Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Κάρολ, ένας Καρνέζης σε μεγέθυνση

Στα φοβερά παιχνίδια που παίζει η μοίρα (και) στο ποδόσφαιρο, οι πρωταγωνιστές των ημερών σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχουν αρκετά κοινά. Ο Ρόι Κάρολ και ο Ορέστης Καρνέζης, δεν έχουν κοινό τόπο συζήτησης μόνο λόγω θέσης, αλλά και λόγω ενός γκολ που στιγμάτισε τη μέχρι σήμερα καριέρα τους. Ο Ελληνας στοιχειώνεται από εκείνο το γκολ από τη σέντρα, του Μίτσελ, στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-3, του περασμένου Φεβρουαρίου.

Στα φοβερά παιχνίδια που παίζει η μοίρα (και) στο ποδόσφαιρο, οι πρωταγωνιστές των ημερών σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχουν αρκετά κοινά. Ο Ρόι Κάρολ και ο Ορέστης Καρνέζης, δεν έχουν κοινό τόπο συζήτησης μόνο λόγω θέσης, αλλά και λόγω ενός γκολ που στιγμάτισε τη μέχρι σήμερα καριέρα τους. Ο Ελληνας στοιχειώνεται από εκείνο το γκολ από τη σέντρα, του Μίτσελ, στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-3, του περασμένου Φεβρουαρίου. Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας από εκείνο που έφαγε, αλλά δεν μέτρησε, το περίφημο «goal that never was», σε ένα σουτ που έκανε περίπου από τη σέντρα ο Πέδρο Μέντες της Τότεναμ τον Ιανουάριο του 2005.

Τον 34χρονο Κάρολ αυτή η ιστορία τον απασχολεί ακόμη, περίπου επτά χρόνια μετά. Μπαίνει σε κάθε συζήτηση που κάνει με τα βρετανικά media, είναι ανάμεσα στα topics όλων των συνεντεύξεων που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια. Χάρη στη μαγκιά του και το πνεύμα του όμως ο Κάρολ έχει κάνει μεγάλο comeback. Περίπου έναν χρόνο πίσω, ο πρώην τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ είχε φτάσει να προπονείται μόνος, σε ένα γυμναστήριο στο Εσεξ, για να κρατά τον εαυτό του έτοιμο, τον καιρό που έψαχνε απεγνωσμένα για ομάδα και έφτανε να δίνει συνεντεύξεις στη «Sun», για να βάλει αγγελία για δουλειά. Σήμερα ακούει το όνομά του στη λίστα των υποψήφιων για τον Ολυμπιακό, διαβάζει ότι είναι πιο πιθανή από ποτέ η επιστροφή του στην Εθνική της πατρίδας του μετά από περίπου 6 χρόνια, ακούει ότι τον σκέφτεται η Γουίγκαν και (ξανά) η Οντένσε.

Ο Καρνέζης δεν θα σταματήσει ακόμη να ακούει και να διαβάζει για εκείνο το γκολ του Μίτσελ. Χάρη στη δουλειά του όμως «ανάγκασε» τον Ζεσουάλντο Φερέιρα να τον εμπιστευτεί αντί του Καπίνο, τον οποίο έβλεπε να μην δουλεύει πολύ στις προπονήσεις. Και χάρη στην ικανότητα και τα κότσια που έβγαλε χθες στα Γιάννινα, κατάφερε για πρώτη φορά να ψηλώσει στα μάτια της κοινωνίας των αναλυτών του ελληνικού πρωταθλήματος και να ξαναβάλει τον εαυτό του στην λίστα των υπολογίσιμων τερματοφυλάκων.

Ένα από τα αξιώματα που διδάσκεται κανείς στην αθλητική δημοσιογραφία είναι το «τα εσωτερικά γκάλοπ των αποδυτηρίων σπάνια δεν λένε την αλήθεια για την αξία και τη φόρμα των ποδοσφαιριστών». Αυτά τα γκάλοπ εδώ και μήνες αναδεικνύουν τον Κάρολ σε leader του ΟΦΗ. Υποκλίνονται άπαντες στην ποιότητα, την κλάση, το πνεύμα και τη νοοτροπία ενός τερματοφύλακα που έχει βάλει οριστικά πίσω του τις περιπέτειες με το αλκοόλ και τον τζόγο και έχει αποδείξει ότι είναι γεννημένος νικητής. Τα ίδια γκάλοπ, της Παιανίας, μιλούσαν εδώ και καιρό για την πολλή δουλειά που βάζει ο Καρνέζης, το ταλέντο του αλλά και τα κότσια που έβγαλε για να ξεπεράσει όλο αυτό που του συνέβη από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x