Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Οι αποτυχημένες μεταγραφές του Ολυμπιακού

Την ώρα που γύρω του όλα γκρεμίζονται, ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που πλέει με ούριο τον άνεμο και τεντωμένα τα πανιά. Κι όμως, ενώ προπορεύεται στο πρωτάθλημα και έφτασε μία ανάσα από την πρόκρισή του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει να περηφανεύεται -και ταυτοχρόνως να προβληματίζεται- για το γεγονός ότι στην πορεία του αυτοί συνεισέφερε περίπου το μισό του ρόστερ.

Την ώρα που γύρω του όλα γκρεμίζονται, ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που πλέει με ούριο τον άνεμο και τεντωμένα τα πανιά. Κι όμως, ενώ προπορεύεται στο πρωτάθλημα και έφτασε μία ανάσα από την πρόκρισή του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει να περηφανεύεται -και ταυτοχρόνως να προβληματίζεται- για το γεγονός ότι στην πορεία του αυτοί συνεισέφερε περίπου το μισό του ρόστερ. Από τους παίκτες που αποκτήθηκαν εν μέσω τυμπανοκρουσιών το καλοκαίρι το 1/3 είναι αυτοί που κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στο αναγκαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο (Ορμπάιθ, Μακούν, Μαρκάνο και μάλλον ο Φέισα), ενώ τα 2/3 χάθηκαν κάπου μεταξύ πάγκου, εξέδρας, δανεισμών και μη αναστρέψιμων αγωνιστικών αδυναμιών.

Καθώς, λοιπόν, το financial fair play έρχεται να σφίξει τα λουριά σε όλους και ξαφνικά οι ακαδημίες φαίνονται δελεαστικότερες από ποτέ, ας ρίξουμε μια ματιά στα φετινά αποκτήματα, κυρίως διότι η αναγκαιότητα μείωσης του ρίσκου στις μεταγραφές είναι πλέον αναγκαία προϋπόθεση, τόσο για τη διάκριση όσο και για την οικονομική ευημερία.

Φράνκο Κοστάντζο
Θα μείνει στην ιστορία ως βασικό μέλος του «διδύμου της γκάφας»: Αν ο Έρβιν Λέμενς ήταν ο Μπόλεκ, ο Αργεντινός θα είναι ο Λόλεκ του. Οι παλιότεροι θα τον συγκρίνουν και με τον Πολέτι, που τα έτρωγε όρθιος γιατί είχε πρόβλημα με τη μέση του και... έδεσε το γλυκό.

Χαβιέρ Χαβίτο

Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε ποιότητα ασθενής. Στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι συχνότερα στη 18άδα, αλλά για 11άδα ούτε λόγος.

Βιθέντε Μόνχε
Οφείλει να κριθεί επιεικέστερα από τους υπόλοιπους καθότι ήρθε αργά, εντούτοις μέχρι στιγμής έχει δείξει απλώς ότι είναι καλύτερος από τον Αμπντούν, πράγμα που με τις φετινές εμφανίσεις του Αλγερινού δεν το λες δα και «παράσημο».

Φραν Γέστε
Υψηλές προσδοκίες, χαμηλές πτήσεις. Λίγο η ανετοιμότητα, λίγο οι τραυματισμοί και λίγο η αμυντική ραθυμία του σκιαγραφούν την -μέχρι σήμερα πενιχρή- αγωνιστική του παρουσία. Φυσικά και ξέρει όση μπάλα ξέρουν όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του μαζί, όμως μέχρι τώρα η μόνη φωτογραφία που μπορεί να κουβαλήσει μαζί του αποδεικνύοντας ότι έπαιξε στον ΟΣΦΠ είναι αυτή της ασιστ του στον Φετφατζίδη στη Μασσαλία.

Τζαμέλ Αμπντούν

Αν η προσπάθεια μετριόταν σε επιτάχυνση, θα κόντραρε στο χαλαρό μια Hayabusa. Επειδή όμως το «ταβάνι» του είναι ορατό, το μόνο που καταφέρνει είναι να κουτουλάει συνεχώς πάνω του, γεμίζοντας το κεφάλι του καρούμπαλα.

Κάται, Γκρμπιτς, Σουμπίνιο, Δασκαλάκης
Δανεικός σε ΟΦΗ και Βοϊβοντίνα, δανεικός στον Λεβαδειακό, δανεικός σε ΟΦΗ και Λεβαδειακό και τρίτος τερματοφύλακας κατά σειρά. Ναι, προφανώς και σε κάθε ρόστερ υπάρχουν «γεμίσματα», πόσα τέτοια όμως αντέχει μια ομάδα να της «φορτώνεις» σε ένα καλοκαίρι;

Γιάννης Ζαραδούκας
Ήρθε ο «μουντιαλικός που θα παλέψει στα ίσια με τον Χολέμπας» ή ακόμα;

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x