Μιχάλης Τσόχος

Ο Ξενιάδης και άλλα… επενδυτικά φρούτα

Στην ΑΕΚ και στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί επενδυτές που τρόμαζαν τους πάντες στην προοπτική να αναμειχθούν με τα διοικητικά της ΑΕΚ. Από τον… Βασιλιά της πέστροφας, τον… Βασιλιά των στριπτιτζάδικων, τον μεγιστάνα με τις βάρκες από το Μέξικο, μέχρι τον Μπόμπ Κοζώνη και τώρα τον Ξενιάδη, έχουν εμφανιστεί δήθεν ζάπλουτοι οι οποίοι είχαν όνειρο από μικροί να κάνουν μεγάλη την ΑΕΚ. Του Μιχάλη Τσόχου

Στην ΑΕΚ και στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί επενδυτές που τρόμαζαν τους πάντες στην προοπτική να αναμειχθούν με τα διοικητικά της ΑΕΚ. Από τον… Βασιλιά της πέστροφας, τον… Βασιλιά των στριπτιτζάδικων, τον μεγιστάνα με τις βάρκες από το Μέξικο, μέχρι τον Μπόμπ Κοζώνη και τώρα τον Ξενιάδη, έχουν εμφανιστεί δήθεν ζάπλουτοι οι οποίοι είχαν όνειρο από μικροί να κάνουν μεγάλη την ΑΕΚ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Όταν λοιπόν έχουμε φτάσει και στην εποχή της κρίσης που ουδείς σοβαρός επιχειρηματίας έχει την διάθεση να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τέτοιου είδους φαινόμενα θα βρίσκονται στα φόρτε τους. Και προσέξτε δεν αποκλείω καθόλου όχι μόνο να πάρει την ΑΕΚ ο Ξενιάδης, αλλά και να βάλει και κάποια χρήματα τώρα στις αρχές και να αντιμετωπιστούν κάποια από τα πολλά προβλήματα ρευστότητας που έχει τώρα η ΑΕΚ.

Το ζήτημα όμως είναι πρώτον, σε ποιον ανήκουν αυτά τα χρήματα και δεύτερον ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Ξενιάδη. Διότι σας θυμίζω ότι για να πάρει ο Ξενιάδης την ΑΕΚ, πρέπει να πάρει την έγκριση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού και κάτι τέτοιο δεν μου φαίνεται καθόλου πιθανό. Και τέλος πάντων ένας τόσο σοβαρός επιχειρηματίας όπως θέλει να εμφανίζεται ο κύριος Ξενιάδης γιατί δεν μας ενημερώνει για τις εταιρείες του, τη μετοχική σύνθεσή της και τις δραστηριότητές τους; Θα ήταν τόσο απλό και τόσο εύκολα και θα έκλεινε και τα στόματα όλων όσων αμφιβάλλουν για τις προθέσεις και τις δυνατότητές του.

Από την άλλη, ξέρω ότι πολλοί από εσάς, κυρίως φίλοι της ΑΕΚ θα αναρωτηθείτε, αν η ΑΕΚ είναι καλύτερα τώρα; Ναι, οποιοδήποτε άφραγκος, ή οποιοσδήποτε μη διαθέσιμος να βάλει χρήματα, αλλά κανονικό και υπαρκτό πρόσωπο είναι καλύτερος από έναν επενδυτή φάντασμα. Τα προβλήματα της ΑΕΚ και της όποιας ομάδας έχει τόσο σοβαρά οικονομικά ζητήματα μπορεί να λυθούν προσωρινά, για έναν δύο ή και πέντε μήνες με επενδυτές φαντάσματα, τα επόμενα χρόνια όμως θα γίνουν πολύ χειρότερα. Η ΑΕΚ βρίσκεται σήμερα εδώ που βρίσκεται και γιατί στο παρελθόν πέρασαν από την ομάδα και τη διέλυσαν οικονομικά επενδυτές τύπου Ψωμιάδη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x