Μιχάλης Τσόχος

Ο Καπίνο στης Κυριακής τα είδωλα…

Μία πρόσφατη μικρή περιπέτεια με την υγεία μου με κράτησε (και με κρατά για λίγο ακόμη) στο κρεβάτι… Ευτυχώς όμως είχα καλή παρέα, πολύ καλή παρέα για την ακρίβεια. «Της Κυριακής τα είδωλα» με ταξίδεψαν το Σαββατοκύριακο στο παρελθόν και στο παρόν. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Μία πρόσφατη μικρή περιπέτεια με την υγεία μου με κράτησε (και με κρατά για λίγο ακόμη) στο κρεβάτι… Ευτυχώς όμως είχα καλή παρέα, πολύ καλή παρέα για την ακρίβεια. «Της Κυριακής τα είδωλα» με ταξίδεψαν το Σαββατοκύριακο στο παρελθόν και στο παρόν.

Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Ανάμεσα στο νέο Κυριακάτικο είδωλο που ακούει στο όνομα Καπίνο, στην τρομακτική βολίδα του Φουστέρ, στο φοβερό βολέ του Σφακιανάκη που γκρέμισε το σερί της ΑΕΚ στο Περιστέρι, το γκολ του «Σάλπι» που… υποχρέωσε τους φίλους του ΠΑΟΚ να τον χειροκροτήσουν ακόμη μία φορά, ξεπετάγονταν μπροστά στα μάτια του ο «Βάσια» και οι ντρίπλες του, ο Θωμάς Μαύρος και τα ατελείωτα γκολ του, το έπος του Αμπστερνταμ με το καταπληκτικό γκολ του Βαζέχα και τόσες άλλες εικόνες που πλημμύρισαν το σαλόνι του σπιτιού μου με έναν μοναδικό μαγικό τρόπο.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που φορά τον μανδύα του συγγραφέα και γράφει βιβλίο, νομίζω όμως ότι αυτή τη φορά έβαλε περισσότερο μεράκι, του βγήκε πιο εύκολα το κείμενο, είμαι σίγουρος ότι η μία λέξη ακολουθούσε την άλλη με τέτοια ευκολία και τέτοια ευχαρίστηση που ο Χρήστος πέρασε υπέροχα όταν το έγραφε. Ακόμη πιο υπέροχα θα αισθάνθηκε την περασμένη Παρασκευή που είδε τα περισσότερα από τα δικά του κυριακάτικα είδωλα να περιμένουν στη σειρά για να πάρουν ένα βιβλίο με το δικό του αυτόγραφο.

Εκεί ήταν σχεδόν όλοι από τον Μίμη Παπαϊωάννου και τον Νίκο Σαργκάνη, ως τους πιο πρόσφατους τον Ακη Ζήκο και τον Ντέμη Νικολαϊδη για να πάρουν από κοντά όλοι τους μία μεγάλη τζούρα από καθαρό, γνήσιο, αληθινό ποδόσφαιρο.

Το βιβλίο, και ας αρνείται από σεμνότητα να το ομολογήσει ο Χρήστος, έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Όχι, δεν είναι η φωτογραφική μνήμη του Σωτηρακόπουλου που δύσκολα μπορείς να την συναντήσεις σε άλλον άνθρωπο. Όχι δεν είναι το συναίσθημα, η αγάπη, ο έρωτάς του Χρήστου για την μπάλα, όχι δεν είναι το ότι σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο που μοιάζει τόσο μακρινός, αλλά είναι και τόσο κοντινός, είναι κάτι άλλο. Το βιβλίο είναι γραμμένο από έναν από τους ίδιους τους ήρωες του βιβλίου, αυτή είναι η μαγεία του και η μεγάλη επιτυχία του. Ο Χρήστος είναι αρκετά σεμνός για να σας το πει, αλλά κατά την άποψη μου το σλόγκαν που έπρεπε να συνοδεύει αυτό το βιβλίο είναι στα μάτια μου πολύ εύκολο.

«Ένα από είδωλα της Κυριακής, γράφει για της Κυριακής τα είδωλα…»

Καλή ανάγνωση σε όλους σας, αν και εγώ έχω ήδη αρχίζει να σκέφτομαι ποιους θα βάλει ο Χρήστος στη δεύτερη βερσιόν που σίγουρα θα ετοιμάσει. Πλάκα, πλάκα οι επεμβάσεις του Καπίνο ήταν καταπληκτικές με τον Αστέρα. Ο μικρός θα γίνει είδωλο, ο Χρήστος, θα τον συμπεριλάβει σε κάποιες από τις σελίδες του επόμενου βιβλίου του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x