Μιχάλης Τσόχος

Η διαφορά του Ζαγοράκη με τον Αδαμίδη…

Όσο θα περνάει ο καιρός, τόσο θα καταλαβαίνουν οι ΠΑΟΚτζήδες, ότι για αυτούς ήταν μάλλον ευλογία που στο σύλλογο υπάρχουν δύο τρεις ποδοσφαιράνθρωποι και όχι τεχνοκράτες της πλάκας και κατάφεραν να μη ρίξουν το καράβι στην ξέρα.

Όσο θα περνάει ο καιρός, τόσο θα καταλαβαίνουν οι ΠΑΟΚτζήδες, ότι για αυτούς ήταν μάλλον ευλογία που στο σύλλογο υπάρχουν δύο τρεις ποδοσφαιράνθρωποι και όχι τεχνοκράτες της πλάκας και κατάφεραν να μη ρίξουν το καράβι στην ξέρα.

Όταν βλέπει κανείς τι συμβαίνει στην ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες, όπου ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες είναι έτοιμοι να την κάνουν χωρίς η ΑΕΚ να πάρει ευρώ, ο καθένας σκέφτεται ότι δεν έχουν περάσει παρά δύο εβδομάδες όπου η Βόλφσμπουργκ έδωσε περίπου 4 εκατ. ευρώ για να πάρει τον Βιεϊρίνια από τον ΠΑΟΚ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Και δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ που ελέω Ζαγοράκη, Βρύζα και των υπολοίπων δεν επετράπη η ομάδα να φτάσει στο γκρεμό. Είναι και ο Πανιώνιος που -έστω και αργά- αυτό που δεν έκανε το καλοκαίρι το έκανε μέσα σε ένα μήνα τώρα και φαίνεται να προλαβαίνει και αυτός και να γλιτώνει την ξέρα. Όλα μα όλα τα βαριά συμβόλαια αποχώρησαν (Εστογιανόφ, Ριέρα και Ντάτο), ενώ πουλήθηκαν, έστω και χωρίς μεγάλο αντίτιμο, δύο από τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας: Ο Κουμόρτζι στην Ντιζόν και ο Τσότσαλιτς στο Ισραήλ. Με αυτό τον τρόπο το μπάτζετ έπεσε σχεδόν στο μισό, σε σχέση με όσο ήταν τον περασμένο Αύγουστο και μπήκαν και στα ταμεία πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ από τις δύο πωλήσεις.

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά ο Πανιώνιος φρόντισε, με τις ευκαιρίες που έδωσε, να αναδείξει και να δώσει αξία σε δύο ακόμη περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου. Τον Σιόβα και τον Σάμαρη, που ήδη φιγουράρουν στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων.

Την ίδια ώρα στην ΑΕΚ οι περίφημοι τεχνοκράτες τι κάνουν; Είναι πλέον έτοιμοι να δουν την ομάδα να διαλύεται. Οι προσφυγές πλέον δεν είναι απειλή, αλλά πραγματικότητα και η εταιρεία θα αποφύγει την πτώχευση μόνο αν συμβεί κάτι ανεξάρτητο από τις επιλογές της διοίκησης της. Αν αποφασίσει κάποιος ή κάποιοι να βάλουν λεφτά η ΑΕΚ θα σωθεί, αλλά αυτό δεν αφορά τη σημερινή διοίκησή της. Αυτή ούτε αγοραστή βρήκε (Σαουδάραβα, Τούρκο ή Κινέζο), ούτε τους παίκτες κατάφερε να κρατήσει.

Διότι ο ΑΕΚτζής, αν έβλεπε τον Λεονάρντο ή τον Μάκο να πωλούνται στο εξωτερικό και στο ταμείο να έμπαιναν σοβαρά χρήματα θα ενοχλούνταν, αλλά θα το καταλάβαινε. Αν τους δει να φεύγουν ελεύθεροι και να καταλήγει για παράδειγμα ο Λεονάρντο στον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβει.

Είπαμε όμως. Ο ΠΑΟΚτζής τώρα θα εκτιμήσει τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του που προέβλεψαν και δεν καταστράφηκαν. Ο ΑΕΚτζής δεν ξέρω τι ακριβώς καταλαβαίνει από τον δικό του πρόεδρο και τους δικούς του συνεργάτες. Διότι και οι δύο διαχειριστές και μάλιστα προβληματικών εταιρειών είναι, μόνο που ο ένας είναι ο Ζαγοράκης και ο άλλος ο Αδαμίδης…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x