Μιχάλης Τσόχος

Δεν αποκλείστηκε ο ΠΑΟ, προκρίθηκε ο Πανιώνιος

Είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή κατάσταση. Οι μήνες που ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε τα ματς και περίμενε να δει πόσα γκολ θα βάλει, δύο, τρία, τέσσερα, μοιάζουν μακρινοί. Στις καθυστερήσεις του ματς στο Αγρίνιο με τα χίλια ζόρια βγάζει ένα γκολ. Με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ επίσης ένα. Στη Νέα Σμύρνη κανένα. Και αυτό συμβαίνει λιγότερο γιατί χάνονται ευκαιρίες (είναι και αυτό) και περισσότερο γιατί δεν φτιάχνονται ευκαιρίες.

Είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή κατάσταση. Οι μήνες που ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε τα ματς και περίμενε να δει πόσα γκολ θα βάλει, δύο, τρία, τέσσερα, μοιάζουν μακρινοί. Στις καθυστερήσεις του ματς στο Αγρίνιο με τα χίλια ζόρια βγάζει ένα γκολ. Με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ επίσης ένα. Στη Νέα Σμύρνη κανένα. Και αυτό συμβαίνει λιγότερο γιατί χάνονται ευκαιρίες (είναι και αυτό) και περισσότερο γιατί δεν φτιάχνονται ευκαιρίες. Αυτό είναι ένα γενικό, πρώτο, αλλά και ξεκάθαρο συμπέρασμα για την εικόνα του ΠΑΟ το 2012.

Του Μιχάλη Τσόχου

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως από αυτό το ματς και αυτή την βραδιά έχει ο Πανιώνιος και όχι ο Παναθηναϊκός. Στη Νέα Σμύρνη δεν αποκλείστηκε ο ΠΑΟ, προκρίθηκε ο Πανιώνιος. Και αυτή η πρόκριση ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή που χρειάζεται να νιώσουν αυτοπεποίθηση στην Πλατεία γιατί μέσα στη χρονιά, φτιάχνουν μία άλλη, νέα ομάδα, προσπαθώντας να γλιτώσουν και από τον οικονομικό βραχνά.

Ο Εστογιανόφ, ο Ριέρα, ο Κουμόρτζι, ο Ελευθερόπουλος δεν κατοικούν πλέον στην Πλατεία και σε λίγες μέρες δεν θα κατοικούν και οι Τσότσαλιτς, Ντάτο και ποιος ξέρει ακόμη ποιος άλλος. Μία επιλογή αναγκαστική, που το σχέδιο προέβλεπε να έχει γίνει το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν έγινε. Τότε ξεχάστηκαν, μεγαλοπιάστηκαν και τους κράτησαν όλους πιστεύοντας ότι μπορούν να τους πουλήσουν τον Γενάρη. Σε αυτή την οικονομική κρίση δεν υπάρχει κανείς όμως να αγοράσει. Όπως φαίνεται από την ομάδα που έχει φτιαχτεί το σχέδιο έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από το καλοκαίρι, αλλά όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Αυτή η νίκη και αυτή η πρόκριση θα δώσει μεγάλο κουράγιο σε όλους, ποιος ξέρει γιατί όχι ίσως να ανοίξει και ευρωπαϊκούς δρόμους (θυμίζω ότι πλέον είναι έξω ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ), οπότε ο δρόμος για τον τελικό μπορεί να μην είναι και τόσο δύσβατος για τον Ιστορικό, ο οποίος δεν μπορεί παρά να βάλει στο πλάνο του εκτός από τη σωτηρία και την επιτυχία. Και θα είναι μία τεράστια επιτυχία για αυτόν τον σύλλογο να φτάσει φέτος, υπό αυτές τις συνθήκες στον τελικό. Αν και εδώ πρέπει να σημειώσω κάτι. Οσοι έφυγαν έφυγαν. Από εδώ και στο εξής όποιος φεύγει Τσότσαλιτς (ένα από τα τρία τέσσερα καλύτερα στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος) και Ντάτο, πολύ δύσκολα θα καλυφθεί το κενό του. Είπαμε όμως η κρίση δεν σου αφήνει επιλογές. Μακάρι να υπήρχαν στον Πανιώνιο για αυτούς τους δύο παίκτες, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x