Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Ο Ολυμπιακός υπερέχει

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε τον Αμπντούν. Κι αυτός του καθάρισε το ματς. Ακόμη όμως και αν δεν του «έβγαινε» ο Αμπντούν, είχε να περιμένει από τον Μιραλάς, που άλλωστε βοήθησε κι αυτός στο «καθάρισμα» του ντέρμπι. Κι αν δεν έβγαινε αυτός, υπήρχε ο Τζιμπούρ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε τον Αμπντούν. Κι αυτός του καθάρισε το ματς. Ακόμη όμως και αν δεν του «έβγαινε» ο Αμπντούν, είχε να περιμένει από τον Μιραλάς, που άλλωστε βοήθησε κι αυτός στο «καθάρισμα» του ντέρμπι. Κι αν δεν έβγαινε αυτός, υπήρχε ο Τζιμπούρ. Κι αν αυτοί δεν ήταν αρκετοί, υπήρχαν κι ο Φουστέρ, κι ο Πάντελιτς, αλλά και ο Καζίμ Ρίτσαρντς. Αυτή, το βάθος και το περίσσευμα ποιότητας του ρόστερ, είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τους υπόλοιπους. Διαφορά ικανή να αποφασίσει ποιος θα σηκώσει την άνοιξη το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Σύμφωνοι, έκανε λάθη ο Ζεσουάλντο Φερέιρα χθες στη Λειβαδιά. Εκανε λάθη απόψε ο Λάζλο Μπόλονι στην Τούμπα. Κάνει λάθη ο Νίκος Κωστένογλου στην ΑΕΚ. Ναι, σωστά, αλλά λάθη κάνει και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός όμως παίρνει πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από τους ποδοσφαιριστές του συγκριτικά με αυτή που λαμβάνουν από τους δικούς τους οι συνάδελφοί του. Βρίσκει πρακτική εφαρμογή το «οι παίκτες κάνουν μάγκα τον προπονητή» αξίωμα της θεωρίας του ποδοσφαίρου και του ομαδικού αθλητισμού. Ο Ολυμπιακός έχει σήμερα πολύ περισσότερους ποδοσφαιριστές της «κάνω μάγκα τον προπονητή» κατηγορίας. Υπερέχει σε αυτό τον τομέα έναντι όλων.

Στην αρχή της περασμένης «Super Sunday» έλεγα στον Μιχάλη Τσόχο ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να απονείμουμε τον τίτλο στον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Διότι η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα έχει ήδη υπερβεί τις ποδοσφαιρικές δυνάμεις της, την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν είχε ανεβάσει τον μοχλό παραπάνω από το ρελαντί. Μετά από αυτή την αγωνιστική τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Διότι πλέον έχει ξανά ο Ολυμπιακός το δικαίωμα να σκέφτεται ότι περνά από τα πόδια του ο τίτλος. Αυτό το προνόμιο, το ψυχολογικό αβαντάζ είχε μέχρι το απόγευμα μόνο ο Παναθηναϊκός. Κι αυτή είναι ανατροπή δεδομένων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x