Μιχάλης Τσόχος

Ποια από τις δύο Μάντσεστερ θα το πάρει;

Παραδοσιακά το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον όλων, τούτες δω τις γιορτινές ημέρες, στρέφεται στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και φυσικά τις γιορτινές ημέρες όχι μόνο δεν σταματά, αλλά η δράση του κορυφώνεται.

Παραδοσιακά το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον όλων, τούτες δω τις γιορτινές ημέρες, στρέφεται στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και φυσικά τις γιορτινές ημέρες όχι μόνο δεν σταματά, αλλά η δράση του κορυφώνεται.

Του Μιχάλη Τσόχου

Μέχρι τώρα όλοι μα όλοι μιλούσαν (ακόμη και εγώ ήλπιζα μέχρι και για την Αρσεναλ, με την προυπόθεση φυσικά να είχε κάνει «διπλό» πριν 10 μέρες στο Μάντσεστερ με τη Σίτι) για πρωτάθλημα που το διεκδικούν τέσσερις ή πέντε ή και έξι ομάδες. Πριν περίπου 20 μέρες αυτό είχε δηλώσει ο Σερ Αλεξ και πριν από μία εβδομάδα ακόμη και ο Μαντσίνι μιλούσε για τουλάχιστον τρεις διεκδικήτριες του τίτλου.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές όμως μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που θα πάει στο Μάντσεστερ και απομένει να μάθουμε σε ποια πλευρά του, την γαλάζια ή την κόκκινη. Οι υπόλοιποι Τότεναμ, Τσέλσι, Αρσεναλ και Λίβερπουλ θα παίξουν το… δικό τους πρωτάθλημα μόνο που τα έπαθλα θα είναι για δύο από τους τέσσερις και θα είναι η τρίτη και η τέταρτη θέση που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.

Στη μάχη του Μάντσεστερ και αυτή του πρωταθλήματος όμως, η οποία καίει και τον περισσότερο κόσμο, το ερώτημα είναι ένα. Υπάρχει φαβορί; Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα ξεχωρίζεις σήμερα μία από τις δύο. Πριν αρχίσει η Πρέμιερ Λιγκ είχα κάνει την εκτίμηση ότι η Γιουνάιτεντ θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα μόνο αν δεν κατέβει σε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι μερικούς μήνες μετά υπάρχει μία διαφοροποίηση της κατάστασης. Η Σίτι είναι πρώτη, αεράτη, παίζει καλύτερα και πάει τρένο. Εχοντας και το προβάδισμα των δύο βαθμών θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι φαβορί.

Για σκεφτείτε το όμως και λίγο διαφορετικά. Η Γιουνάιτεντ είχε μέχρι τώρα με εξαίρεση τον πρώτο μήνα, τα μαύρα της τα χάλια. Εμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ σε έναν όμιλο όπου η λογική έλεγε ότι και με τα δεύτερα θα έκανε περίπατο. Είχε ένα σωρό τραυματισμούς και για δύο μήνες περίπου έβαζε γκολ μόνο με αίτηση. Παρά ταύτα με μπόλικες νίκες εντός και εκτός με σκορ 1-0 η Γιουνάιτεντ που δεν… βλέπεται είναι μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη Σίτι. Νομίζω λοιπόν ότι έτσι όπως ήρθε το πράγμα και με τον Σερ Αλεξ να είναι και εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και να μην τον αφορά το Europa League όπως μέσες άκρες είπε και δημόσια (αντίθετα ο Μαντίσινι έθεσε ως δεύτερο μεγάλο στόχο της χρονιάς την κατάκτησή του) η Γιουνάιτεντ θα τα δώσει όλα για αυτό το πρωτάθλημα και οι πιθανότητες της στα μάτια μου είναι αυτή τη στιγμή οριακά περισσότερες. Γιουνάιτεντ ή Σίτι; 51-49% νομίζω ότι είναι η απάντηση.

Υ.Γ. Το ποδόσφαιρο είναι και θέμα ψυχολογίας. Εκείνη η ξεγυρισμένη εξάρα της Σίτι στο Ολντ Τράφορντ σόκαρε τη Γιουνάιτεντ για αρκετές εβδομάδες. Οι δύο τους σε δύο εβδομάδες τα ξαναλένε σε νοκ άουτ ματς για το Κύπελλο. Μην απορήσετε αν το αποτέλεσμα αυτού του ματς παίξει καθοριστικό ρόλο όχι στο ποιος θα πάρει το Κύπελλο, αλλά στο ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x