Μιχάλης Τσόχος

O ΠΑΟ πήρε το προβάδισμα, ο Πιλάβιος θα πάρει τα βουνά…

Δύο φάσεις είναι αρκετές για να γίνει «του κουτρούλη ο γάμος». Ένα πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ξάνθη ο Κωνσταντινέας και ένα οφσάιντ που έκοψε τον Μήτρογλου γύρω στο 80’ στο ΟΑΚΑ είναι δυο γεγονότα που θα συζητάμε για πολύ καιρό.

Δύο φάσεις είναι αρκετές για να γίνει «του κουτρούλη ο γάμος».

Ένα πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ξάνθη ο Κωνσταντινέας και ένα οφσάιντ που έκοψε τον Μήτρογλου γύρω στο 80’ στο ΟΑΚΑ είναι δυο γεγονότα που θα συζητάμε για πολύ καιρό.

Του Μιχάλη Τσόχου

Για τα δύο ματς ας μην τα συζητάμε και πολύ. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να φάει γκολ για να αποφασίσει να παίξει, αλλά τότε ήταν όπως αποδείχτηκε αργά. Ο Παναθηναϊκός ξέχασε ξανά να παίξει, αλλά πάλι με το αγαπημένο του τώρα τελευταία 1-0 πήρε τη νίκη και μαζί το πολύ μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο.

Ο ΠΑΟ είναι ήδη δύο βαθμούς μπροστά και έχει ματς λιγότερο (την Τετάρτη με τον Λεβαδειακό) το οποίο αν κερδίσει, θα έχει τεράστιο αβαντάζ. Οι πέντε βαθμοί διαφορά -με τους «πράσινους» να έχουν μέχρι το τέλος της χρονιάς να παίξουν όλα κι όλα 12 ματς- είναι πολλοί. Θα είναι στο χέρι του ξεκούραστος και αφοσιωμένος στο ένα ματς την εβδομάδα να πάρει αυτό το πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός δεν θα είναι μόνο στο -5 (και με χειρότερο πρόγραμμα να τον περιμένει) αλλά θα συνεχίσει να παίζει Τετάρτη-Κυριακή έχοντας ματς για το Κύπελλο, αλλά και το Europa League. Αν μάλιστα η εικόνα του ΠΑΟ δεν ήταν τόσο κακή τελευταία, θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι «πράσινοι» εδώ που το έφτασαν πρέπει να αυτοκτονήσουν για να το χάσουν. Απλώς επειδή ο ΠΑΟ κερδίζει τα ματς του με τα ψέματα και με το πολύ αχνό 1-0, μένουμε στο ότι είναι το φαβορί και έχει το προβάδισμα.

Όσο για τη διαιτησία, το έχω ξαναγράψει ότι σε γενικές γραμμές φέτος τα πήγαινε συμπαθητικά. Στη 18η αγωνιστική είναι αλήθεια ότι υπάρχουν τα δύο σοβαρά λάθη που προανέφερα, τα οποία θα γίνουν για τον Πιλάβιο πραγματικός εφιάλτης. Προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν περισσότερο, αλλά καταλαβαίνω αυτό που λένε οι Ολυμπιακοί. «Τι θα είχε γίνει αν στον ΠΑΟ δεν είχε δώσει πέναλτι μαρς στο 90’ να ισοφαρίσει τον Ατρόμητο και στην Ξάνθη είχε κόψει τον Μαρκόφσκι με ανύπαρκτο οφσάιντ σε φάση τετ α τετ για να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό;». Λογικά το πρωτάθλημα θα είχε ακυρωθεί στη συνείδηση όλων ως στημένο και σικέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x