Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της Εθνικής

Ο Γιάννης Σερέτης, σε ένα με το οποίο, σε πολλά σημεία, συμφωνώ, έγραψε στο theinsiders.gr ότι το φετινό είναι το πρωτάθλημα των προπονητών, διότι αυτοί αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές.

Ο Γιάννης Σερέτης, σε ένα κείμενο με το οποίο, σε πολλά σημεία, συμφωνώ, έγραψε στο theinsiders.gr ότι το φετινό είναι το πρωτάθλημα των προπονητών, διότι αυτοί αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές.

Προχωρώντας τον συλλογισμό παρακάτω, γράφω για την μεγαλύτερη ευκαιρία που βρήκαν ποτέ μπροστά τους οι Ελληνες προπονητές στην σύγχρονη ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Μια ευκαιρία που θα γίνει μεγαλύτερη το ερχόμενο καλοκαίρι, αν δεν υπάρξει θεαματική ανατροπή στα οικονομικά δεδομένα, επειδή οι ΠΑΕ θα αναγκαστούν λόγω κόστους να δώσουν ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες στους Ελληνες προπονητές.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Στο σημείο που βρισκόμαστε και συζητάμε δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να υπάρξουν τρεις ή και τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για Έλληνα προπονητή: Στον Παναθηναϊκό, αν ο Ζεσουάλντο Φερέιρα αποφασίσει, μετά και από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, να επιστρέψει στην πατρίδα του. Στον Ολυμπιακό, που δεν θα είναι έκπληξη να αποφασίσει ο μόνιμα νοσταλγός του σπιτιού του Ερνέστο Βαλβέρδε να γυρίσει πίσω. Στον ΠΑΟΚ, που πιθανότατα δεν θα σηκώνει ακριβό συμβόλαιο σαν του Λάζλο Μπόλονι.

Ακόμη και στην Εθνική ομάδα, αν τελικώς ο Φερνάντο Σάντος κρίνει ότι δεν έχει νόημα να προσπαθεί με το ζόρι να της μάθει της Ελλάδας να παίζει κανονικό εθνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά η κουβέντα είναι ανοιχτή και για όλους, μα όλους τους πάγκους της Superleague που είναι σήμερα κατειλημμένοι από ξένο προπονητή, δηλαδή του Άρη και της Κέρκυρας, που δεν έχουν Έλληνα.

Το φαβορί, το έχω ξανασημειώσει, για την ανάδειξη σε MVC είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η αγορά του ποδοσφαίρου ξεχειλίζει αυτή την εποχή από καλά λόγια για τη δουλειά που παρουσιάζει στην Ξάνθη. Κι αν δεν την χαλάσει την εικόνα του στο φινάλε, είναι περίπου βέβαιο ότι θα του προταθεί ένας μεγαλύτερος πάγκος τον ερχόμενο Ιούνιο.

Άτσαλα, δίχως σχέδιο, από ανάγκη, το ελληνικό ποδόσφαιρο επιστρέφει σε ελληνικά χέρια, αλλά και ελληνικά πόδια. Αναγκάζεται από την κρίση να δώσει και πάλι τη μπάλα στους Ελληνες, προπονητές και ποδοσφαιριστές. Καθόλου κακό νέο. Αρκεί να συνειδητοποιήσουν οι Ελληνες προπονητές και ποδοσφαιριστές το μέγεθος της ευκαιρίας που παίρνουν, έστω κατά λάθος, στα χέρια και τα πόδια τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x