Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Κ. Κωστάλα, το σχόλιό σας παρακαλώ...

Ευχαριστώ. Καταρχάς θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους διαγωνιζόμενους για το υψηλής ποιότητας θέαμα που μας προσέφεραν, παρότι αγωνίστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Και μ’ αυτό εννοώ το γεγονός ότι ο αγώνας πατινάζ που παρακολουθήσαμε δεν είχε προαναγγελθεί, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να μην έχουν τον απαραίτητο χρόνο για προπόνηση και προετοιμασία.

Ευχαριστώ. Καταρχάς θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους διαγωνιζόμενους για το υψηλής ποιότητας θέαμα που μας προσέφεραν, παρότι αγωνίστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Και μ’ αυτό εννοώ το γεγονός ότι ο αγώνας πατινάζ που παρακολουθήσαμε δεν είχε προαναγγελθεί, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να μην έχουν τον απαραίτητο χρόνο για προπόνηση και προετοιμασία. Γνωρίζοντας, από την πολύχρονη ενασχόλησή μου με το άθλημα, πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο οφείλω να τους απονείμω τα εύσημα για την προσπάθεια και το θάρρος που επέδειξαν. Πάμε τώρα να πούμε και λίγα πράγματα γι’ αυτούς που ξεχώρισαν.

Κ. Καρνέζη, μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά η βαθμολογία που σας έδωσα είναι ιδιαίτερα υψηλή παρότι είχατε πολλές πτώσεις. Σημασία στην περίπτωση αυτή έπαιξε το στυλ -και το δικό σας όταν πέφτατε ήταν απαράμιλλο. Θα μου επιτρέψετε να πω, χρησιμοποιώντας μια ταιριαστή παρομοίωση, ότι ήσασταν as cool as Paul Newman walking around in a suit.

Κ. Βύντρα, στην αρχή ήσασταν ελαφρώς διστακτικός αλλά όσο περνούσε η ώρα νιώθατε ολοένα και πιο άνετα, με αποκορύφωμα το άψογα εκτελεσμένο τριπλό toe loop (σ.σ. τόλουπ). Λίγο ακόμα και θα το είχατε κάνει τετραπλό. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά είμαι βέβαιος ότι θα το κατορθώσετε.

Κ. Μπιάρσμιρ, ως πιο εξοικειωμένος -λόγω καταγωγής- με τις συνθήκες οφείλω να πω ότι περίμενα κάτι περισσότερο από εσάς. Δείξατε μια σχετική αστάθεια στο διπλό axel (σ.σ. άξελ), ωστόσο η στέκα σας παρέμεινε ακούνητη στη θέση της, άρα περνάτε στην επόμενη φάση.

Κ. Βιτόλο, αγωνιστήκατε ως ζευγάρι με τον κ. Σιμάο, τον Μάτε τον Τζούνιορ. Ο ρυθμός και ο συγχρονισμός σας ήταν αρκετά καλός, με εξαίρεση το pair spin (σ.σ. περιστροφές) όπου δείχνατε να ζαλίζεστε ελαφρώς. Θα εισηγηθώ στον προπονητή σας να παίζετε συχνότερα για να βελτιώσετε τόσο την ψυχολογία όσο και την ισορροπία σας.

Κ. Κλέιτον, τα θερμά μου συγχαρητήρια. Είστε ο δεύτερος άνδρας αθλητής που βλέπω να εκτελεί με επιτυχία το Bielmann spin (σ.σ. Πιρουέτα Μπίλμαν: Ο αθλητής στηρίζεται στο ένα πόδι, ενώ κρατάει το δεύτερο και με τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι του και προς τα πίσω) μετά τον Εβγκένι Πλουσένκο. Και σ’ αυτή τη φάση σκοράρατε κιόλας! Χάρμα οφθαλμών!

Κ. Πάντε, τα συνεχόμενα διπλά σας flip (σ.σ. φλιπ) στην προσπάθειά σας να κάνετε σωστά το overlap με τον κ. Σκούφαλη ήταν αντάξια των δυνατοτήτων σας. Μετά βέβαια παρατήρησα ένα προβληματάκι στο φρενάρισμα, αλλά ευτυχώς οι διοργανωτές είχαν προνοήσει να αφαιρέσουν τα τοιχώματα της παγοπίστας κι έτσι είχατε αρκετό διαθέσιμο χώρο και δεν τραυματιστήκατε.

Κ. Κώτσιε, σε γενικές γραμμές εκτελέσατε με ακρίβεια το υποχρεωτικό πρόγραμμα μαζί με τον παρτενέρ σας, τον κ. Κηπουρό, με εξαίρεση το throw jump (σ.σ. πεταχτό άλμα) όπου κανείς δεν πέταξε κανέναν στον αέρα, παρά χάσατε τη μουσική και μείνατε αμφότεροι καρφωμένοι στο έδαφος.

Κ. Αναστασιάδη, θα κλείσω με μια κουβέντα για εσάς. Δεν ξέρω αν όντως τελικά «η Παναγιά θα γυρίσει το κουμπί», πάντως προσωπικά δεν θα το έκανα με τίποτα στην τηλεόρασή μου βλέποντάς σας να αριστεύετε στο death spiral (σ.σ. σπιράλ θανάτου) με τον συνάδελφό σας, κ. Φερέιρα. Είναι σαφές ότι η επιτυχία σας αυτή έγκειται στο γεγονός ότι εκτελέσατε πιστά τη φιγούρα ακολουθώντας το δικό σας motto, όπως το είχατε βάλει σε λέξεις το καλοκαίρι του 2000 στην περίφημη εκείνη συνέντευξη Τύπου: «Θάνατος σε όποιον διαταράξει την ηρεμία... Υπακοή σημαίνει ζωή». Αμήν.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x