πέρασε τόσο εύκολα όσο λέει το 4-0 από την Κέρκυρα, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αλλά γύρισε και πήρε το ματς στη Νέα Σμύρνη και ο ΠΑΟΚ, μετά από καιρό, έκανε καλό παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα και νίκησε 3-1 τον Ατρόμητο.

Του Μιχάλη Τσόχου

Πώς έγιναν όλα αυτά; Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ είχε MVP τον κόσμο της και τον προπονητή της, ο οποίος με τα ψέματα την μετατρέπει σε ομάδα πρωταθλητισμού. Μαγκιά του Κωστένογλου ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ και μάλιστα χωρίς να υποχωρεί στις αρχές του (βλέπε τι έκανε με Μανωλά).

Στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟ είχε ΜVP τον Κατσουράνη. Δεν είναι ότι πέτυχε το καθοριστικό γκολ, είναι η συνολική παρουσία του. Με τον Κουίνσι εκτός αγώνα, τον Λέτο πολύ νευρικό και αρκετά ατομιστή, τον Κλέιτον σε ρηχά νερά, τον Ζέκα εμφανώς επηρεασμένο από τον τραυματισμό του και τον Ρούντολφ που μπήκε αλλαγή να μην βοηθά καθόλου, ο ΠΑΟ τα περίμενε όλα από τον Κατσουράνη.

Ο τελευταίος, συμπλήρωσε στη Νέα Σμύρνη 100 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟ, ήταν η πιο αξιόπιστη (αν όχι μοναδική) απειλή για την εστία του Πανιωνίου στον τομέα της παραγωγής φάσεων και όταν είδε ότι δεν φτάνει μόνο αυτό, ντύθηκε και εκτελεστής για να βγάλει τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη θέση. Το δεύτερο συνεχόμενο κακό ματς του ΠΑΟ, πάντως -ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα- πρέπει να προβληματίσει όλους στην Παιανία.

Στην Κέρκυρα ο Μάρκο Πάντελιτς έκανε αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά, αρκεί να βρει απέναντί του στόπερ της ίδιας ταχύτητας με αυτόν. Το εξαιρετικά αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Κέρκυρας ήταν βούτυρο στο ψωμί του Σέρβου που γλέντησε με την ψυχή του όλο το ματς. Αν μάλιστα ο Γκαλίνοβιτς πριν το τέλος του ματς δεν είχε μία επέμβαση σε σουτ του Πάντελιτς, ο Σέρβος θα είχε 100% ευστοχία (τέσσερις τελικές, τέσσερα γκολ δηλαδή). Εστω και έτσι πάντως τον τίτλο του κειμένου δεν μας το χαλάει, γιατί ο Μάρκο είχε πέντε προσπάθειες και οι πέντε εντός εστίας άρα 100% ευστοχία.

Από τα υπόλοιπα ξεχωρίζει, όπως είπαμε και στον πρόλογο, η νίκη με καλή μπάλα κιόλας του ΠΑΟΚ και ο τρόπος που (επιτέλους) αντιμετωπίστηκε ο Σάλπι από την κερκίδα, το πρώτο γκολ της Δόξας στο πρωτάθλημα και φυσικά η καλή πορεία του Λεβαδειακού που συνεχίστηκε με βαθμό στην Ξάνθη. Ο Αρης μία πετάει και μία δεν βλέπεται όπως στην Τρίπολη η οποία θα σωθεί χάρη στην έδρα της (νίκες εντός με ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ και Αρη). Τέλος ο Παναιτωλικός νίκησε τον ΟΦΗ με πολύ άγχος, αλλά και από τους δύο περίμενα καλύτερο ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x