Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Τον Λέτο δεν θα μπορούσαν να τον κρατήσουν ούτε οι πολυμετοχικοί

Θεωρώ απόλυτα λογικό να έχει σουξέ ο Σεμπάστιαν Λέτο και να τραβάει την προσοχή διάφορων ομάδων του εξωτερικού - είτε από το «προηγμένο» ιταλικό πρωτάθλημα, είτε από το φραγκάτο τουρκικό. Όσο χαμηλής δυναμικότητας και να είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, αρκεί να τον παρακολουθήσει κανείς live ή να δει ένα dvd όχι απαραίτητα με τα γκολ του, αλλά κυρίως με τις κινήσεις του στο γήπεδο για να πειστεί για την αξία του.

Θεωρώ απόλυτα λογικό να έχει σουξέ ο Σεμπάστιαν Λέτο και να τραβάει την προσοχή διάφορων ομάδων του εξωτερικού - είτε από το «προηγμένο» ιταλικό πρωτάθλημα, είτε από το φραγκάτο τουρκικό. Όσο χαμηλής δυναμικότητας και να είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, αρκεί να τον παρακολουθήσει κανείς live ή να δει ένα dvd όχι απαραίτητα με τα γκολ του, αλλά κυρίως με τις κινήσεις του στο γήπεδο για να πειστεί για την αξία του: έχει τη χάρη και τις κινήσεις Αργεντινού εξτρέμ (αφού αυτό είναι) και έχει προσθέσει στο παιχνίδι του πλέον την κίνηση χωρίς τη μπάλα και το ξεμαρκάρισμα, μαζί με τα καλά τελειώματα των φάσεων.

Παράλληλα, για όποιον τον γλυκοκοιτάζει, παίζει ρόλο και μια ματιά στο βιογραφικό του: πέρασε από τη Λίβερπουλ (όπου δεν έπαιξε πολύ όχι διότι ήταν κακός, αλλά κυρίως λόγω μη κοινοτικού διαβατηρίου και προβλημάτων στην ανανέωση της άδειας εργασίας), πήρε στην Ελλάδα τίτλους με δυο διαφορετικές ομάδες, είναι φέτος πρώτος σκόρερ με 15 γκολ στα μισά του πρωταθλήματος. Εντυπωσιακά όλα αυτά να τα διαβάζεις, για έναν παίκτη που είναι σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία και - όσο κι αν ακούγεται απίθανο - είναι ακόμα εξελίξιμος: στα 24 του «έμαθε» καινούργια πράγματα και εξέλιξε το παιχνίδι του, αφού μεταμορφώθηκε σε αρχι-σκόρερ, πετυχαίνοντας σε λίγους μήνες όσα γκολ δεν είχε βάλει σε όλη του την καριέρα που λέει ο λόγος!

Ένας παίκτη σαν τον Λέτο λοιπόν, που επιπλέον έχει μεγάλη πίστη στον εαυτό του, είναι εγωιστής (άλλοτε με την καλή κι άλλοτε με την κακή έννοια) κι έχει μεγάλες ποδοσφαιρικές φιλοδοξίες, δεν μπορείς να τον κρατήσεις στην Ελλάδα, ακόμα κι αν έχεις πολλά χρήματα να του δώσεις. Και στον αστερισμό της πολυμετοχικότητας να ζούσε ακόμα ο Παναθηναϊκός και να έβγαιναν οι Παναθηναϊκάρες και να έλεγαν «για πάντα στην Παιανία», «θα του δώσουμε όσα θέλει» και «δεν έχει να πάει πουθενά». αυτό θα ήταν για λαϊκή κατανάλωση - ο Λέτο θα λαχταρούσε να πάει κάπου καλύτερα. Απλά τότε ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να παζαρέψει με μεγαλύτερη άνεση την τιμή και να περιμένει την πολύ καλή πρόταση. Ενώ τώρα θα «βολευτεί» με μια πρόταση που θα είναι καλή ή αρκετά καλή, διότι αν χρωστάς της Μιχαλούς, δεν είσαι σε θέση να κάνεις τρελά παζάρια. Κι ας έχει και ποσοστό μεταπώλησης η Λίβερπουλ, που θα μειώσει τα λεφτά που θα βάλει στην τσέπη ο Παναθηναϊκός. Μην ξεχνάμε ότι το συμβόλαιο του Λέτο δεν είναι ισόβιο κι αν ο Παναθηναϊκός κάνει το λάθος να μην τον πουλήσει ή να μην τον ανανεώσει όσο είναι ακόμα νωρίς, μπορεί να μπει σε περιπέτειες και να τον χάσει χωρίς να πάρει τίποτα ή παίρνοντας ψίχουλα...

Ο μοναδικός σύμμαχος του Παναθηναϊκού στην υπόθεση Λέτο, ίσως να είναι το πόσο καλά νιώθει εδώ ο Αργεντινός, πόσο «βασιλιάς» αισθάνεται και πόσο θα του εγγυηθούν ότι θα είναι πρώτη μούρη στο Καβούρι κάπου αλλού. Στην Ιταλία, που φαντάζομαι ότι θα προτιμούσε ο ίδιος να πάει, δύσκολα θα του έδιναν τέτοιες υποσχέσεις. Στην Τουρκία θα του τις έδιναν, αλλά δεν τον έχω για τύπο που θα αποφάσιζε για το μέλλον του με γνώμονα αποκλειστικά το καλό συμβόλαιο - κι αν είναι να πάει σε ένα πρωτάθλημα αντίστοιχης δυναμικότητας με το ελληνικό, γιατί να το κάνει πέρα από αστρονομικά χρήματα, που δεν φαντάζομαι να μπορούν ή να θέλουν να του δώσουν;

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x