Μιχάλης Τσόχος

Tι έκανε ο Καζίμ στο Καραϊσκάκη

Ήταν ένα βράδυ του περασμένου Αυγούστου όταν καθόμασταν στα δημοσιογραφικά του Καραϊσκάκη μαζί με τον Αντώνη Πανούτσο για να δούμε το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γαλατά. Το μάτι σου έπεφτε σε εκείνο το ματς πάνω στον Μιραλάς και στον άτυχο δεξιό μπακ της Γαλατά που είχε τραβήξει τον διάολο του εκείνο το βράδυ. Ο Βαλβέρδε είχε βάλει τον Μιραλάς αριστερό εξτρέμ και τον Ριέρα δεξί με ανάποδο πόδι.

Ήταν ένα βράδυ του περασμένου Αυγούστου όταν καθόμασταν στα δημοσιογραφικά του Καραϊσκάκη μαζί με τον Αντώνη Πανούτσο για να δούμε το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γαλατά.

Το μάτι σου έπεφτε σε εκείνο το ματς πάνω στον Μιραλάς και στον άτυχο δεξιό μπακ της Γαλατά που είχε τραβήξει τον διάολο του εκείνο το βράδυ.

Ο Βαλβέρδε είχε βάλει τον Μιραλάς αριστερό εξτρέμ και τον Ριέρα δεξί με ανάποδο πόδι.

Με βάση την απόδοσή τους εκείνο το βράδυ είναι να απορεί κανείς πώς η Γαλατά πλήρωσε πολλά για να πάρει τον Ριέρα και όχι τον Μιραλάς.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ο δεύτερος που σου έβγαζε τα μάτια σε εκείνο το ματς ήταν ο Καζίμ Καζίμ. Ο κύριος ήταν η μοναδική μεγάλη απειλή για την εστία του Ολυμπιακού. Μάλιστα η κουβέντα εκείνο το βράδυ πήγαινε κάπως έτσι. «Καλός παίκτης σε γενικές γραμμές ο Χολέμπας, αλλά αμυντικά στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει μεγάλα προβλήματα. Δεν είδες τι του έκανε απόψε ο Καζίμ. Εκτός κι αν ο Μαρκάνο αποδειχτεί ότι είναι αξιόπιστο αριστερό μπακ και παίζει αυτός στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ».

Τι έκανε λοιπόν ο Καζίμ στο Καραϊσκάκη εκείνο το βράδυ του Αυγούστου; Αυτά που σε γενικές γραμμές κάνει στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Πέταγε την μπάλα μπροστά και έκανε εκπληκτικά σπριντ. Δεν είναι όμως μόνο πολύ γρήγορος, αλλά και «ταυρί» και αυτό μπορείς να το καταλάβεις ρίχνοντας μία ματιά στο εξαιρετικό γυμνασμένο και αθλητικό σώμα του. Τι άλλο κάνει; Σουτάρει πολύ δυνατά, του αρέσει να παίζει πάνω στη γραμμή, αρκετές φορές υπερβάλλει με την ατομική προσπάθεια και του αρέσει να κάνει στο γήπεδο ωραία πράγματα στο μάτι για το κοινό.

Κλασικό εξτρέμ γραμμής που δεν έχει εύκολα το γκολ αλλά έχει ευκολότερα την ασίστ. Θέλει να έχει χώρο μπροστά του και ως εκ τούτου είναι καλύτερος στο ανοικτό γήπεδο παρά στις κλειστές άμυνες. Φέτος έπαιξε σχεδόν σε όλα τα ματς της Γαλατά βασικός (18 από τα 23) και είναι παράξενο που ο Τερίμ τον άφησε να φύγει και μάλιστα δανεικός.

Ποια είναι τα μειονεκτήματά του, εκτός από την κατάχρηση προσπαθειών; Είναι λίγο άτακτο παιδί. Του αρέσει η νυχτερινή ζωή, το clubbing, oι γυναίκες, τα πολύ γρήγορα αυτοκίνητα στα οποία κολλάει το γκάζι στο πάτωμα. Έχει αρκετές φορές δώσει δικαιώματα στα πρωτοσέλιδα στην Τουρκία να ασχοληθούν μαζί του εκτός από τα αγωνιστικά και με τα εξωαγωνιστικά καμώματά του. Αν και τώρα τελευταία λένε ότι έχει μαζευτεί επειδή παντρεύτηκε. Φυσικά εκκεντρική προσωπικότητα, αλλά αυτό το καταλαβαίνει κανείς ρίχνοντας μία ματιά στις χθεσινές φωτογραφίες του από τα γραφεία του Ολυμπιακού όπου εμφανίστηκε με κάτασπρο μαλλί.

Εκτίμησή μας; Ματς σαν κι’ αυτό που θα δώσει ο Ολυμπιακός στη Μόσχα είναι κομμένα και ραμμένα για αυτόν τον παίκτη. Στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου θα συναντά πολύ κλειστές άμυνες θα έχει μεγαλύτερα προβλήματα και ας είναι θεωρητικά ευκολότερα ματς.

Για τον Χλεμπ, εφόσον ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία, θα τα πούμε αύριο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x