Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Το Πλεσείν φυγείν αδύνατον

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να τους κάνει ευτυχισμένους η παρουσία του Νταμιάν Πλεσί, πέρα απ’ αυτούς που τους κάνει ευτυχισμένους η απουσία του, σαν τη Λίβερπουλ όταν τον πούλησε και τον Παναθηνα_ϊκό όταν τον δάνεισε: μιλάμε για την Ντονκάστερ! Ο προπονητής της ομάδας, Ντιν Σόντερς δήλωσε όχι απλά αισιόδοξος για το πόσο θα βοηθήσει την ομάδα αλλά ήταν σχεδόν εκστασιασμένος που τον έχει στη διάθεσή του.

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να τους κάνει ευτυχισμένους η παρουσία του Νταμιάν Πλεσί, πέρα απ’ αυτούς που τους κάνει ευτυχισμένους η απουσία του, σαν τη Λίβερπουλ όταν τον πούλησε και τον Παναθηνα_ϊκό όταν τον δάνεισε: μιλάμε για την Ντονκάστερ! Ο προπονητής της ομάδας, Ντιν Σόντερς δήλωσε όχι απλά αισιόδοξος για το πόσο θα βοηθήσει την ομάδα αλλά ήταν σχεδόν εκστασιασμένος που τον έχει στη διάθεσή του. Και «ο Πλεσί έχει να αποδείξει πολλά» και δώσε «έχει αγωνιστεί στο Champions League κι αυτό αποτελεί ένα καλό στοιχείο» και ακόμα παραπάνω «οι οπαδοί μας θα ενθουσιαστούν όταν τον δουν να παίζει». Μιλάμε για μεγαλεία!

Δεν ξέρω αν ο κύριος Σόντερς το τσούζει ή γενικά πίνει κανένα ποτηράκι παραπάνω, αλλά εγώ του εύχομαι να του πάνε όλα καλά. Ως προς το τι έχει να αποδείξει ο Πλεσί, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι - εκτός από το ότι δεν είναι κρυουλιάρης, αφού και στην Αθήνα Αύγουστο μήνα με καύσωνα και 40 βαθμούς, είχε εμφανιστεί με αμάνικο πουπουλένιο μπουφάν. Για την εμπειρία στο Champions League, δεν τον λες βέβαια και Ραούλ σε συμμετοχές αλλά τέλος πάντων και μια φορά να έχεις παίξει έστω και για ένα λεπτό σε αγώνα Τσου-Λου, γράφεται στο βιογραφικό σου, όπως ότι αν έχεις παίξει μια φορά με την Εθνική σου, είσαι διεθνής και αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Αν εκτιμά ο κύριος Σόντερς ότι ο Πλεσί έχει αποκομίσει πολλές και πολύτιμες εμπειρίες στο Champions League, με γεια του και χαρά του.

Τώρα, για το αν και πόσο θα ενθουσιαστούν οι οπαδοί της τιμημένης Ντονκάστερ μόλις τον δουν, ας τους αφήσουμε να ενθουσιαστούν αυθορμήτως και αυτοβούλως κι ας μην προκαταλαμβάνουμε καταστάσεις και συναισθήματα. Διότι μπορούμε να θυμηθούμε πόσο πολύ ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στην εν Ελλάδι θητεία του για παράδειγμα και να πέσουμε σε βαθιά μελαγχολία. Πώς ήρθε από κοτζάμ Λίβερπουλ, αψηλός, ευθυτενής, ωραίος ως «νέος Βιεϊρά» και έφυγε φορτωμένος με χιλιάδες ευρώ αλλά μηδέν αναμνήσεις. Κι όσο κι αν τον παρακαλάγαμε να πάει κάπου αλλού από το καλοκαίρι για να λάμψει η αξία του, κάπου που θα τον εκτιμούν περισσότερο από μας εδώ τους αχάριστους, εκείνος κατσικώθηκε πάνω στα 350 χιλιάρικα του συμβολαίου του και δεν κουνούσε ρούπι. Άμπαλος μπορεί να είναι, χαζός όχι.

Καλή σου τύχη λοιπόν Νταμιάν Πλεσί και να (μην) μας γράφεις. Σε ευχαριστούμε για όσα (δεν) έκανες για μας και θα χαρούμε να (μην) ξανακούσουμε νέα σου και να (μην) σε ξαναϋποδεχθούμε στο Ελ. Βενιζέλος όταν (δεν) θα επιστρέψεις γεμάτος παραστάσεις υψηλού επιπέδου για να γίνεις αυτός που (δεν) πιστέψαμε.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x