Γενικά

Οι Ελληνες που διέσχισαν την έρημο…

Μπορεί το παραδοσιακό ράλι Ντακάρ να έφυγε από την Αφρική, λόγω φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων και να διεξάγεται εδώ και δύο χρόνια (σε εξέλιξη ο φετινός αγώνας) σε Αργεντινή και Χιλή (φέτος και στο Περού), εντούτοις αγώνας από το Παρίσι μέχρι το Ντακάρ, ως αναβίωση του αυθεντικού αγώνα, έγινε και μόλις ολοκληρώθηκε.

Μπορεί το παραδοσιακό ράλι Ντακάρ να έφυγε από την Αφρική, λόγω φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων και να διεξάγεται εδώ και δύο χρόνια (σε εξέλιξη ο φετινός αγώνας) σε Αργεντινή και Χιλή (φέτος και στο Περού), εντούτοις αγώνας από το Παρίσι μέχρι το Ντακάρ, ως αναβίωση του αυθεντικού αγώνα, έγινε και μόλις ολοκληρώθηκε. Σε αυτόν συμμετείχαν και οι Ελληνες Παλάσκας/Ζαχαρίου, οι οποίοι έφτασαν στο Ντακάρ μετά από 13 μέρες.

Τερμάτισαν 34οι στη γενική κατάταξη, 26οι στην κατηγορία Τ1 και 7οι στην κλάση 1.1. Η επίδοση αυτή θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αν δεν υπήρχε η ατυχία της παραμονής της πρωτοχρονιάς (κόλλησαν στην άμμο μαζί με περίπου 20 οχήματα για πολλές ώρες) και αν το πλήρωμα είχε μεγαλύτερη εμπειρία στην έρημο.
Τον αγώνα κέρδισε, για μία ακόμη φορά, ο έμπειρος Ζαν Λουί Σλεσέρ, με το buggy όχημα που έχει σχεδιάσει ο ίδιος!

O τερματισμός τελικά δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση. Την αρχικά καλή εμφάνιση διαδέχθηκε η περιπέτεια της πρωτοχρονιάς. Στη συνέχεια οι άνεμοι έκαναν την έρημο στη Μαυριτανία πολύ δύσκολη. Αναγκάστηκαν να κάνουν επισκευές κάτω από αδιανόητες καταστάσεις, με πολύ αέρα και αμμοθύελλα. Στην 9η ειδική έσπασαν οι μπιλιοφόροι και αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με δύο «απλούς», τους οποίους «πάντρεψαν» με τα εξελιγμένα άκρα. Ο δρόμος ήταν πολύ κακός, σε σημείο να κινδυνεύσει να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο του σέρβις!
Αντε και του χρόνου με περισσότερη τύχη.

Επιμέλεια Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x