Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Το φιλόδοξο σχέδιο του Κωστένογλου

Βλέποντας αυτή την ΑΕΚ χθες, σκεφτόμουν ότι χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια, τέσσερις αποτυχημένες ή «αποτυχημένες» απόπειρες πρωταθλητισμού, η αποχώρηση των τελευταίων χρηματοδοτών-χορηγών και να έρθει η μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ελληνικής ζωής για να αναγκαστεί ο σύλλογος να δώσει την ευκαιρία σε έναν προπονητή να προωθήσει ξανά νέους Ελληνες ποδοσφαιριστές και να δοκιμάσει, υπό αντίξοες συνθήκες, να δημιουργήσει μια βάση για το χτίσιμο μιας νέας ομάδας με προοπτική.

Βλέποντας αυτή την ΑΕΚ χθες, σκεφτόμουν ότι χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια, τέσσερις αποτυχημένες ή «αποτυχημένες» απόπειρες πρωταθλητισμού, η αποχώρηση των τελευταίων χρηματοδοτών -χορηγών και να έρθει η μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ελληνικής ζωής για να αναγκαστεί ο σύλλογος να δώσει την ευκαιρία σε έναν προπονητή να προωθήσει ξανά νέους Ελληνες ποδοσφαιριστές και να δοκιμάσει, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να δημιουργήσει μια βάση για το χτίσιμο μιας νέας ομάδας με προοπτική.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Το ανησυχητικό της υπόθεσης για την ΑΕΚ είναι ότι πάνω που βρήκε έναν προπονητή με τη φιλοδοξία, την τόλμη και τη γνώση για να το επιχειρήσει, η ΠΑΕ έχει ήδη δει το όποιο λίπος της να καίγεται, με συνέπεια να μην έχει χρήματα να καλύψει ούτε τα προς το ζην και να κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τα μυαλά της και μαζί αυτή την αξιόλογη προσπάθεια του Νίκου Κωστένογλου και την αξιοθαύμαστη επαγγελματική ευσυνειδησία των ποδοσφαιριστών που φορούν την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Αυτοί που ζουν την κατάσταση από μέσα, μου δίνουν μια εντύπωση που με πείθει ότι η υπομονή των ποδοσφαιριστών εξαντλείται. Τι σημαίνει αυτό; Οποιοι μπορούν να βρουν νέα ομάδα και νέο συμβόλαιο, που θα το πληρώνονται, θα κάνουν μια προσφυγή εντός Ιανουαρίου και θα φύγουν. Θα μείνουν πίσω μόνο όσοι δεν έχουν να κάνουν τίποτα καλύτερο.

Είναι πολύ κρίμα που ο Κωστένογλου, που δίνει πολύ καλά πρώτα δείγματα δουλειάς, χτίζει στην άμμο. Είναι ιστορικό κρίμα που τέλειωσαν τώρα τα λεφτά, τώρα που έχει ξεκινήσει η πρώτη προσπάθεια της προκοπής των τελευταίων περίπου τεσσάρων ετών στην ΑΕΚ.

Ο Κωστένογλου έχει πολύ καλά πιάσει το νόημα της εποχής στο ποδόσφαιρο. Στον χρόνο που έχει, με το υλικό και τα μέσα που διαθέτει, πάει να κάνει την ΑΕΚ αυτό που ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Σε μια ομάδα -επιθυμητό προορισμό όλων των φιλόδοξων νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, που την προτιμούσαν επειδή καταλάβαιναν ότι θα πάρουν ευκαιρίες. Είναι ευχή για την ΑΕΚ να υποστηριχθεί οικονομικά το εγχείρημά του. Είναι ευχή και για το ελληνικό πρωτάθλημα, που την έχει ανάγκη την καλή και ανταγωνιστική ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x