Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ο Αντσελότι επανέφερε τη λογική στο Παρίσι

Ναι, ναι, δεν «έκοψε» ο Κάρλο Αντσελόνι, ο νέος προπονητής της Παρί τον Μπέκαμ. Ο Μπέκαμ «έκοψε» την Παρί, διότι η οικογένειά του περνάει τόσο καλά στις ΗΠΑ, που δεν θέλει να μετακομίζει χειμωνιάτικα. Κι έχεις τόσες πολλές δουλειές στο Λος Άντζελες η Βικτόρια, χιλιάδες, μυριάδες θα έλεγα, που δεν της πάει καρδιά να τις κλωτσήσει: συναυλίες, ταινίες, οίκο μόδας, reality με τη ζωή της, φίρμα με ξινά πορτοκάλια, ό,τι βάλει ο ανθρώπινος νους...

Ναι, ναι, δεν «έκοψε» ο Κάρλο Αντσελόνι, ο νέος προπονητής της Παρί τον Μπέκαμ. Ο Μπέκαμ «έκοψε» την Παρί, διότι η οικογένειά του περνάει τόσο καλά στις ΗΠΑ, που δεν θέλει να μετακομίζει χειμωνιάτικα. Κι έχεις τόσες πολλές δουλειές στο Λος Άντζελες η Βικτόρια, χιλιάδες, μυριάδες θα έλεγα, που δεν της πάει καρδιά να τις κλωτσήσει: συναυλίες, ταινίες, οίκο μόδας, reality με τη ζωή της, φίρμα με ξινά πορτοκάλια, ό,τι βάλει ο ανθρώπινος νους... Και είναι και μπανάλ το βλαχο-Παρίσι για τη Βικτόρια που είναι μια αριστοκράτισσα, μια Λαίδη. Πού νομίζετε ότι γεννήθηκε; Στο Μπάκινγχαμ απ’ έξω!

Και τώρα που ευθυμήσαμε και βγάλαμε αυτή τη γλυκιά δήλωση για να μην εκθέσουμε τον σπουδαίο Μπέκαμ και να προστατεύσουμε την υστεροφημία του, ας ασχοληθούμε με σοβαρά πράγματα: ο Αντσελότι είναι ένας σπουδαίος προπονητής και μια μεγάλη προσωπικότητα και το αποτυχημένο του πέρασμα από την Τσέλσι, καθόλου δεν μουντζουρώνει την εικόνα του. Μια δεύτερη συνεχόμενη όμως αποτυχία, θα το μουντζουρώσει - ειδικά αν δεν τα καταφέρει σε δυο συνεχόμενες ομάδες με πολλά λεφτά και διάθεση να ξοδέψουν για να ικανοποιήσουν τα «θέλω» του. Εκεί, δεν θα υπάρχουν άλλες δικαιολογίες, θα αρχίσει να ξεφτίζει ο μύθος του και η επόμενη επαγγελματική πρόταση, θα είναι από ομάδα χαμηλότερου επιπέδου.

Ο Αντσελότι δεν θέλει να πάθει κανένα τέτοιο χουνέρι. Αντιθέτως, θέλει να φτιάξει κάτι σπουδαίο με τα ατέλειωτα λεφτά που βρήκε στην Παρί, μια ομάδα που πρώτα θα κυριαρχήσει στη Γαλλία και στη συνέχεια θα είναι ανταγωνιστική στο Champions League. Για να γίνει αυτό, θέλει σπουδαίους παίκτες κι όχι πρώην σπουδαίους παίκτες, θέλει εν ενεργεία κι όχι απόμαχους, θέλει κανονικούς ποδοσφαιριστές κι όχι αυτούς που κουβαλάνε χορηγούς, θέλει παίκτες που να τους κυνηγάνε οι φωτογράφοι γι’ αυτά που κάνουν στο γήπεδο κι όχι γι’ αυτά που κάνουν στις κοσμικές τους εξόδους.

Σου λέει ο Αντσελότι «αγαπητά αφεντικά, αν θέλετε να βγάλετε λεφτά και να φέρετε σπόνσορες, φτιάξτε ένα βαρβάτο διαφημιστικό τμήμα. Ή φέρτε μου παιχταράδες 22, 25 ή 28 ετών». Διότι αν του έφερναν τον Μπέκαμ, κάπου - κάπως - κάποτε θα έπρεπε να τον βάζει να παίζει, για να είναι όλοι χαρούμενοι - εκτός απ’ τον ίδιο. Και με συμψηφισμούς, εκπτώσεις και εμπορικές συμφωνίες, ομάδα δεν κάνεις. Τουλάχιστον όχι ομάδα όπως την έχει ο ίδιος ο προπονητής στο μυαλό του.

Κι είναι και κρίμα εδώ που τα λέμε να έχεις τόσο πολύ χρήμα, να μπορείς να αποκτήσεις τους περισσότερους σπουδαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου κι εσύ να πηγαίνεις να παίρνεις τον Μπέκαμ στα τελειώματά του. Ο Πάτο, μάλιστα, είναι καλή περίπτωση, παρόλους τους συχνούς τραυματισμούς, όπως και ο Κακά που επίσης ακούστηκε. Είναι και «δικά του παιδιά». Και οι υπόλοιποι που ακούστηκαν ή θα ακουστούν, μπορούν να γίνουν στην πορεία «δικά του παιδιά», αν έχουν τη διάθεση να μάθουν, να τον ακούσουν, να δουλέψουν σκληρά υπό τις οδηγίες του.

Αρκεί να έχουν υπομονή τα βαθύπλουτα αφεντικά της Παρί. Ούτε η Ρώμη χτίστηκε σε μια μέρα, ούτε ο Πύργος του Άιφελ, ούτε καν μια κρεπερί στις όχθες του Σηκουάνα. Και στην τελική, εδώ δείχνουν υπομονή Κινέζου συνταξιούχου οι επίσης πλούσιοι της Σίτι με τον Μαντσίνι. Κοτζάμ Αντσελότι δεν αξίζει τουλάχιστον τη διπλάσια;

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x